Борисов иска оставката на Нешева

Помолил депутатите на ГЕРБ да предприемат нужните действия
Обновена: 17 фев 2012 10:54 | 17 фев 2012 10:50,
315
Борисов иска оставката на Нешева
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на НЗОК Нели Нешева заради скандала с раздаваните бонуси.

"Като председател на партия ГЕРБ съм помолил парламентарната група на ГЕРБ да поиска оставката на д-р Нели Нешева", заяви премиерът пред "Фокус".

Скандалът избухна, след като депутати от Синята коалиция изнесоха данни, че за миналата година служителите на касата получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране, а Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Вчера на специална пресконференция шефката на НЗОК обясни, че е получила едва 12 156 лв.

Още по темата

Тя обясни, че не е получила бонус от фонд "Работна заплата", а допълнителни възнаграждения по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване, според който 25% от събраните глоби могат да се раздадат като бонуси.

Нешева заяви, че обмисля да съди за клевета депутата Димо Гяуров, който изнесе неверните данни.

"Аз оценявам служителите си, аз оценявам екипа си. Аз оценявам труда на всички хора, които застанаха зад мен. Аз оценявам загубата на лично време, на спокойствие. Аз оценявам цената на здравето, което лично аз съм дала и предполагам екипът. Всеки ден аз съм си тръгвала оттук в 8 часа", с назидателен тон обясни вчера шефката на Касата защо тя и служителите й заслужават бонуси.

Днес тя се извини за тона си и обяви, че ще дари получения бонус от 12 хиляди лева на фондация, тъй като не се нуждаела от него.

Атаките срещу нея тя свърза с намеренията си да намали цените на лекарствата, с което засягала огромни финансови интереси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
158, не си в час, всички такива хора са ПСИХОПАТИ, те не мислят като мен или теб или някой НОРМАЛЕН човек. Ще грабят винаги колкото се може повече, няма значение колко имат. Историята нон-стоп го доказва.Така че хич не очаквайте някой да си мърда пръста за вас.
224
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Вие нормални ли сте бре я ми кажете как така Борисов е по малката злина от Станишев. Я си спомнете как се развиваше България при Станишев (абсолютно не забравям за всичките им золуми) и как е сега при Борисов.ГЕРБ съсипа икономиката на България.................................................
223
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая нагла муцуна каза , че ще напусне по здравословни причини , защото имала Хашимото.Знае ли колко хора също имат Хашимото и нямат и пари за лекарства дори.Трябва да бъде изритана , а не да се спасява по болест.Като е била болна, що ни си гледа здравето , а си купува къща в Испания??По тоя повод не е зле баш шефа да се поинтересува другите държавни комисии и агенции колко бонуси си раздадоха за Коледа?Ще му падне шапката като види цифрите, щото хич не са малко.А народа гине от град!!
222
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ отново преподава урок по принципност и националноотговорно поведение!!!!
221
0
 
4
 
! Отговори
пич преди 12 години
аз това казвам, че 12 000 са малко и искам да са 120 000 бонус над масата и решенията да са в мой интерес, а не 0 бонус над масата и 120 000 под масата и народа пак с пръст в уста. Пърата част от коментара ти няма да коментирам, защото по тая логика в парламента трябва да има само донкихотовци.. ами аре бегай ти и всеми още няколко юнака като то си толкова отворе... ама седиш пред компа и блъскаш клавишите само...
220
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Взела-дала, крива-права хората пожелаха отстраняването и, Борисов това и направи. За добро или лошо Бойко слуша народа си.
219
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или Чалгария, както навремето я наричаше Мартин Карбовски
218
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Taя Нешева още малко и пасти щеше да ни кара да ядем,като нямаме хляб.Ама защо гилотината е в музея питам аз?
217
8
 
4
 
! Отговори
Казах да преди 12 години
Или всички сте много късопаметни или сте симпатизанти на партията на бедните и олигарсите наречена кой знае защо БСП /от името започва лъжата и демагогията / след катозабравихте близначката на Нешева - Масларова. Какво направи Станишев - нищо ! От две злини се избира по-малката или по-добре Бойко отколкото Станишев.
216
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, дами и господа. За един бонус се подават оставки, но за това, че си назначил същият този получател на бонусите или че си се олял МНОГО по-сериозно с разни ACTA-извращения и какво ли още не, вината се "поема" само с мезе.
215
1
 
9
 
! Отговори
От сайта на НЗОК преди 12 години
Управителните органи на НЗОК са:Управител на НЗОК -Д-р *** Петкова НешеваЧленства:Сдружение ГЕРБ от 2006Член и учредител на ПП ГЕРБ от 2007Подуправител на НЗОК -Марияна Василева ВасилеваЧленства и награди:Политическа партия ГЕРБ, район Витоша.
214
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ББ-в това тежко време бонус равен на 46 минимални заплати ни доближава до комунистически Китай-където шеф държавен служител взима заплата равна на 92 минимални за страната заплати.
213
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това никога нямаше да стане по времето на тройната коалиция.
212
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов кой опука резерва на България за глупости а ? 12000 лева бонус са нищо в сравнение с това което ти лично и *** ти от некадърници направихте. Опукахте нат 5 000 000 000 за 2 години и какво реално направихте едно голямо НИЩО.1.Реална безработица над 20% 2. Инфлация поне 20-30 % (акцизи, ток, горива ) 3. Пълно нежелание на хората да инвестират -нормално след като имашправителство което си сменя мнението всеки ден -затова хората колкото и малко пари да имат си ги държат в банки.
211
1
 
3
 
! Отговори
7388 преди 12 години
Ха. Подала била оставка.За дървения философ, дето ми обяснява, че като вземела 12 бона, нямало да се поддаде на пачки от мутри - ного си еУементарен, бАрато. Който е *** податлив, си е такъв - с или без 12 бинки бонус. Който го е страх от мутри, да не става шеф на ЗОК-а. Или с тия 12 бона си купува повечко яденце, та да наддаде 17 кила (както тя сама се оплаква) и успокоителни? Да, бе да - Данчо да не земе бонус, ха-ха.
210
4
 
10
 
! Отговори
Изгубени в превода! преди 12 години
Написано:"Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на НЗОК *** Нешева заради скандала с раздаваните бонуси. "Да се чете:"Лапайте гербери, краят ни се вижда много скоро!"
209
2
 
11
 
! Отговори
Наглост !!!!! преди 12 години
Тази нагла *** бие всички рекорди:"Реших да даря бонуса си на благотворителна организация, ще приемат моето дарение в понеделник, съобщи шефката на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) *** Нешева."А относно ББ - задайте си въпроса: "Защо трябваше Сините да изкарат безобразията в медиите, че ББ да "разбере" и да "раздаде справедливост" :) :) :)"Не ви ли писна от този жалък цирк? Толкова ли сте... наивни ?
208
1
 
5
 
! Отговори
Даола преди 12 години
До утре да я няма там!Няма ли да престанат тези безобразия? Дори прокуратурата да се намеси и да разследва.
207
0
 
10
 
! Отговори
Райко преди 12 години
Тя си подаде оставката вече. Днес пак сте бавни
206
15
 
6
 
! Отговори
гражданка преди 12 години
БРАВО БОЙКО ,ЗАТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ ,ЗАЩОТО СЕ ВСЛУШВАШ В МНЕНИЕТО НА НАРОДА И НЕ СЕ МЪЧИШ ДА ПРИКРИЕШ КРАДЛИВИТЕ СИ ПОДЧИНЕНИ! КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ФОРМИ ЗА КРАДЕНЕ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ЗАВИНАГИ ,ЗАЩОТО ИНАК НЯМА СПАСЕНИЕ. ДАЛИ ЩЕ Е БОНУС ИЛИ ДМС ИЛИ КОМИСИОННИ ИЛИ КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ КАКТО И ДА ГИ КРЪЩАВАТЕ ТОВА Е КРАДЕНЕ ИЗВЪН ЗАПЛАТИТЕ И ТОВА СИ ГО ПОЗВОЛЯВАТ ТОЧНО ТЕЗИ С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ ПО ВЪРХОВЕТЕ.