Критиките към полицията са неоснователни, резултати има

Полицейските синдикати със специална декларация за случая "Мирослава"
Обновена: 16 яну 2012 17:39 | 16 яну 2012 17:38, Красимир Ангелов
248
Критиките към полицията са неоснователни, резултати има
Снимка: Архив Булфото

"От името на нашите колеги изразяваме своето дълбоко възмущение и несъгласие с елементаризма, с който се подхожда и меко казано нетолерантното отношение, на което се подлагат служителите в системата на МВР, въпреки постигнатите положителни резултати в борбата с престъпността през последните няколко години".

Това се казва в специална декларация на Синдиката на служителите в МВР и Националния полицейски синдикат разпространени до медиите по повод реакциите в медиите и обществото след  убийството на Мирослава от Перник.

"Считаме, че денонощния труд на всички служители в МВР е подложен на неоснователна критика и оценка, която не почива на обективните резултати от дейността и създава невярна представа за работата на редовия състав", категорични са полицейските синдикати.

Те посочват, че "медийното принизяване на същността и резултатите от полицейската дейност по разкриването и разследването на подобни тежки престъпления действа негативно както върху отношението на гражданското общество, така и демотивиращо на всички полицейски служители."

Още по темата

В писмото синдикатите изразяват съболезнования към семейството на убитата Мирослава, но отчитат, че действията на полицейските служители в крайна сметка са дали своя резултат и извършителите на престъплението са разкрити.

"За нас, като служители и граждани, винаги е било и ще бъде водещо спазването на закоността и установения правов ред в страната и колкото и обществото да проявява чувствителност към едни или други противообществени прояви, ние стриктно ще се стремим да запазим конституционно установените граждански права и демократичните ценностти, които отличават съвременната правова държава от обществата, при които липсва държавност", завършва писмото на синдикалните организации в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
22
 
! Отговори
иван преди 12 години
хем шуто хем точа да боде,колкото са по некадърни толкова по се хвалят.
8
4
 
36
 
! Отговори
"БРАВО" преди 12 години
страхотни сте бе МВР, супер сте простоПоздрави на оня гологлавия от интернет престъпления и на подчинените му, които четат този пост в момента!
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типично по милиционерски,целия народ им казва че не вършат никаква работа,а тия жалките декларации ни пишат.Ние искаме да понесете съдебна отговорност за това че сте допуснали основен заподозрян в умишлено убийство и отвличане да се самоубие и то с личния пистолет при конвои от 4-ри милиционери,и ако не съберете годни доказателства доказващи тъпата ви версия,искаме да понесете съдебна отговорност,стига пихте кафета и ***...
6
7
 
38
 
! Отговори
Джаро преди 12 години
Какво хленчите , по-корумпирани ченгета в никоя държава няма , *** такива , само резилите и унижавате обикновените и честни хора ...., но рибата смърди откъм главата !!!
5
5
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
това са наи големите лежачи.такава броика за толкова хора е престъпление
4
4
 
10
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
!!! A.C.A.B. !!! !!! A.C.A.B. !!! !!! A.C.A.B. !!! !!! A.C.A.B. !!! !!! A.C.A.B. !!! !!! A.C.A.B. !!!!!! A.C.A.B.!!
3
6
 
45
 
! Отговори
ii преди 12 години
Това са същите полицай които биха преди 3-4 години хората предн народното събрание нали ?
2
1
 
34
 
! Отговори
БАШ....в Бг преди 12 години
ВСИЧКО Е НАРЕД ,ВЕЧЕ .............22Г ...!
1
3
 
43
 
! Отговори
ddt преди 12 години
Гарван,гарвану око не вади..