Миньорите започват ефективна стачка

Според ръководството на „Мини Марица изток” тя е незаконна
Обновена: 15 яну 2012 10:39 | 15 яну 2012 10:39,
145
Миньорите започват ефективна стачка
Снимка: архив, Булфото

Работниците от „Мини Марица изток” започват ефективни стачни действия от днес. Стачните действия започват днес от втората смяна в 20.00 часа и са безсрочни.

До решението за стачката се стигна, след като преговорите между синдикатите и ръководството на дружеството не постигнаха резултат.

Общият размер на всекидневните загуби при ефективна стачка в „Мини Марица-изток“ ще достигнат 3 000 000 лева, което ще затрудни плащанията към персонала и разплащанията с доставчиците и клиентите.

Това се посочва в позицията на ръководството на дружеството по повод обявените ефективни стачни действия на миньорите.

„Законността на предстоящата стачка е под съмнение и е внесен иск от ръководството на дружеството в съда. При обявяването ѝ за незаконна всички участвали в нея носят дисциплинарна и имуществена отговорност”, заявиха от ръководството.

„По време на преговорите със синдикалните представители сме заявили готовност да изплатим допълнителни възнаграждения на пряко заетите в производството, които според ръководствата на клоновете са допринесли за този добър резултат.

Извън това за четвърто тримесечие със заплатите за месец декември 2011 г. ще бъдат разпределени компенсации в размер 10,35% върху тримесечното брутно трудово възнаграждение.

Други искания са непосилни за дружеството и биха го довели до тежко финансово-икономическо състояние”, се посочва още в позицията на ръководството, което декларира и готовност за продължаване на разговорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Никъв режим на тока няма да има бе. Те 60% от тока на АЕЦ го продават навън, така че ако се наложи няма страшно
16
5
 
20
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Хората са събрали кураж да защитават правата си. Нека поне да не им пречим. Дай боже всекиму подобен кураж и наистина ще живеем по-добре.
15
4
 
33
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Сега, точно сега всички мишоци, които мислят, че заплатите на миньорите са големи, а техните много малки, трябва да ги подкрепят, а не да се настройват срещу тях! Само така може да се постигне нещо в тази държава, а не като допускаме да ни разединяват и настройват едни срещу други! А миньорите по принцип са корави ***...и мисля, че лесно няма да се дадат...и режим на тока няма да има, защото и без това изнасяме...и то много...
14
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РЕЖИМ НА ТОКА НЯМА ДА ИМА ! Не настройвайте обществото срещу нас ! Държавата може и да загуби някой милион заради стачката, но ток има в изобилие !Директора е ПОДПИСАЛ СПОРАЗУМЕНИЕ ,КОЕТО СЕГА НЕ ИЗПЪЛНЯВА !Затова е стачката ! Коледните бонуси и парите за отопление се дават ВСЯКА ГОДИНА и нямат нищо общо с ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ...350 МИЛИОНА ЛЕВА са въглищата, които са НАД годишния план и от тях трябва да се отделят 7 милиона за да няма стачка...Много ли ви се вижда това ?
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и народът знае,че ръководството на мините са КРАДЦИ,но на тях не им пука!
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трупът на капитализма няма как да бъде погребан. Той остава сред нас и смърди.
11
3
 
19
 
! Отговори
Гост преди 12 години
браво на миньорите , но се съмнявам стачкат ада има успех.1.Режим на тока няма как да има, защото енергийната ни система не е натоварена и изнасяме рекордни количества ток, в клаузите за износ вимаги има договорка за редуциране при проблем с енергиината система вътре.2.миньорите ще бъдат омаскарени като алчни *** които икат само пари при икономическа криза и намаляващи доходи.3.Стачката може да доведе до съдебни искове към дружеството и ако бъдат спечелени пасивите , ще са само за тях.
10
2
 
5
 
! Отговори
BOKO PARJOLATA преди 12 години
GARANTIRANO OT GERB
9
3
 
9
 
! Отговори
k.siderova преди 12 години
dobro utro na foruma! Kakvo e tova drujestvo, koeto pe4eli po 3 000 000 na den i da ne moje da zadovoli iskaniata na izmy4enite rabotnici?? Sta4ka do dupka, sled kato sa tolkova nagli da ograbvat truda na horata
8
17
 
10
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Да им бият шута и без това нищоне правят. Пълно е *** дето могат да я вършат тази работа.
7
5
 
15
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Отивай и подавай документи ! Работните места са с 400 по-малко от необходимите да се работи НОРМАЛНО !ПРОФАН !!!!!
6
23
 
8
 
! Отговори
безработен преди 12 години
Като са им малко парите да се махат,за тези пари десетки хиляди ще работят в мините,но няма свободни места..спомняте ли си за жената дето изгоря с 5000 лв подкуп дадени на някаква чиновничка,за да уреди сина й миньор
5
3
 
21
 
! Отговори
до Алов преди 12 години
заради такива *** като теб България е на такова положение. Лошото е че като теб не са никак малко и ще страдаме всички!
4
36
 
4
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Да ги натъпчат нахалниците в мините и да гръмнат жходовете , та да видм как ще протестират.
3
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миньорите са прости хорица...
2
5
 
34
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Отскоро стана незаконно.Гласуваха го герберастите!Не че на минйорите им пука много много. 3 милиончета загуби на ден,земи си.Така се прави.Дано и други се усетят,че минимална заплата от 14 килограма кашкавал за 1 месец работа е повече от ГЕНОЦИД
1
5
 
38
 
! Отговори
Bla Bla преди 12 години
"Според ръководството на Мини Марица изток тя е незаконна" То в държавата цари такова беззаконие от страна на управляващите, че НИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА !!! Интересно ми е от кога стане незаконно хората да изказват своето недоволство ?