Правозащитници се съмняват, че Чочо се е самоубил при ареста

Версията за грешка на полицаите от преумора била несъстоятелна
Обновена: 16 яну 2012 20:00 | 16 яну 2012 19:58,
110
Правозащитници се съмняват, че Чочо се е самоубил при ареста
Снимка: архив, Булфото

Българският хелзинкски комитет изразява сериозно подозрение към твърденията на полицията, че Стойчо Стоев сам се е убил - пред служители на ГДБОП и окръжния прокурор на Перник, както съобщиха медии.

Това се посочва в изявление на правозащитната организация по случая с убитата Мирослава в Перник.
Официалната версия на МВР е, че задържаният за убийството Чочо се е самоубил с предварително укрит пистолет, след като поискал да отиде до тоалетната.

„Неведнъж в миналото български полицаи са отнемали живота на задържани лица, след което са представяли смъртта им като самоубийство“, твърдят от БХК.

Според правозащитниците подозрителен е фактът, че Стоев е разполагал с оръжие, след като вече е извършено претърсване на жилището му, и как е успял в присъствието на служители на ГДБОП човек с белезници да се застреля.

Още по темата
От БХК твърдят, че няма и мотив за самоубийство. „Напротив, според полицията Стоев е получил обещания за снизходително третиране от органите, доколкото изобщо е бил заподозрян, а последното никак не е сигурно, след като министърът заяви, че не той е извършителят“, се посочва още в позицията. 

Оправданията на висши полицейски служители за „грешка” на полицаите от умора са несъстоятелни, смятат правозащитниците. 

Считаме, че Инспекторатът на МВР, за който медии съобщиха, че е започнал дисциплинарно разследване на случая, трябва да огласи публично резултатите си в кратък срок.

Прокуратурата, от своя страна, дължи да вземе съответно строго отношение по присъствието и бездействието на окръжния прокурор на Перник при причиняване смъртта на Стоев, както и по евентуалната наказателна отговорност на полицаите, призовават от БХК. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Булбоне преди 12 години
НАРОДЕ, бягай от тая *** БЪЛГАРИЯ :(тук те чака бедност, унижение, тормоз и накрая смърт, АЗ, БЯГАМ И СЪВЕТВАМ ВСИЧКИ ДА ГО НАПРАВЯТ!
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако полицията го е убила има 2 страни. От една страна е по-добре от колкото съдът да го осъди на 3 години затвори и няколко години условна. От друга страна ако наистина полицай го е убил това може да е знак за прикриване на вътрешна работа на полицаи в цялото отвличане. При всички положения ситуацията не е на добре и работата не се върши както трябва.
95
3
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Заблудил си се,аз изобщо не съм в Б-я,а и нямам намерение да влизам в някаква система.Казваш обидни думи,а тогава защо съществуват в българският речник ?- смятам за да се употребяват."И от такива да чакаме нещо хубаво, уважение към обществото, към отделния човек?"- ами тогава чакай от Станишев,който не обижда,но пък е лъжец,крадец,лицемер и т.н.,аз предпочитам всичко да се нарича с истинското му име,а не да го заобикалям десет пъти докато му обясня,че не го харесвам.Бойко е прав не е ***.
94
2
 
3
 
! Отговори
Те може аз НЕ преди 12 години
Аз изобщо се не съмнявам! - Щото го познавам! (не толкова добре, но несравнимо повече от тези дето пишете)Сигурно не е издържал на това дето е научил - казал е почти каквото знае и за да не разкаже всичко са му 'помогнали' да мълчи.
93
6
 
3
 
! Отговори
До 100 преди 12 години
Изглежда си от системата, но виж си езика, който използваш! Обидни думи- "***, ***, кретенясъл журналист, мучите като в краварник, кълвете, шарани" и т.н. И от такива да чакаме нещо хубаво, уважение към обществото, към отделния човек?
92
4
 
2
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
Как да вярваме ,като 22 г.,се доказва ---НЕКАДЪРНОСТ,КОРУПЦИЯ ,ДАЛАВЕРА ,ТЪРГОВИЯ ,.....и все ---ОЩЕТЕН Е ----ПОТЪРПЕВШИЯ ,...........А КАЖИ ?
91
1
 
2
 
! Отговори
един лаф преди 12 години
"Куче влачи ,диря няма "...!
90
5
 
6
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Не е обаждане,ти май не четеш а слушаш само улични коментарии и клюки,това е написано от момичето и под диктовка бе ***,обяснено е и защо е написано това.Цялата преса ви взема за мезе вас,пишат си каквото им е изгодно за да се продават и четат,лъжат и изменят всяка дума тези *** в името на сензацията и балъците само това чакат да започнат всеки свои версии да излага тук във форумът,както и сега бил със счупени пръсти,ами защо сега се казва бе когато е погребан с 2 куб.пръст отгоре,къде бяха роднините преди да го заровят за да съобщят тази вест и да повикат примерно някой ортопед да констатира това,а сега бил потрошен и не можел да се гръмне,бреййй чак толкова ли решихте че е *** полицията бе,ще му натрошат пръстите и ще инсценират самоубийство,утре някой кретенясал журналист като ония от "Галерия" може и да напише,че е бил със счупен крак и са го влачили до къщата му.Съвземете се бе хора,според вас излиза,че само вашите версии са истината,какво искате когато тече едно разследване полицията да ви казва какво точно се прави така ли мислите,ами тя може да ви лъже за да бъдат заблодени престъпниците,това се прави навсякъде по света,по медиите се изнасят лъжливи схеми и капани в които попадат тази които трябва,като много знаете и питате защо не се кандидатирате за следователи за да разнищвате случаите бързо и ефективно,а мучите тук като в караварник.Разберете веднъж завинаги в Б-я има добри специалисти-криминалисти и ги оставете да си свършат работата тя е тяхна не е ваша,вашата е да им се доверите и да ги оставите на спокойствие,далече съм от мисълта,че няма и корумпирани,но не слагайте всичко под един знаменател,просто не е коректно.Не подвръждавайте думите на Бойко,че материалът е лош,защото и вие сте от този материал,ако се погледне реално.Ако кълвете постоянно така означава,че би трябвало да бъдете създадени като шарани не като човеци.
89
1
 
1
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
чудя се, ти нали знаеш за такива, е тогава не си ли същия ***, като тези за които говориш, защото много се съмнявам, че си взел някакво отношение. прекаления светец и богу не е драг.
88
0
 
4
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
съвсем не си познал! за твое сведение и някои обкновени хора мислят по този начин! набъркването на подобни "странни" комитети в точно определени случаи са водени от съвсем различни от търсенето на истината подбуди. защо не се запиташ колко такива случаи има и на колко са се намесили и по къкъв начин. а също така от къде и кой ги финансира! в никакъв случай не защитавам въпросните служители!
87
0
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
Истината много ---боли!
86
0
 
1
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Кое не ти е ясно...?За 22 г.,преход , не ти ли стана ясно ,че се влачат делата /всичките / в Бг ,за да се ----СКРИВАТ---ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ....?След което се започва :"Няма достатъчно доказателства ,..един от свидетелите е болен ,....друг свидетел е в чужбина ,....трети ---умря ......и т. н. ,.и т. н.,.............та до 2 900 година ,когато изтича ---давността на делото !Това е Бг.....2012г.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А НЕ Е ЛИ ВЪЗМОЖНО ПОЛИЦАИ ДА СА ОТВЛЕКЛИ И ПОСЛЕ УБИЛИ МИРОСЛАВА, А ПОСЛЕ ДА СА НАТОПИЛИ ДВАМАТА ЗАВАЛИИ. ЕДИНИЯ СИ ПРИЗНАЛ И СЕ САМОУБИЛ /ТВЪРДЕ УДОБНО/, ДРУГИЯ ПОЛУДЯЛ, НИЩО ЧУДНО И ТОЙ СЛЕД ВРЕМЕ ДА СЕ САМОУБИЕ. НО ГАРАНТИРАНО НЯМА ДА ГО ОСЪДЯТ, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ ПРОПЕЕ!!!
84
3
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
Уверен съм че си полицай. Издава те езика и отношението към хора , които за разлика от полицаите, работят единствено в полза на обществото.
83
0
 
5
 
! Отговори
Родното МеВеРее! преди 12 години
Марио е освидетелстван като шизофреник през 2009-та от лекар в психиатрията в София. Пернишкият му лекар обаче е изразил съмнение, че той е симулант и сега Марио отново е върнат в психиатрията в София за окончателна диагноза.От новото изследване ще стане ясно и дали Марио е луд и може ли да бъде съден. Същият този "луд" от 2010 година има разрешително за оръжие и законна пушка. Абсурдът лъсва от разследване на Нова телевизия. В края на краищата здрав или луд с пистолет и пушка е Марио? И кой е дал разрешение на шизофреник да носи оръжие: нали това е служба КОС на родното МеВеРее! И защо сега полицията и прокуратурата на пернишките винкели мълчат и се крият като партизани?! И защо мин.Цецо ги защитава като Матросов ?
82
1
 
2
 
! Отговори
има...? преди 12 години
" Има замесени полицаи",...направо си е цялото районно !"Шило в торба ,не стои"....!
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българският хелзинкски комитет - ВСИЧКИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ВЪПРОСНИЯ КОМИТЕТ СА ДОЛНИ И *** ***! МОЛЯ НАЙ-УЧТИВО, ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ!
80
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Доколко Мирослава, не е говорила под диктат, за да се отклони вниманието? За ужас на детето,което е виждало, вероято, че го превръщат без вина в жертва на безумия
79
1
 
5
 
! Отговори
иван преди 12 години
Може и грешно да мисля, но и двамата пресстъпници са близки приятели на Елеонора и Борислав и СИГУРНО са знаели, че са щели да прекратяват връзката си и Въпреки това ( или затова)отвличат красиво, но нямащо общо с пари и положение дете? Защо?На какво са се надявали?И защо тогава, когато почти прекъсват връзката си? И защо Мирослава, а не сестра и, или брата на Борислав?Защо?Никой досега не дава отговор на този въпрос, въпреки, че оттам започва ужаса
78
0
 
2
 
! Отговори
някоя си преди 12 години
а дали пък това не е постановка, на мъжа на Елеонора- ония, със завещанието. Само че, до колкото знам на паричките е сложила ръка майка му, а тя каза че нито лев няма да даде за това момиче. Тия двамата са му приятели - 'самоубилият се' и 'лудия' ... ми тя схемата е ясна ... нарича се - домашен терорист ... разполагал е с пари - бутал е на ченгетата да не си го слагат много много на сърце и така ... някъде пишеше, че почти е прекратил отношения с Елеонора ...

Спонсорирани публикации