Нешева взела 12 бона бонус, нямало да ги върне

Шефката на НЗОК мисли да съди Димо Гяуров
Обновена: 16 фев 2012 14:40 | 16 фев 2012 14:14,
489
Нешева взела 12 бона бонус, нямало да ги върне
Шефката на НЗОК отрече да е взимала 30 хил. лв. бонус. Снимка: БТА

Шефката на НЗОК д-р Нели Нешева е получила 12 156 лв. бонус за 2011 година. На специална пресконференция тя отхвърли твърденията на депутати от Синята коалиция, че е получила допълнително възнаграждение в размер на 30 000 лева.

Нешева обяви, че обмисля да съди народният представител Димо Гяуров за клевета.

"Не може да се петни името на един човек. Това е клевета, с цел сензация", смята шефката на здравната каса.

Тя обясни, че не е получила бонус от фонд "Работна заплата", а допълнителни възнаграждения по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване, според който 25% от събраните глоби могат да се раздадат като бонуси.

"От тях сме ползвали 17,21%., затова на Димо Гяуров не се връзват сметките", каза Нешева.

Тя посочи, че средната работна заплата в НЗОК без допълнителните възнаграждения, е 400-500 лева, а с допълнителното материално стимулиране е 747 лева, при 750 лева средна заплата за държавата.

На всички 2700 служители в НЗОК са изплатени допълнителни средства извън основните им трудови възнаграждения.

"Ако тези хора останат на средствата, които получават, как те ще останат коректни?", попита Нели Нешева.

Попитана дали ще върне нейното допълнително възнаграждение, тя посочи, че това би означавало, че не цени труда си. "Това би означавало да взема пари под масата", допълни шефката на Касата.

За точната сума, изплатена на служителите по длъжности, тя посочи, че информацията е данъчна тайна.

"Готов съм да се извиня на Нели Нешев за математическата грешка, възможно е да сме сбъркали, нямаме официален отговор кой и колко точно е получил в НЗОК", заяви в кулоарите на парламента депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров.

Вчера той изнесе информация, според която управителят на касата е получила над заплатата си около 30 хиляди лева.

Още по темата

Среща в съда няма да е от нейна полза, отговори й задочно Димо Гяуров. Според него тя би трябвало да се извинява за това, че вчера е "шикалкавела" и първоначално е отрекла да е получавала бонуси.

"Наложи се да смятаме, поради тайната, която пази властта, поради нежеланието да споделят тази публична
информация", оправда се той.

"Не се притеснявам, че може да ме съди заради твърденията ми за взетите от нея бонуси. Тя взела ли е -
взела е", отсече Гяуров.

Вчера той обяви, че за миналата година служителите на касата получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране.

Според методиката, утвърдена от самата Нешева,  управителят и подуправителят на НЗОК получавали 1,5% от средствата, събрани от глоби, санкции и лихви,  при разпределение: 60% за шефката и 40 на сто за заместничката й.

По груби сметки през 2011 г. Нешева е получила около 30 000 лв., а заместничката й Мариана Василева 22 хиляди лева, изчисли вчера Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още по темата: НЗОКНели Нешевабонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
1
 
27
 
! Отговори
Фейс помощ преди 12 години
Във ФБ вече има създадена група - "Да помогнем на *** Нешева да върне парите на здравната каса" - ***.bg/view_article.php?article_id=816908 А както стана ясно от новините на БТВ май ще се наложи да помагаме и на други. Огромни бонуси са взели още шефовете на НОИ, данъчни и т.н. Бонусна държава :) Прав е Борисов - богати сме! :)
377
1
 
26
 
! Отговори
неук преди 12 години
Срам и позор за неуважаваната личност Нешева. Такъв субект няма право да се нарича гражданин и да претендира за морал и права. Щяла да съди! Недоумявам тези личности дали наистина нямат съвест , морал и етика. Тази напаст трябва да бъде забравена , пропускана. Ако на улицата имам нещастието да се срещна с нея се надявам да успея да прехвърча на другия край на улицата. Болестотворното разпръскване от злобната и личност е толкова заразно, че бубонната чума и испанският грип биха се уплашили.
376
2
 
20
 
! Отговори
NO JUSTICE FOR ALL! преди 12 години
Може би сте чували афоризма -" този, у когото е златото прави правилата!", така че какво Ви очудва в поведението на този.... "добре поддържан травестит", че си е подписала скромен бонус от 12156 лева!?..отдавна не трябва да търсим морал в действията на политици и на политически назначени "послушковци", този бонус е реално законния рушвет от партията-майка за "послушните дечица". Закон и морал нямат нищо общо! Бойко, моля те обясни й го ти!
375
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Мангалия требва да си депутат, политик или некакъв шеф или поне ***.Ако работиш ще си получаваш мизерната заплатка и ще си плащаш осигуровките а не дай си боже ако легнеш на операционната маса ще се молиш да останеш жив.Но по важното е такива "шефове" като тая да получат възнаграждение за "труда" си...то какви далавери се въртят още един Бог знае.
374
1
 
26
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 12 години
УВОЛНЕНИЕ
373
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такова нахалство, нямам думи!Защо въобще съществува такъв член в закона,да се давт 25% от глобите като бонуси!?
372
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам тази да иде на една опашка в някоя болница и да обясни на хората колко е работна и колко и е скъп труда ! И тогава и на прасе после няма да прилича ! ББ, че е нагъл... се трае, но тази е най-наглият български чиновник появил се в новините !Но вие какво се очудвате ? Всички са Калинки като тази *** !Бог забавя, но не забравя !
371
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за всяко прасе идва коледа
370
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и тая не е добре , къде е средна заплата 750 лева , абе все ***.и ли ще назначават на възлови места , които не знаят за какво стоят там и им се плаща заплатите от данъците
369
0
 
22
 
! Отговори
бе туй горе преди 12 години
от снимката - гррррухти ли квввввичи ли или рови земята с сурат ?
368
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля,че тези бонуси ги заслужават хирурзите от Съдова хирургия в Пловдив,които спасиха живота на баща ми!А не ти,жалка чиновническа мижитурке!
367
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ТАЯ МАСТИТА ГОСПОЖА ТРЯБВА ДА Й СЕ ПЛАЩА ЯКО, ЗА ДА Е ПОЧТЕНА! СМЕХ!
366
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, ха, ха,.. За да не взимаме пари под масата и да не крадеме ТРЯБВА ДА НИ ДАВАТЕ ОГРОМНИ БОНУСИ!!!
365
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дечица не си дочакват операциите, онкоболните се спасяват кой както може, всеки ден смс-и с викове за помощ, а тая ... даже не мога да намеря подходяща дума за квалификация, си прибира парите и нагло обявява, че ако не ги била взела щяла да взема под масата и че за една заплата не можело да се очаква да е коректна... какво става бе ? управляващите как не намериха поне един нормален човек, сякаш със специален конкурс си търсят такива като тази, щото най- им пасват на мандалитета може би ?
364
0
 
25
 
! Отговори
РАДО ГОТИНОТО преди 12 години
г-жа НЕШЕВА! д-р МИЛЕНА ЧУКАНОВА ОТ института "ПИРОГОВ" е най-добрата лекарка на света тя заслужава бонуси защото спасява човешки животи а ВИЕ защо ги заслужавате??????????????
363
0
 
18
 
! Отговори
лелееее преди 12 години
2 7 0 0 ЧОВЕКА МАЛЕ МАЛЕ МАЛЕ МАЙКО МИЛААААА Е ЩО ВСИЧКИ НЕ ПОЧНЕМ РАБОТА ТАМ А ЯВНО ИМА ПАРИ И ЗА ОЩЕ 5-6 МИЛИОНА ХОРА
362
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВО СИ МИСЛЕХТЕ КОГАТО НЯКОИ ДРУГАРИ ХОДЕХА И СКАЧАХА ПО ПЛОЩАДИТЕ? ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ПО ДОБРЕ ОТ ТАТОВОТО ВРЕМЕЛИ? ДААААА АМА НЕЕЕЕЕЕЕ. ОЩЕ СТОТИНА КОЖИ ЩЕ ВИ СЪДЕРАТ ДРУГАРИТЕ. ЗА ТОКА ПЛАЩАХТЕЛИ ЗА ПРЕНОС И ПРЕВОЗ? НЕ. ПЛАЩАХТЕ ПО 2 СТОТИНКИ КИЛОВАТ. ЗА ПАРНО ПЛАЩАХТЕ ПО 15 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ПРИ ПЪЛНА МОЩНОСТ. ВОДАТА СЕ ПЛАЩАШЕ НА КРАЯ НА ГОДИНАТА ПО 5 ЛЕВА. БИЛЕТЧЕ ЗА ТРАНСПОРТА 6 СТОТИНКИ. ХЛЯБ ТИПОВ ОТ 1 КГ. 15 СТОТИНКИ . 1 КГ.ДОБРУДЖА 26 СТ. БЯЛ 1 КГ. 32 СТ. А СЕГА ЗА 600 ГРАМА 1 ЛЕВ. ЧЕСТИТО.
361
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега е момента да спреме да си плащаме здравните осигуровки и да поискаме премахването на тоя тумор - здравната каса! Хора, събудете се!
360
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То за да оставяш най-редовно онкоболните да *** без лекарства, защото не сте се договорили за правилния комисион ЩО ЗА *** ТРЯБВА ДА СИ!!! Тая си е точно на мястото! Бялата мафия някой свестен човек няма да изтърпи!
359
0
 
21
 
! Отговори
кари преди 12 години
значи остават пари и то при условие ,че *** не внасят осигуровки,а *** раждат постоянно,значи за *** *** има пари ,а за кариес и вадене на зъби няма -оставка,оставка с чии пари работите в такива комфортни сгради,както и данъчните и т.н държавни еничари пфу ,не сте по-различни от комунистите каквито всъщност сте!!!!