Полицейските синдикати разделени

Някои протестират, други - не, но пък пишат декларации
Обновена: 29 ное 2011 12:04 | 29 ное 2011 12:03, Красимир Ангелов
57
Полицейските синдикати разделени
Снимка: Архив Булфото

"Управителният съвет на Синдиката на служителите в Министерство на вътрешните работи (ССМВР) изразява волята на членовете на синдиката - да не се присъединяват към настоящия момент в каквито и да е форми на протест и стачни действия".

Това се посочва в специална декларация на ССМВР, изпратена до медиите.

Според тях подобен протестен акт би нанесъл вреди върху социално-икономическия статус и социалните придобивки на служителите в МВР.

"В продължение на няколко дни станахме свидетели на множество медийни изяви на представители на отделни синдикални организации в МВР, които се опитваха да говорят както от името на всички синдикални организации, така също и от името на всички служители.

Категорично заявяваме, че не сме упълномощавали представители на други синдикални организации да изразяват волята на синдикалните ни членове, както и от страна на УС на ССМВР не са провеждани разговори и преговори за подготовката и участието в протестни действия по повод предлаганите промени в пенсионната система в страната", посочват в своето изявление от Синдиката на служителите в Министерство на вътрешните работи.

От изявлението става ясно още, че членовете на ССМВР "са социално отговорни и готови да споделят и понесат своята персонална тежест от икономическата криза, но само ако това се постигне при воденето на диалог с внасянето на обосновани и мотивирани предложения".

"Членовете на синдиката са на твърдата позиция, че социалният диалог в МВР задължително преминава през воденето на диалог и преговори със синдикалните организации във ведомството и подписаните споразумения между синдикалните организации и министъра на вътрешните работи", завършва изявлението на единия от полицейските синдикати.

Dnes.bg припомня, че другият голям полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви преди ден, че подкрепя протеста на 30 ноември и иска оставката на финансовия министър Симеон Дянков.

Още по темата

"Решително се противопоставяме на поведението на българското правителство, което еднолично и без никакви дискусии взима решения, които ще се отразят негативно на всички български граждани. Решени сме да защитаваме правата си с всички форми на протест, позволени ни от закона", заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов.

Той се обърна към членовете на организацията с призив от 30 ноември да започнат да изпълняват служебните си задължения с трикольорна лента, като първа част от предстоящите протестни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
29
 
! Отговори
29 преди 12 години
Много ми хареса коментарът ти и като го комбинирах с пост 19 се получава една добре обмислена стратегия, която да реши проблемите в полицията, която иначе е нужна на всяка страна, но не в такива апокалиптични размери както нашата-наследство от Недоразумението комунизъм и "преход". Полицията ни работи по американски модел, с посткомунистически щат и до сега никога не се правило сериозно реформиране в нея. Ако се намали съставът и се назначат бонуси за разкриващите престъпления ще сработи.
37
1
 
36
 
! Отговори
- преди 12 години
Хайде всеки, който реве против полицаите, да погледне първо кои точно служители на МВР протестират и какво точно искат. Протестират униформените, тези които са на патрули, в акции и чиито семейства живеят с риска те един ден да отидат на работа и да не се върнат. Хората протестират с пълно право, защото от огромния бюджет на МВР до тях достига една жалка част, която дори не стига за гориво на партулните коли. Огромната част го изяждат чиновниците в министерството, които цъкат пасианси по цял ден
36
1
 
30
 
! Отговори
Несъгласен преди 12 години
Ама много прости хора има,две и две на могат да съберат,не могат да помислят един ден напред.Управляващите се подиграха с бонусите на военните,сега и полицаите са недоволни и това е краят на унижението.Няма държава в света в която военните и полицаите да стачкуват,няма управляващи който да не искат да са в добри отношения със силовите министерства.Кой е луд да реже клонът на който седи?!Ми нали ако утре най-после се събуди и излезе народа на масови протести кой ще ги защити тези в Народното събрание...стачкуващите полицай или излъганите военни?!Направете си сметката и хубаво си помислете,ако днес си позволяват подобно отношение към полицаите, утре на обикновените,беззащитни хора и въздухът ще им спрат.Ако един полицай не ги респектира с какво ще ги уплаши един учител или лекар?Мислете преди да пишете глупости.
35
7
 
13
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
АЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ЧЕНГЕТА КОИТО НЕ ПРОТЕСТИРАТ ДА ИЗЛЕЗНАТ И ДА УДАРЯТ ПО НЯКОЯ ДРУГА ПАЛКА НА ДРУГИТЕ ЧЕНГЕТА КЪДЕТО ПРОТЕСТИРАТ
34
13
 
16
 
! Отговори
gostenkata s kosata преди 12 години
Най корумпираните и облагодетелствани служители в БГ тръгнали да протестират..ХА!?
33
14
 
13
 
! Отговори
Реформатор преди 12 години
Простичко е - всеки полицай, който протестира очевидно не е мотивиран да работи в МВР при тези условия. За неговото място има над 100 кандидата. Незабавно се освобождава от длъжност и това е. Големи преговори, голямо пискане за пари ...
32
2
 
8
 
! Отговори
Роли преди 12 години
Наистина сме много жалка държава, не знам дали от долната новина да се смея или да плача:Около десет селскостопански машини участваха в шествието на зърнопроизводителите от община Аврен. Това заяви зърнопроизводителят от община Аврен Свилен Радев. Първоначално обявеният маршрут на шествието е променен. "Причината е, че полицаите нямали достатъчно гориво, за да ескортират протеста по първоначалния маршрут от местност Харамията до к.к Камчия и обратно. Затова маршрутът на шествието е съкратен
31
7
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Що да го махаме пожарникаря ? Защото взе да ви издърпва кокалчето, а ? Ама то това кокалче е мое ! а вие си го гризкахте безгрижно и наготово.
30
4
 
3
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
доиде време да покажем на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целият свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажем,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата истина
29
2
 
35
 
! Отговори
ццц преди 12 години
дайте високи заплати на полицаите на улицата колко пъти да го повтаряме,тези които са но топло в канцелариите служби ислужбички 40 процента по малко и ще видите че ефект ще има, сами ще си идат,пет шест по печени началници в едно рпу стигат ав дирекциите най много 20 души,като началника им ще снове цял ден в рпу тата и ще осъществява контрол,лаборатории следователи дознатели всичко трябва да е на едно място в рпу или близо до съда да няма размотаване,ареста трябва д а бъде в подземията на съда м
28
4
 
12
 
! Отговори
морски преди 12 години
аа стига с тия разединения бе обединете се да го махнем тоя пожарникар!!!
27
15
 
26
 
! Отговори
Изумен преди 12 години
Абе нещо не разбирам. Защо само *** стачкуват ? Що не чувам за стачки в частния сектор ? Като не ви изнася в МВР-то, нещо с верига ли са ви вързали там ? По 100 човека чакат за едно място в свинарника. Напускайте бе. Ако сте мъже. Ама май сте наясно, че ако не е МВР ще ровите по кофите !
26
5
 
7
 
! Отговори
до № 2 преди 12 години
Всичко това е плод на демокрацията и капитализма, довели до просешка тояга 99% от населението, в следствие на което престъпността от 1986г. до 2011г. се е увеличила главоломно. Та на фона на състоянието на държавата ни си мисля, че дори и 70 000 полицаи са малко.
25
7
 
23
 
! Отговори
Фен на Дянков преди 12 години
Май само този е в час какво трябва да се направи. Разръчка *** и се размириса ... Години наред угоявахме никому ненужни прасета.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е целта на ГЕРБ да ги държи на каишка и да избегне стачката.
23
6
 
10
 
! Отговори
ops преди 12 години
Като работиш за държавата!!!Кой според вас трябва да плаща осигуровките?
22
6
 
27
 
! Отговори
!@#$ преди 12 години
Това ранно пенсиониране рано или късно ще се премахне. Колкото по рано - толкова по добре. Полицая ще се пенсионира на 65 като всички останали. Разбира се, ако се окаже, че на 50 години не покрива нормативите за професията .... ами ще се преквалифицира. Хайде сега - никой не се е родил с фуражка на главата.
21
3
 
24
 
! Отговори
Copy And Paste преди 12 години
Тези са лесни за манипулация и податливи на заплахи - имат какво да губят. Току ги накарат да си плащат сами осигуровките. Или им резнат 20-те заплати? Или, недай Боже, им отменят (толкова) ранното пенсиониране?
20
6
 
10
 
! Отговори
до № 2 преди 12 години
Много си осведомен , но не точно........служителите със полицейски функции са , около 30 000...това , че си чул от някъде за 70 000 е афиф работа , а общия състав на МВР е около 55 000 заети места - е найстина има много чиновници , а полицаи ...НЕ за съжаление
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малобройна и стегната полиция, снабдена с модерна техника и некорумпирани, добре заплатени служители е единственото решение на проблема. В Германия полицаят е неподкупен и на уважение повече от всеки депутат, защото се отзовава *** секундата при всякакви сигнали и неуредици. Спирките са цели , а хората спокойни да вършат задълженията си и да живеят, защото полицията им осигурява сигурност и безопасност. Тва не може да се каже за вас. Министърът ви също не става.