Нешева взела 12 бона бонус, нямало да ги върне

Шефката на НЗОК мисли да съди Димо Гяуров
Обновена: 16 фев 2012 14:40 | 16 фев 2012 14:14,
489
Нешева взела 12 бона бонус, нямало да ги върне
Шефката на НЗОК отрече да е взимала 30 хил. лв. бонус. Снимка: БТА

Шефката на НЗОК д-р Нели Нешева е получила 12 156 лв. бонус за 2011 година. На специална пресконференция тя отхвърли твърденията на депутати от Синята коалиция, че е получила допълнително възнаграждение в размер на 30 000 лева.

Нешева обяви, че обмисля да съди народният представител Димо Гяуров за клевета.

"Не може да се петни името на един човек. Това е клевета, с цел сензация", смята шефката на здравната каса.

Тя обясни, че не е получила бонус от фонд "Работна заплата", а допълнителни възнаграждения по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване, според който 25% от събраните глоби могат да се раздадат като бонуси.

"От тях сме ползвали 17,21%., затова на Димо Гяуров не се връзват сметките", каза Нешева.

Тя посочи, че средната работна заплата в НЗОК без допълнителните възнаграждения, е 400-500 лева, а с допълнителното материално стимулиране е 747 лева, при 750 лева средна заплата за държавата.

На всички 2700 служители в НЗОК са изплатени допълнителни средства извън основните им трудови възнаграждения.

"Ако тези хора останат на средствата, които получават, как те ще останат коректни?", попита Нели Нешева.

Попитана дали ще върне нейното допълнително възнаграждение, тя посочи, че това би означавало, че не цени труда си. "Това би означавало да взема пари под масата", допълни шефката на Касата.

За точната сума, изплатена на служителите по длъжности, тя посочи, че информацията е данъчна тайна.

"Готов съм да се извиня на Нели Нешев за математическата грешка, възможно е да сме сбъркали, нямаме официален отговор кой и колко точно е получил в НЗОК", заяви в кулоарите на парламента депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров.

Вчера той изнесе информация, според която управителят на касата е получила над заплатата си около 30 хиляди лева.

Още по темата

Среща в съда няма да е от нейна полза, отговори й задочно Димо Гяуров. Според него тя би трябвало да се извинява за това, че вчера е "шикалкавела" и първоначално е отрекла да е получавала бонуси.

"Наложи се да смятаме, поради тайната, която пази властта, поради нежеланието да споделят тази публична
информация", оправда се той.

"Не се притеснявам, че може да ме съди заради твърденията ми за взетите от нея бонуси. Тя взела ли е -
взела е", отсече Гяуров.

Вчера той обяви, че за миналата година служителите на касата получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране.

Според методиката, утвърдена от самата Нешева,  управителят и подуправителят на НЗОК получавали 1,5% от средствата, събрани от глоби, санкции и лихви,  при разпределение: 60% за шефката и 40 на сто за заместничката й.

По груби сметки през 2011 г. Нешева е получила около 30 000 лв., а заместничката й Мариана Василева 22 хиляди лева, изчисли вчера Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още по темата: НЗОКНели Нешевабонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
0
 
22
 
! Отговори
пациент преди 12 години
КАК НЕ ТЕ Е СРАМ! *** ***!
397
0
 
25
 
! Отговори
иво преди 12 години
НАГЛА Е - НЯМА СПОР !ГЛАДНА Е - ВИДНО Е !
396
0
 
14
 
! Отговори
жена преди 12 години
А Междуобластен диспансер за онкологични заболявания -Стара Загора НЯМА ЕХОГРАФ !?!...
395
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** svinyo mrasna!!!!!!!!!!!!!!
394
1
 
16
 
! Отговори
!!! преди 12 години
това и да го утрепеш и да те е яд , че си го утрепал ! гати и наглото прасе! ЕКСИК ДА Е!
393
0
 
27
 
! Отговори
chicito преди 12 години
ТАКАВА наглост не бях виждал до сега-тези милиони можеха да бъдат пренасочени към болници,които едва оцеляват или за реимбурсиране на някое от лекарствата по Здравна Каса...Нямам думи...Госпожата трябва ВЕДНАГА да си подаде оставка!
392
1
 
25
 
! Отговори
попа преди 12 години
Абе, кво се скъсахте да пишете. Нали вие точно ги избрахте тия - да назначат Цецо завършил ВИФ, тая с бонусите, оная с фалшивата диплома, Желева с английския език, Лъчо Мозъка, фиданката Фидоска и кой още там да ви управляват. Вие кво мислите, че Бойко дето е пожарникар по образование, познава екип от Нобелови лауреати ли? Те ви какви може да сложи - нагляри, мазни нагляри дето ви крадат и вие кимате и си мълчите, и пак ще идете да гласувате за тия. А 1млн *** дето не плащат осигуровки - и те
391
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не мислите, че от сега получават тия в здравната каса премии, не това си е от не малко време, глобяват лекарите и част от глобите отиват при този, който го е глобил, а глобяват за дребни технически грешки. При предните управляващи официално се казваше на хората ще се раздават 13 и т. н заплати давано е хем това което сега си взеха и допълнително от държавата, но сега се взеха само тези пари защото е криза.В криза не би трябвало да се раздават пари тогава те не стигат.
390
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази удари по наглост Цецо и Бойко.Но простият българин си заслужава управниците.
389
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нешева, ако си некоректен и 50000 лв бонус не може да те спре, само страх от наказание или най-малкото безработица
388
1
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
НЕШЕВАААААААААА ВЪРНИ ПАРИТЕ НА ХОРАТА НЕШЕВАААААААААА!!! НЕШЕВААААААААА ВЪРНИ ПАРИТЕ НА ХОРАТА НЕШЕВААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!
387
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е поредния самозабравил се наглец. Като онзи от топлофикация дето ни кара да си продаваме апартаментите или онзи банкер и още колко станаха. До толкова се мислят за недосегаеми, че забравят дори как да се държат, когато излязат на светло техните гадости. Погледнете и физономията на тази, начина по който се изразява и ги запомнете. Ще виждате още много такива, ако не вземат мерки - т. е. да се променят законите които ги закрилят. Въпросът е кой ще ги гласува.......
386
1
 
38
 
! Отговори
да напусне преди 12 години
Тая фелдфебелка с глас на есесовец,самооценила труда си, който се плаща ежемесечно от нашия джоб с допълнителни 13500 дали е чела закона за държавния служител,че няма нормирано работно време . Не може да грухти по медиите,че свършила много допълнителна работа.Това е нейно задължение.Оценката даваме ние-гражданите,пациентите.За нас тя е непочтена,крадлива,мързелива и неспособна да върши държавна работа.Да напуска!
385
1
 
21
 
! Отговори
Мимка14 преди 12 години
И аз искам да работя в Здравната каса при тази госпожа - ама на ....няма никакви обяви - що за организация е тази финансова институция и що за прозрачност има в нея-хахаха ПЪЛНАШУРОБАДЖАНАЩИНА
384
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Хора,Направи ми впечатление, че за смъртта на един наистина достоен човек- проф.Иван Славов, има само 27 коментара.Това е и добре и зле за нас.Може би се пробуждаме полека за всичко, което става наоколо, да протестираме, да изразяваме гражданската си позиция, личното си мнение.Дано постигнем нещо всички заедно!И все пак- Бог да прости достойния българин проф.Славов!Нешева-пак Господ ще я съди.Важното е, че ние вече сме единни!
383
3
 
13
 
! Отговори
Иван пенсията преди 12 години
Гласувайте пак за ГЕРБ, ***; и не кавйте,че тая *** била спряла кранчето на ***; с вашите пари-за болнични и за пенсия се угоява....Жалък народ...naciq na чалгаdжии.
382
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази жена работи, да, наистина. Но не и за нас. Сега ще ви кажа как стоят нещата.На всеки 15 дни, тихомълком, средно по на 15 лекарства се намалява реимбуксацията. Или казано с други думи - здравната каса плаща по-малка сума. А иначе трябва да си внасяме здравните осигуровки, за да може тази нагла твар да папка.
381
1
 
22
 
! Отговори
PABLO преди 12 години
НИТО ЛЕВ ПОВЕЧЕ ЗА МАЗНИ ПРАСЕТА !!! здравни каси да го дух.....
380
2
 
16
 
! Отговори
ринго преди 12 години
аааа ...за това са толкова овълчени от здравните каси при проверки по аптеките .Правят глоби да могат да смучат парички от глобите мамичката им само си бъркат по дупките по цял ден и бонуси си начислили а хората умират поради липса на клинични пътеки и средства .Гадна *** гербавите *** я назначиха тая алчнюга.Бойко изрини си *** наречен здравна каса и не само а наред навсякъде е *** .Давай рини яко иначе си заминал по дяволите и ти ...
379
1
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Бойко: пари няма.......... за бонуси има!