Московски се надява през 2012 г. БДЖ да е на нула

Стачката в БДЖ е нанесла загуби за над 2,5 милиона лева
17 дек 2011 18:30,
87
Московски се надява през 2012 г. БДЖ да е на нула
Снимка: Булфото

"Надявам се следващата година БДЖ да стопи загубата и да излезе на нула", заяви обяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Той бе на посещение в Димитровград за да инспектира изграждащата се високоскоростна жп линия от Пловдив през Свиленград до турска/гръцка граници.

Нейните параметри позволяват влаковете да се движат със скорост 160 км/ч.

Московски призна обаче, че в БДЖ няма влакове с такива възможности.  Скоростта е непосилна и за модерните мотриси, които страната ни все още не е платила.

Министърът допълни още, че БДЖ не разполага със средства за да изпълни немския дълг и единствената възможност това да се случи, е ако финансовият министър Симеон Дянков прецени, че има възможност в бюджета.

Ако не - темата ще се дискутира между премиера и германският канцлер Ангела Меркел през януари.

Още по темата

Министър Московски заяви, че стачката в БДЖ е нанесла загуби в размер на над 2,5 милиона лева. Равносметката дойде няколко часа след споразумението със синдикатите.

Министърът на транспорта изрази задоволството си, че съгласието е постигнато преди празниците, за да могат хората да пътуват спокойно с жп транспорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Московски се надява ... " - аман от коледни пожелания и надежди. Това е железница, а не детско влакче ! Там работят хора, които хранят семейства.
40
1
 
34
 
! Отговори
. преди 12 години
министрите имаме ... да се чудиш кой от двамата е бачкатора. Президент - , начело Боко , следван от оня малкия с очилата , Цвъцко Кокосовия Орех и е тоя ... направо му дайте една гега. Какво уважение могат да имат към такива хора европейските политици ?
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОПАНАРИН.
38
0
 
41
 
! Отговори
до rumen221 преди 12 години
Рядко чета дълги коментари, но твоят ме заинтригува. ПРАВ СИ ВЪВ ВСИЧКО ! Трябва да си съвсем глупав, че да не разбереш, че БДЖ умишлено се води към фалит. Правителството на ГЕРБ е най-циничното от промените насам.
37
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевенски тарикат и връзкар и от автобиографията му се вижда, че е сменил няколко фирми все като шеф или като директор и от 2009 г. става заместник -министър от ГЕРБ. Не е ясно дали е подавал декларация, че се е отказал от дялове в предишните си фирми.
36
0
 
41
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Утре ако се събудя и разбера че България е продадена хич няма да се учудя .Тия хора и майките си ще продадат ,само изгода да имат . СРАМ.СРАМ.СРАМ. На двадесет и осем години съм и не съм си и помислял че някога ще видя такова нещо .
35
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя много се е издигнал над своите събратя. ВъвВЕСТИ.БГ прочетох"Тълпа *** нападна и рани полицаи, хванали ги да крадат кабели".А тоя се е накокошинил да краде милиони.....
34
1
 
37
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
prost narod eiii ytrepaxa go da go lajat i toi si jivee v mizeriq edva li ima takav prost narod na zamqta
33
1
 
38
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПРОДАВАЙТЕ БДЖ-то ПО-БЪРЗО, ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ЛОШИЯ ГОРСКИ (РАМПОЙ) И ЩЕ РАЗВАЛИ СЕДЯНКАТА ЗА, ПОРЕДНИЯ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ...(следват Български пощи)Дори и баба Глупла, от Горно *** разбра, че БДЖ и НКЖИ умишлено се водят към фалит, за да се "купят" за 1 лев, от ПОРЕДНИЯ СЛУЧАЕН"ЧЕСТЕН ЧАСТНИК"...- КОЙ И ЗАЩО ИЗОБЩО РАЗДЕЛИ БДЖ-то НА ТРИ ЧАСТИ?!?!?- Разбра се, че най-новите 500 вагона са продадени С НОМЕРА, което означава, че НЕ СА БРАКУВАНИ и то на цена 1/3 от цената им като скраб..!!!, а други 1 000 са ОТКРОВЕННО ОТКРАДНАТИ и чакат да се пуснат в оборот от "СЛУЧАЙНИЯ ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК"...!!! Така Честния частник е готов да купи Пътнически превози и да пусне по-новите вагони- БДЖ-то НЕ МОЖЕ да поема пътниците и товарите..., и губи дневно по 250-300 000 лева, според някои експерти по 600 000, а НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ НЯМА ПРИХОДИ...!!!- НАРОЧНО са спрени 140 милиона "оборотни" средства за БДЖ, ГЛАСУВАНИ ЦЕЛЕВО ОТ ПАРЛАМЕНТА..., други 60 милиона стоят на влог, та от тях ПЕЧЕЛИ БАНКАТА на един друг ЧЕСТЕН ЧАСТНИК!!!ИЗМАМИ БЕЗ КРАЙ...!?!?!- ПРАВИТЕЛСТВОТО ТВЪРДИ, ЧЕ БДЖ-то НЯМАЛО ПЪТНИЦИ И ТОВАРИ И И ЗАТОВА РАБОТЕЛО НА ЗАГУБА..., ТА ЩЕ ПРОДАВА ВАГОНИ... ПЪТНИЦИТЕ ПО ГАРИТЕ И ТОВАРОДАТЕЛИТЕ ПИЩЯТ, ЧЕ НЯМА ВАГОНИ... А СЕГА ДЕ - КОЙ ЛЪЖЕ...!?!?!?...ЯВНО ШЕФОВЕТЕ НА СИНДИКАТИТЕ И БДЖ-то, са обикновенни ликвидаторчета, а не специалисти в транспорта, ЗАЩОТО пътнически превози, С ОБИКНОВЕНО УПРАВЛЕНСКО РЕШЕНИЕ, могат да се ИЗВЕДАТ НА ПЕЧАЛБА ЗА 1 ДЕН!!!1. Премахват се безплатните пътувания2. Връщат са на Сименс 15 ПЪТИ ПО-СКЪПИТЕ мотриси, а за новите плащаме 15 ПЪТИ ПО-МАЛКИ ВНОСКИ(Кабинетът на НДСВ купи мотриси "Сименс" на цена над 20 хиляди евро за едно място, в същото време конкурентни фирми предлагаха около 1600 евро т.е. 15 пъти по-евтини. Освен това са продадени стари спални вагони за по около 40 хиляди евро всеки и веднага след това са купени ОЩЕ ПО-ОСТАРЕЛИ за 800 хиляди евро на вагон)- ПЕЧАЛБА, ПЕЧАЛБИ ОТВСЯКЪДЕ!!! НО, това ще стане след като бъдат продадени на случайния ЧЕСТЕН ЧАСТНИК за 1 ЛЕВ Товарни превози и сега са на печалба, та се чуди човек - ЗАЩО ДА СЕ ПРОДАВАТ НА ЦЕНА ГОДИШНАТА ИМ ПЕЧАЛБА?!?!? СЛЕДВАТ БЪЛГАРСКИ ПОЩИ!!!
32
0
 
39
 
! Отговори
нц преди 12 години
Както сте тръгнали ще нулираяте цялата държава.
31
1
 
37
 
! Отговори
Агент Буда преди 12 години
Врачански ***- доведе го в София Тотю Младенов- още докато беше шеф на Инспекцията по труда при НДСВ...
30
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министър Московски е бил председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет в Монтана"АД, (бившия завод Монтана, 600 съкратени, новите машини за прежда нарязани на скрап) както и член на надзорния съвет Аналитик"АД - собственост на Иван Василев Михайлов (Шони), бивш състезател по борба, притежаващ две търговски бази в съседство на Стоков базар Илиянци, Интелинтер АД и Дикарт ООД, от кръга ВАИ холдинг към ВИС. Типичен пример за формирането на олигархията бандити на служба на западните капитали!
29
12
 
31
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Московски е пич... - само трябва да си смени фамилията...
28
0
 
36
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 12 години
не е вярно, в техническите характеристики на Дезирата пише че могат да вдигат до 160 км/ч , но и да не могат, то по линията пътуват предимно пътнически и 2 БВ, които между две гари на 5 км (или това са до 16 гари за 78-те км) как да вдигнат 160 и да почнат да спират. Сега влаковете пътуват със средна скорост 50-60 км/ч, трябва да може спокойно да постигат 90-100 км/ч. Сега я електрифицираха линията, но още се ползва дизелови състави за дестинацията ...
27
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Московски е от Плевен и е работил в Монтана.
26
4
 
32
 
! Отговори
Марадона преди 12 години
Той наистина ли е казал това?Или вие го преиначавате и му слагате думи в устата??????
25
1
 
52
 
! Отговори
1 преди 12 години
цветелинка като приватизира БДЖ ще бъде две нули през 2012год. Може като сватбен подарък да и го подарите БДЖ-то.А до колкото въпроса дали е РОМ,да врачански .
24
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tazi vecher BTV izlachi palejite na koli NAROCNNO
23
1
 
54
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Тоя Московски *** ли е? Има типични *** черти.
22
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя е сбъркал професията, роден е за машинист или кранист :Д