Московски се надява през 2012 г. БДЖ да е на нула

Стачката в БДЖ е нанесла загуби за над 2,5 милиона лева
17 дек 2011 18:30,
87
Московски се надява през 2012 г. БДЖ да е на нула
Снимка: Булфото

"Надявам се следващата година БДЖ да стопи загубата и да излезе на нула", заяви обяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Той бе на посещение в Димитровград за да инспектира изграждащата се високоскоростна жп линия от Пловдив през Свиленград до турска/гръцка граници.

Нейните параметри позволяват влаковете да се движат със скорост 160 км/ч.

Московски призна обаче, че в БДЖ няма влакове с такива възможности.  Скоростта е непосилна и за модерните мотриси, които страната ни все още не е платила.

Министърът допълни още, че БДЖ не разполага със средства за да изпълни немския дълг и единствената възможност това да се случи, е ако финансовият министър Симеон Дянков прецени, че има възможност в бюджета.

Ако не - темата ще се дискутира между премиера и германският канцлер Ангела Меркел през януари.

Още по темата

Министър Московски заяви, че стачката в БДЖ е нанесла загуби в размер на над 2,5 милиона лева. Равносметката дойде няколко часа след споразумението със синдикатите.

Министърът на транспорта изрази задоволството си, че съгласието е постигнато преди празниците, за да могат хората да пътуват спокойно с жп транспорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
41
 
! Отговори
Мърто преди 12 години
АРЕ БЕ...НАЛИ БЕШЕ 700 000 МИЛИНА НА ЧЕРВЕНО!?!? КАК СЕ ТОПИТАКЪВ ДЪЛГ ЗА ГОДИНА ВРЕМЕ... ЗНАЧИ СЕКТОРА Е ПЕЧАЛИВШ, А ВИЕ ЛЪЖЕТЕ! ШО МИ СЕ ВЯРВА, ЧЕ ТОЯ ЛИЗЛЬО СЕ ОБЪРКАЛ НЕЩО... ИЛИ ПЪК ВЪОБЩЕ НЕ Е В ЧАС... ДААА АНА БАТЕ МЪ БОЙКО ГИ ЗНАЕ НЕЩАТА, А ТЕЗИ ДЕТО НЕ ГИ ЗНАЕ.. МУ ГИ НАКАЗВАТ ОТ ЩАТИТЕ, ТОЙ МНОГО ИМ ЛЯГА, АМА С КЕФ ПРИ ТОВА...ПОВРАТНЯ!!!
60
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами кажи за братята немци де дето си искат мотрисите. На гърците им ги дадоха без пари а от нас ги искат обратно заедно със солена лихва.
59
3
 
33
 
! Отговори
Калин преди 12 години
сделките минават през една външно търговка банка на съветския съюз, по известна днес като корпоративно - търговка у болшевистан :) така е при булгартабак и при превозите .. от бесепе реват що не са ги поканили на масата хахах, *** им няма граници!!
58
4
 
36
 
! Отговори
Калин преди 12 години
кирливия гербер е назначен от тройната коаалиция. ко ревете :)
57
3
 
31
 
! Отговори
Калин преди 12 години
всеки знае, че съветската банка е собственик на булгартабак и ще приватизира превозите:) всички знаят за правешката *** - лукойл .. и боко .. яд ви е, че бесепето е отсвирено :) и болшевики не ставате нагли твари.. а там както е известно и познато занза не играе:)
56
0
 
36
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
до50 СТРАНДЖАТА : Абе Странджа ли си ,Стрейнджа ли си ,не те знам ама кой го *** за тая пародия тв7 . Някой въобще оставял ли е на нея за 5 минути ?Тя е по зле и от "майчината " телевизия .Барека,Марека ,Люба Колезич -лифтинга ..бе кажи я "жълта" помия ,НЕ ТЕЛЕВИЗИЯ . Стига си й правил реклама, ходи да лягаш да спиш !
55
0
 
41
 
! Отговори
Бореца преди 12 години
Искам да попитам всички *** герберски драскачи какво ще прави тоя усмихнат никаквец с пътнически превози след като продаде товарните на Хърсев и компания?С какво ще покрие загубите на пътническите като няма откъде да влязат приходи като ги няма товарните?ОТКЪДЕ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАТО ПО ЦЯЛ СВЯТ ПЪТНИЧЕСКИТЕ СЕ ДОТИРАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ИЛИ ОТ ДРУГИ ДЕЙНОСТИ КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА В НАШИЯТ БАНТУСТАН НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ?НАЛИ РЕФОРМАТА ИМЕННО ТОВА ЦЕЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАГУБИТЕ КАЖЕТЕ *** ГЕРБЕРИ!!
54
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпака с оранжевата жилетка ръси тъпотии, а зад гърба му друг кирлив гербер се смее.Каква измекярска идилия.
53
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Московски, хаха...какво име само.Авторитетно, герберско!Вижте тази благородна физиономия...
52
1
 
47
 
! Отговори
влаковете че фърчат преди 12 години
Пожарникарят: Че асфалтираме бедежето! И влаковете че фърчат с 200 километра в час по асфалта!
51
0
 
34
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Bravooooooooooo
50
1
 
46
 
! Отговори
асфалт преди 12 години
Всички драскачи от герб да се явят в централата! Ще раздават по черпак с асфалт, като награда за слабоумните хвалби в чест на пожарникаря!
49
1
 
32
 
! Отговори
Калин преди 12 години
кой те кара да се качваш? ааа с колко партизански псевдонима си .. влязал хаха, май си гледал показното изтипосано на варненския андрешко .. как партизанин взривява бедеже ..много геройско а :) свърши нафтата .. не мое точите за това ревете .. е има и по роми от вас .. правешките хаха, да го знаете от батко ви ..кой стои зад историята с товарни превози .. ПРАВЕШКИТЕ ***!!!ПЕТРОЛНИ БОСОВЕ :)
48
2
 
38
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Хора,сигурно мислено си представяте след няколко месеца когато гражданите изметат управляващата ни в момента крадлива хунта какво ги очакват крадеца на милиарди депутата от ДПС Делян Пеевски,неговата майка и пионката му Бареков.......в момента се ползват с неограничена медийна власт при това правителство,но нали знаете че има хора които никога не забравят........Ал. Петров е един от тях...........На кабеларката ТВ7 ще й излязат доста солено последните пиперливи изцепки на Бареков по адрес на фермерите. ОТ СЕМ са катерорични, че този път Ники *** няма да се размине само с мъмрене, а ще отнесе глоба до 20 бона за скандалните си изказвания по адрес на зърнопроизводителите в поредния си отчаян опит да си вдигне поне мъничко ниския рейтинг. СЕМ са на мнение,че Николай Бареков се опитва да насажда омраза между населението, като използва медийната си власт да настрои столичани срещу дигналите се на бунт провинциалисти. Протежето на Делян Пеевски се изцепи, че ще нареже гумите на зърнопроизводителите, които протестират, защото пречели на софиянци да си вадят хляба.Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов обаче беше непоклатим, че ще одрусат здраво Бареков, който най нагло подстрекава гражданска война от ефира. Ники *** така и не благоволи да удостои с вниманието си съвещанието на СЕМ в негова чест. На негово място обаче най неочаквано се появи Алексей Петров, който Бареков също опомена в скандалната си тирада. Трактора се оплакал пред СЕМ, че чрез Бареков ТВ7 го превръща в най върлото страшилище в България отговорно за всички злощастия на народа.Най вероятно Николай Бареков е разбрал отнякъде, че Алексей Петров го очаква сред СЕМ и го е дострашало да му каже остроумните си умозаключения в лицето, затова е предпочел за пореден път да се навре в мишата си дупка, за да може после почти със сълзи в очите да изроптае срещу неправомерната присъда на СЕМ.
47
3
 
31
 
! Отговори
Калин преди 12 години
не ревете субпродукти .. бившата съветска банка .. е потенциалния собственик на товарни превози :)
46
1
 
35
 
! Отговори
Малин преди 12 години
160 км и билет от 100 лв. сме виждали100 лв. за билет и никой няма да се качи на такъв влак
45
0
 
35
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
до 44 КалинКалинчо, на колко години си?
44
2
 
31
 
! Отговори
Калин преди 12 години
съветската банка на бай цветан другаря .. банкера :) чака за инвестититор в товарните превози .. какво общо имат болшевишките *** и техните представите ли с бедежето .. за позор и далавера имат!!!БУЛГАРТАБАК.. ЖП ПРЕВОЗИТЕ .. ЕНЕРГЕТИКАТА .. ВСИЧКОТО МИНАВА ПРЕЗ ЕДНА СЪВЕТСКА БАНКА.. :) ПЪРДОН.. БИВШАТА СЪВЕТСКА ..СЕГА КОРПОРАТИВНА :) Е НЯКОИ КОМУНИ СА ПО НАГЛИ И КРАДЛИВИ ОТ ДРУГИ.. ЗА ТОВА ЛИ РЕВЕТЕ ?:)
43
0
 
33
 
! Отговори
do 35 преди 12 години
prav si,prav be6e Bylgartabak,sega jeleznicite ,sled tova po6tite posle koe e nared kazvaite drugite apetitni xapki,deto 6te gi prodadat za jalti stotinki
42
9
 
31
 
! Отговори
Калин преди 12 години
комуни .. връзка и влакове със скорост 160 не сте и сънували .. инак да крадете и взривявате жп линии знаете :) от кога .. сте за бдж ..откакто спряха нафтата ли ?:)