Миньорите започват ефективна стачка

Според ръководството на „Мини Марица изток” тя е незаконна
Обновена: 15 яну 2012 10:39 | 15 яну 2012 10:39,
145
Миньорите започват ефективна стачка
Снимка: архив, Булфото

Работниците от „Мини Марица изток” започват ефективни стачни действия от днес. Стачните действия започват днес от втората смяна в 20.00 часа и са безсрочни.

До решението за стачката се стигна, след като преговорите между синдикатите и ръководството на дружеството не постигнаха резултат.

Общият размер на всекидневните загуби при ефективна стачка в „Мини Марица-изток“ ще достигнат 3 000 000 лева, което ще затрудни плащанията към персонала и разплащанията с доставчиците и клиентите.

Това се посочва в позицията на ръководството на дружеството по повод обявените ефективни стачни действия на миньорите.

„Законността на предстоящата стачка е под съмнение и е внесен иск от ръководството на дружеството в съда. При обявяването ѝ за незаконна всички участвали в нея носят дисциплинарна и имуществена отговорност”, заявиха от ръководството.

„По време на преговорите със синдикалните представители сме заявили готовност да изплатим допълнителни възнаграждения на пряко заетите в производството, които според ръководствата на клоновете са допринесли за този добър резултат.

Извън това за четвърто тримесечие със заплатите за месец декември 2011 г. ще бъдат разпределени компенсации в размер 10,35% върху тримесечното брутно трудово възнаграждение.

Други искания са непосилни за дружеството и биха го довели до тежко финансово-икономическо състояние”, се посочва още в позицията на ръководството, което декларира и готовност за продължаване на разговорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
bg. преди 12 години
do78 .Zapovqdai da vidish kak se izkarvat zaplata .Ne e kato shofora .
56
3
 
4
 
! Отговори
до bg преди 12 години
Какво от това? Знаеш ли колко строители умират? Знаеш ли колко шофьори умират? Я стига!!!
55
2
 
5
 
! Отговори
Охранител, до 66 преди 12 години
Нещо главните ти букви ми приличат на тези с които пише оня параноичен шизофреник СТранджата......ти ли си бе СТранджа?...всички те разбраха, че не си си с всичкия!!!
54
1
 
6
 
! Отговори
bg. преди 12 години
Mnogo umnici ima tuka .Nqkoi ot vas znae li kolko zlopoluki ima v Rudnisite kolko smartni slu4aq ima.Vzimaneto na pensiq ot Minorite e mnogo kratak srok ot jivota..Zapovqdaite da vzimate parite izkarani ot minorite shtom zavijdate..
53
11
 
5
 
! Отговори
www преди 12 години
Миньоро, не ми дреме колко получаваш. Доколкото разбрах обаче вече два пъти за миналата година са ви излащани премии от които коледната е 1000 лв. Доколкото разбрах също така 15% сте получили повишение на заплатите. Това става именно заради добрата ви работа, вашата и на вашите шефове. Между другото ако не те устройва можеш да напуснеш.
52
3
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Абе ! Кое е комунизъм ? Да искаш да се изпълни подписано споразумение,ли е комунизъм ? Писах ти да стоиш в *** и да си траеш !
51
5
 
14
 
! Отговори
Миньор преди 12 години
Хора,не се карайте...ние миньорите си искаме заработеното,нищо повече.Мините са търговско дружество и след като има рекорден добив=рекордни печалби следва да има и адекватни бонуси.Колко получаваме не е ваша работа,който завижда да дойде да се пробва в студа,калта,праха и т.н. Друг е въпроса,че печалбата отдавна замина за София за да закърпи бюджета.Само за справка,от 3 дена стачка дружеството ще загуби 9 млн. лв. , с два повече отколкото ако изплати по 1000 лв. на 7000 работници...
50
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съкращения и на борсата за 270 лв на месец
49
4
 
4
 
! Отговори
до мухльото 65 преди 12 години
Еми да си,но не си директор !!!Затова си стой в *** и си трай !
48
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"350 МИЛИОНА ЛЕВА са въглищата, които са НАД годишния план и от тях трябва да се отделят 7 милиона за да няма стачка..."Хахаха. Ау, ако ви бях директор на предприятийцето, как щяхте да хвърчите като мокри котета навън : ))) Значи, разбирането е такова - ако компанията е на загуба - губи компанията. Ако компанията печели - трябва да делим. Брей. Ориенталски тип мислене. Спокойно, ще ви оправим.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам защо стачкуват миньорите, ама щом имат желание - нека. То си е тяхно право. Само дето ми прилича на ситуацията
46
2
 
6
 
! Отговори
Охранител, до тъпака преди 12 години
Карат,карат,даже и румънски Дачии...пък ти, че не си в час, никой не ти е виновен...само високата степен на неинформираност и непознаване на Европа...целият свят е завзет икономически вече от жълтурковците-всичко се произвежда в Япония, Китай, Южна Корея,Сингапур,Филипините,Малайзия и т.н....а ти, че не си в час си е твой проблем...към жълтурковците мога да прибавя и близките нам турци,нещо че не са жълти но не тези, които живеят в България...а защо и нашите турци да не се научат да произвеждат?
45
5
 
12
 
! Отговори
gnida преди 12 години
*** работата е квалифицирана , *** не могат да я вършат.И мините нямат входове , рудниците са открити.Не пиши глупости , ограмоти се малко.Нека миньорите получат заслуженото.Все пак те са хората които пълнят хазната . защото не са осигурени на 270 лева ,както е в частните предприятия.Утре други хора ще искат нещо и миньорите ще ги подкрепят.Докато има хора да мислят така , никога няма да се оправим.И стига с тази криза.В нея богатите стават по-богати , а бедните по-бедни.
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на миньорите. Така трябва да се отстояват интереси. Подкрепям ги.
43
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на миньорите! Подкрепям всеки, който защитава правата си!
42
0
 
4
 
! Отговори
ko6lukov преди 12 години
Mega mafiqta Gerb..|Kleptomanite ot Gerb...Na miniorite im e zakonno, podpisan Kolektiven Trudov dogovor...Mutrite ot Gerb imat interesi, Mutrata Boiko iska da krade....
41
6
 
22
 
! Отговори
един глас преди 12 години
Подкрепа за миньорите!!!
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта в България е една - всичко държавно да се подари за жълти стотинки на мафията. И да стачкуват и да не стачкуват мафията все ще ги прецака.
39
4
 
20
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Пълно е в правителството с икономически недоносчета като Дянков и Трайков...На гроба на Хенри Форд пише: "Тук почива един обикновен човек, който умееше да се заобикаля с по-умни от него!" Как една тиква да се обиколи от по-умни...нали го е страх!?...че ще го изритат...
38
1
 
14
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
В общи линии най-важна част договора е : ЗАПАЗВАНЕ НА СЪОТНОШЕНИЕТО МЕЖДУ ФОНД РАБОТНА ЗАПЛАТА И ПРИХОДИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО ...Както е навсякъде по Света и в нормалните държави... Другия проблем е ,че директора иска САМ да определи звена от рудниците за приватизация... Или ,с други думи ,кой да краде ,ВЕЧЕ ЗАКОННО от държавната част...