Критиките към полицията са неоснователни, резултати има

Полицейските синдикати със специална декларация за случая "Мирослава"
Обновена: 16 яну 2012 17:39 | 16 яну 2012 17:38, Красимир Ангелов
248
Критиките към полицията са неоснователни, резултати има
Снимка: Архив Булфото

"От името на нашите колеги изразяваме своето дълбоко възмущение и несъгласие с елементаризма, с който се подхожда и меко казано нетолерантното отношение, на което се подлагат служителите в системата на МВР, въпреки постигнатите положителни резултати в борбата с престъпността през последните няколко години".

Това се казва в специална декларация на Синдиката на служителите в МВР и Националния полицейски синдикат разпространени до медиите по повод реакциите в медиите и обществото след  убийството на Мирослава от Перник.

"Считаме, че денонощния труд на всички служители в МВР е подложен на неоснователна критика и оценка, която не почива на обективните резултати от дейността и създава невярна представа за работата на редовия състав", категорични са полицейските синдикати.

Те посочват, че "медийното принизяване на същността и резултатите от полицейската дейност по разкриването и разследването на подобни тежки престъпления действа негативно както върху отношението на гражданското общество, така и демотивиращо на всички полицейски служители."

Още по темата

В писмото синдикатите изразяват съболезнования към семейството на убитата Мирослава, но отчитат, че действията на полицейските служители в крайна сметка са дали своя резултат и извършителите на престъплението са разкрити.

"За нас, като служители и граждани, винаги е било и ще бъде водещо спазването на закоността и установения правов ред в страната и колкото и обществото да проявява чувствителност към едни или други противообществени прояви, ние стриктно ще се стремим да запазим конституционно установените граждански права и демократичните ценностти, които отличават съвременната правова държава от обществата, при които липсва държавност", завършва писмото на синдикалните организации в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
шерлок преди 12 години
Ми ще разкриват като куцо и кьораво се изтрепва един друг масово по градове и села.
28
3
 
18
 
! Отговори
хаххаха преди 12 години
държавата с най- многобройната ПОЛИЦИЯ И СЪДЕБЕН СЪСТАВ на глава от население в ЕВРОПА с нулеви резултати с борбата срещу ОРГАНИЗИРАНАТА престъпност наречена от едни чех -*** !!!ама смърдящ *** от социалисти утописти МАСОНИ от всички партии опитващи се да унищожът нормалните данъкоплатци! ОСТАВКИ В ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИЦИ И ТЕСТОВЕ ЗА ЛОЯЛНОСТ всяка години !!!СТИГА ХРАНТУТНИЦИ И РЕКЕТЬОРИ ПРЕСТЪПНИЦИ
27
1
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,от известно време не се търкаляш по улиците на страната с ножица в ръка......Бойко,пред надигащото се масово народно недоволство нещо ти спадна ентусиазма.......Бойко,докато бюджета на МВР е 2 милиарда,докато Българина блъска като вол за да издържа милион и 400 000 *** а те да ни крадат и убиват,да ни мачкат и присмиват......Положението в страната ще става все по- ужасяващо.......Бойко,в лични разговори съм ти казвал че приоритет в политиката на Герб трябва да бъде обикновения,трудещ се Българин........Бойко,ти често казваше "Силна полиция- силна държава"....Но от кой ще ви пази тази полиция - от протестиращите мирни граждани ли? Бойко,срамувам се че бях от Герб........Бойко,*** си с мир ? Бойко,не е нужно да предизвикаш с твоето антиБългарско управление нови,мащабни масови протести......Няма по голям провал от това управление,няма и да има......
26
3
 
6
 
! Отговори
До №30 преди 12 години
... В НАЙ-ТЕЖКОТО НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ...Ей с това изречение ще влезеш във всички учебници по право...НАКАЗАТЕЛНО престъпление... От злоба вече не знаеш какво говориш.
25
7
 
34
 
! Отговори
бавно развиващ преди 12 години
Щом на това казвате че си вършите работата ,тежко и горко на майка България
24
3
 
24
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Резултати има : 2 трупа и нито един осъден засега.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България няма истинско гражданско общество, само измислени фондации и други, които обслужват различни интереси, напримир за *** или за налагание на руските имперски интереси. Трябва да спазваме законите и да си търсим правата. За съжаление законите са създадени в полза на престъпниците, законодателството е корумпирано, а гражданско общество няма. Но всичко тръгва от нас самите. Дали би се стигнало до убийството на Мирослава, ако сестра и, и родителите и, не бяха приятели с престъпници?
22
4
 
29
 
! Отговори
бе, я се скрийте преди 12 години
ДА ДОПУСНЕШ САМОУБИЙСТВО НА СВИДЕТЕЛ/ЗАПОДОЗРЯН В НАЙ-ТЕЖКОТО НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - УБИЙСТВО НА ЗАЛОЖНИ - ДА ДОПУСНЕШ ТОВА "САМОУБИВАНЕ" , ДА СТАНЕ ПРЕД ОЧИТЕ ТИ... ЩО ЗА ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ Е ТОВА! КАК ИМАТ СУРАТ ДА ТРЪБЯТ НАЙ-НАГЛО СЛЕД ТОВА, ЧЕ БИЛО НЯМАЛО ОСНОВАНИЕ ЗА КРИТИКИ КЪМ РАБОТАТА ИМ. ПЛЮНЧОВЦИ!САМОВЛЮБЕНИ ПЛЮНЧОВЦИ.
21
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛО ПОЛИЦАИТЕ,МОЛЯ ВЪРНЕТЕ СИ СТАРИТЕ НАДПИСИ ПО КОЛИТЕ,А ИМЕННО НАРОДНА-МИЛИЦИЯ,И ВСИЧКИ ЩЕ ЗНАЯТ ДА НЕ РАЗЧИТАТ НА ВАС,ВИЕ НИКОГА НЕ МОЖЕТЕ ДА СТАНИТЕ ПОЛИЦАИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА С МИЗЕРНАТА СИ ЗАПЛАТА...
20
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Критиките към полицията са неоснователни, резултати има ...... Мирослава е мъртва. Поредната изцепка по случая с Мирослава.
19
4
 
39
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Подкрепете всеки който се опита да ореже парите на тези търтеи. В това правителсво единствено Дянков се опита да им намали високите бонуси но милиционерите не му позволиха. За следващото ще видим. Време е журналистите трябва да ги настъпят да си вършат работата за която им се плаща доста добре. Стига са избивали безнаказано децата ни. Господа журналисти, ако продължавате да си мълчите може да пострада и вашето дете.
18
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така като ви чета на повечето коментарите тук,как давате мнение кой как си върши работата,какво трябва да се направи,кого да накажат...и ми става ясно,че лицемерите в България нямат край. Абе,***,я първо вижте ос...ите си *** и след това давайте съвети и оценки за чуждата работа!Вие вашата свършихте,че и съветвате!Ама то у нас е така-всички разбират от политика,секс,футбол и каквото друго се сетиш!Ей за това сме на тоя хал-"Не сакам аз да съм добре,по-сакам Вуте да е зле!"Съвестни....
17
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Категорично не съм привърженик на МВР и прокуратурата, но в случая сям съгласна, че виновни за убийството на Мирослава са сестра и, и рознините и, които въпреки, че са знаели, че Чочо и др. са престъпници са били приятули с тях, дори са споделяли факти около разследването с тях. Ако Мирослава не ги познаваше, дали би тръгнала с убийците си? Явно МВР е имало подозрения, че сестрата дава информация на заподозрените. Нито МВР, нито правителството са виновни за приятелите ни, това е наш избор....
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
oleeee tolkova sa zle,4e 4ak ne se useshtat.cqla evropa ni kritikuva ,a te mi se hvalqt ,4e imalo napreduk! smeshnici..... tolkova sa naprednali,4e cqla evropa ne iska da 4ue za nas!
15
5
 
13
 
! Отговори
до: ЦЦ преди 12 години
Ехееее, айде почини малко с тия апартаменти де!
14
3
 
27
 
! Отговори
ЦЦ преди 12 години
Я веднага който има апартамент да ми го дава!
13
1
 
29
 
! Отговори
''фъф" преди 12 години
КАК ДА НЕ ВЯРВАШ....?ВСИЧКО И НАВСЯКЪДЕ В Бг----СЕ ПРОДАВА ,далавери и търговии---,срещу КИНТИ,във всички институции /доказа се/,се продават ----на най-високо ниво ,флашки,дипломи,книжки,изпити ,глоби/рушвети/,българи на ---***/крал Киро/,телефонни измами /няма задържани,а се знаят кои са/.и т. н. ..
12
2
 
21
 
! Отговори
Цървулчо преди 12 години
Дрън-дрън-ярина...
11
2
 
46
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Резултати има: трупове и самоубили се свидетели и убийци.
10
4
 
30
 
! Отговори
Чуди им се на акъла преди 12 години
Боко, Боко, Боко, Боко, Боко, Боко, Боко......Кондьо да довърши!