Миньорите започват ефективна стачка

Според ръководството на „Мини Марица изток” тя е незаконна
Обновена: 15 яну 2012 10:39 | 15 яну 2012 10:39,
145
Миньорите започват ефективна стачка
Снимка: архив, Булфото

Работниците от „Мини Марица изток” започват ефективни стачни действия от днес. Стачните действия започват днес от втората смяна в 20.00 часа и са безсрочни.

До решението за стачката се стигна, след като преговорите между синдикатите и ръководството на дружеството не постигнаха резултат.

Общият размер на всекидневните загуби при ефективна стачка в „Мини Марица-изток“ ще достигнат 3 000 000 лева, което ще затрудни плащанията към персонала и разплащанията с доставчиците и клиентите.

Това се посочва в позицията на ръководството на дружеството по повод обявените ефективни стачни действия на миньорите.

„Законността на предстоящата стачка е под съмнение и е внесен иск от ръководството на дружеството в съда. При обявяването ѝ за незаконна всички участвали в нея носят дисциплинарна и имуществена отговорност”, заявиха от ръководството.

„По време на преговорите със синдикалните представители сме заявили готовност да изплатим допълнителни възнаграждения на пряко заетите в производството, които според ръководствата на клоновете са допринесли за този добър резултат.

Извън това за четвърто тримесечие със заплатите за месец декември 2011 г. ще бъдат разпределени компенсации в размер 10,35% върху тримесечното брутно трудово възнаграждение.

Други искания са непосилни за дружеството и биха го довели до тежко финансово-икономическо състояние”, се посочва още в позицията на ръководството, което декларира и готовност за продължаване на разговорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
16
 
5
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Да си налягат парцалите, че в тази криза няма кой знае къде да получат такава заплата.
36
2
 
10
 
! Отговори
Охранител, до 47: преди 12 години
В случая кухата лейка си ти! Защото китайците и сега ги изнасят тези автомобили в Европа, но сега ще става през нас - българите, защото и те китайците имат интерес, тъй като сме в ЕС. Най-тъпо е да правиш икономически коментари, когато все още ходиш икономически прав под масата и чурката ти икономически, а и сексуално все още не е почнала да прави "бобче" ***...мисля, че се изразих достатъчно разбираемо...гледай си компютърните игри!!!
35
3
 
20
 
! Отговори
Поздравления преди 12 години
Да започват и да не спират !
34
1
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Няма лошо,да внасят и от Бразилия ! :))Но се предполага ,че ЩЕ ТРЯБВА И ДА СЕ ПЛАЩА за тези въглища ....Изобщо не се сещаш, защо е направен БЕХ,нали ?И, колко милиарда влизат от там в хазната...
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
43Тъй ами! Ненапразно в Европа твърдят, че българите си обичат мафията и не искат да ги видят:)))) Може и ръка да идеш да му целунеш на Гришката:))) Аз например кола от мафията не купувам, защото така я правя икономически по-силна , а това значи, че хората ще страдат повече!
32
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Преди да осъждаме или да подкрепяме миньорите е добре някой( те или ръководството им) да ни покаже договора между двете страни.Тогава нещата може да бъдат различни.Никой не го прави от спорещите.Защо?
31
3
 
17
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Следващия президент или премиер май трябва да е Гриша Ганчев!? Само той се сети, че истината е да произвеждаме и то нещо, което освен, че ще донесе работни места, висок износ за Европа и ползи за брутния вътрешен продукт на България...Мутра, мутра, но умна...че и резервни части ще произвеждаме за китайските талиги...не само ще ги сглобяваме...50 000 китайски автомобила годишно за европейския пазар...ей на това му викам патриот!
30
2
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
не се плашете.за тези герберски мутри всяка стачка е не законна.така беше и с бдж. отстояваите си правата до краи.внимаваите със синдикатите,те са големи продажници.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахах, "според ръководството на Мини Марица изток тя е незаконна". Бреййй да му се не види..... и тази ли пак незаконна? Сякаш точно преди месец, едни други псевдо "мениджъри" бяха казали същото за служителите си. Все незаконно , а ако тръгнем да ги разследваме , представям си колко незаконни неща ще излязат. Ама така е - зимния сън на българина трябва да продължи!
28
2
 
23
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Браво на миньорите и да не слушат продажните си синдикати, а да се борят докрай...може и народа да се пробуди и да разбере, че всичко се извоюва и заслужава със собствени усилия...и майката не дава на детето да суче, ако не и напомни...с рев! Този път ревът трябва да е като на лъвовете...да се стреснат тези в правителството...и дупедатите в парламента също!!! То само с ядене не става...трябва и акъл!!!
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Щом работиш повече, трябва да получиш изработеното! Мутрата да си гледа работата! А оня *** Трайков, който заплашваше с зъл прът да си подава оставката мекерето американско!!
26
6
 
0
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
ами никой не се беше сетил по рано...но идеята е добра,ще допостроят и магистралите по бързо,за пристанищата ще има повече работа!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужас
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми като свърши кимуро кво прайм
23
1
 
4
 
! Отговори
Молитва преди 12 години
Господи, Боже наш, спаси народа Си, и благослови наследието Си, запази членовете на Твоята Църква, освети онези, които обичат благолепието на Твоя дом и ги прослави с божествената Си сила, и не оставяй нас, които се уповаваме на Тебе.
22
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Завистливите *** да не спамят ! Ако искат да дойдат да видят ,как се изкарват "многото пари" там !
21
5
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Енергиината мафия,потрива доволно ръце,Боко и сие също.Много е просто,наи малкото,което ще се случи е,че ще повишат тока с колкото преценят.Работниците,пак ще работят в калта и прахта ,а неудобните,просто ще бъдат съкратени.
20
3
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 12 години
МИ какъв е проблема да си внасят готови въглища от Китай ей къде е и по магистралите ще идват веднага!
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да навнесат няколко хиляди китаеца от селата и да видиш как ще бачкат и то за 1/3 от парите дето се дават сега и ще се радват даже...
18
5
 
3
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
До 24,явно,че профсъюзите,след като преебаха железничарите и са до плешките усрани,сега искат среща-реванш,но не заради работещите люде,а за да имат и занапред голямата си лапаница.Е,след поредния им глупав провал,сега при"Марица-изток"дано бачкадурите прогледнат и да се стигне дотам,че да имат вличние не-повече от крайпътна бензиностанция