Светият Синод: Ще преодолеем доносниците!

11 митрополоти се озоваха с картончета от ДС
Обновена: 21 яну 2012 18:25 | 21 яну 2012 18:18,
115
Светият Синод: Ще преодолеем доносниците!
Момент от литургията. Снимка: БТА

В тези дни Бог допусна за църквата ни поредно изпитание, но Светата ни църква ще преодолее и това изпитание.

Това се посочва в поздравлението от Светия Синод на Българската православна църква за днешния имен ден на патриарх Максим, прочетено от Пловдивския митрополит Николай.

Около три часа продължисветата литургия и молебенът за именния ден на Негово светейшество в столичната църква "Св. Неделя".

Още по темата

На празничните служби не присъстваха митрополитите Галактион, Неофит, Йосиф и Симеон, които бяха сред 11-е, за които Комисията по досиетата оповести през седмицата данни за принадлежност към бившата Държавна сигурност.

"Не стига и другите кръстове, които изнесохте, но сега Бог на Вас възлага още по-тежко бреме - да приемете нашите изповеди и смирени покаяния и да ни дадете опрощения за греховете", се казва в приветствието от Светия Синод до патриарха.

"Приемете и този кръст Светейши владико, защото само Вие, можете да го изнесете", заяви митрополит Николай.

Той е сред тримата митрополити заедно с патриарх Максим, за които бе оповестено, че не са сътрудничили на ДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакъв свети синод не са тияр а са светия донос. Cрам ме е, че съм българин, няма друг такъв *** народ да го лъжат нагло в очите и той да търпи Гоцета и агенти, а плюят за американците и за гърците, че били прости. Bие като сте умни как се доаkахте до това робско положение, бе овце.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онзи бил с картонче, пък друг не бил... Хайде стига сте отклонявали вниманието от най-главното - презвитер(поп), нарушил тайнството на ИЗПОВЕДТА, се наказва подобаващо от самата Църква.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига лъжи!Навремето излезе една книга "Черна книга за престъпленията на комунизма", там черно на бяло бяха извадени факти от архивите, че изборът на Максим за патриарх е бил недействителен.Бюлетините са били подписани само с два почерка - т.е. двама души са ги подписвали, т.е. са подменени.Също така имаше пак от архив становището на Живков за избора на патриарх - "Да се спреме на кадидатурата на Максим".Който е живял по време на режима знае какво значат тези думи на Живков.БКП е избрала Максим.И не го е избрала заради това, че е вярващ, а защото е техен човек.А Николай е чист защото е много млад.Ако беше и той по-възрастен и него щяха да го вербуват.Просто в България за съжаление няма хора като св. Патриарх Тихон, който анатемосва комунизма и комунистите, за което и го убиват.Отделно в Русия има хиляди новомъченици, които се съпротивляват на комунистите и биват убити в концлагери (много епископи, свещенници, монаси, миряни).В България от висшия клир знам само за митрополит Борис.Когото комунистите са убили.
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако някой вярва, че Николай и Максим не са доносници или с чинове в системата на МВР трябва да е последния *** на света!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нищо по-долно от доносниците. Когато не можеш да се докажеш с ум, труд и усилия ти остава да доносничиш за да просперираш. Имам един такъв в работата
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това е народа е прекалено търпелив вместо да се вдигне да измете ДС попове, Гоцета и Станишефци, предателя агент Костов пак гледа умно.
5
3
 
12
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
То не бяха разхищения на църковни пари за лимузини за лична употреба, то не бяха агенти на ДС. Излиза, че всяка лична изповед и самото ти присъствие са се предавали на службите. Нищо чудно това да продължава и до ден днешен. Кажете ми после как да отида на църква? В последната, в която влязох, заварих отчето смирено да пие марково уиски и да опъва пура в стаичката си.
4
5
 
2
 
! Отговори
плюнка преди 12 години
плюйте ве хайде
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Несъмнено,ще се разберете някак си колегиално.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дяда попе не искаме да ги преодоляваш а да им искаш оставките и да подадеш своята също бе доносник.
1
5
 
19
 
! Отговори
мутрополит преди 12 години
КГБ прощава на всите 11 мъченици.Ще ги направим и светци

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe