Дават скандалната шефка на Агенцията по вписванията на прокурор

Погват Виолета Николова заради получения огромен бонус
Обновена: 23 фев 2012 14:27 | 23 фев 2012 07:00, Красимир Ангелов
149
Дават скандалната шефка на Агенцията по вписванията на прокурор
Драмите с раздаването на бонуси продължават. Снимка: Dnes.bg

Освободената от длъжност шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова най-вероятно ще бъде предадена на прокурор за престъпления по служба заради скандалните бонуси, които си е раздала през последните шест месеца на 2011 г., съобщава"24 часа".

Изчаква се обаче първо да приключи вътрешният одит на агенцията, за да бъде решено какво да бъде предприето срещу Николова.

Най-вероятно тя ще стане клиент на Софийската градска прокуратура, тъй като отсега е ясно, че с бонусите, които си е раздала, е извършила престъпление по член 282 от Наказателния кодекс, касаещ злоупотреба със служебно положение, коментира източник от правителството, цитиран от изданието.

Той бе категоричен, че през последните шест месеца на 2011 г. Виолета Николова сама си е определяла сумите за допълнително материално стимулиране (ДМС) към заплатата.

Това обаче е абсолютно незаконно според наредба от 5 ноември 2004 г. -  документ, който определя реда за раздаване на бонуси в Агенцията по вписванията. Според документа бонус се отпуска само от министъра на правосъдието.

В последните 6 месеца на годината обаче Николова сама си е определяла размера на допълнителното материално стимулиране в противоречие с наредба номер 2 на агенцията.

Още по темата

От правосъдното министерство официално потвърдиха, че подписите на бившия правосъден министър Маргарита Попова стоят само под документите за бонуси на Николова за първите 6 месеца на годината. После изпълнителният директор на агенцията взема в свои ръце определянето на възнагражденията си, без да иска разрешение от министерството.

За юли и август Виолета Николова скромно си отпуснала по 5000 лева на месец към заплатата, а през септември - 7000. В началото на октомври шефката си подписала предложение да вземе 4000 лева, но още в края на същия месец си пуснала второ платежно нареждане за още 11 000 лева.

Така само за месец тя усвоила по собствено предложение цели 15 000 лева.

За двата последни месеца на годината Виолета Николова си е отпуснала по 8000 лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Янеянев преди 12 години
Е - то стана като вица с компютрите и компотите - не я дали на поркуратура, я тихомълком я назначили на работа в прокуратурата. Проверете дали не е така и после решете с кого ли е делила бонуса?
127
0
 
7
 
! Отговори
Един луд преди 12 години
Е, хайде сега тая жена да обясни какво точно направи за България и народа, че заслужава да получи допълнително за шест (6) месеца 48 000 лева! Толкова пари колкото средностатистическият (гадна дума) българин получава за около 7 години под формата на заплата? Искам да обясни и докаже с какво е била полезна, яе е заслужила тия бонуси, нищо повече не искам! Повярвайте ми хора- никой от много години досега не прави нищо значимо в полза на нас хората!
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се ли замислят политиците ни, че всеки гражданин на тази страна ще се запита : Защо да живея честно и само от това, което изработя, след като, ако открадна, даже ще ме похвалят официално? Колкото повече, толкова по-добре. Виж, за 200 лева ще ме осъдят, няма съмнение.
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живеем като в роман на Кафка.
124
5
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Тези бонуси ако бяха взимани по време на управлението на друга партия.Никои нямаше да чуе за тях.Но добре че ни управляват хора които не се церемонят с никои
123
0
 
3
 
! Отговори
Безсрамие голямо преди 12 години
Не може пък онази, която пак без стаж е прередила всички за да я сложат на вписванията да си напише премия по-голяма от на всички останали взети заедно. Хай сега на прокурор. Уважаеми кариеристи като ходите да ви ходатайстват пък се вижте в огледалото, огледайте си безмозъчието и не ходете да срамите тоя който ви е ходатай. Като оня "преводач" на външно в Господари на ефира. Не яжте хляба на читавите хора. Пасете си овчици. Или на околовръстното. Дерзайте.
122
0
 
6
 
! Отговори
дренеке преди 12 години
Ай,ай.Ако закъснеем с 1 година плащане на данъците поради липса на пари,данъчните изпращат едни стряскащи писма,съдия изпълнител ит.н.Тия фитки са им дали скъпоплатена работа и крадат на това отгоре.А защо нямаме пари да си плащаме данъците?Кръгът се затвори-причинителят е ясен...
121
1
 
5
 
! Отговори
Спомени от бъдещето преди 12 години
Да, имало едно време една държава България. Но толкова много нейни синове и дъщери се борили тя да бъде съсипана, че най-накрая се предала и издъхнала.
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е луд който яде баницата а това е който му я дава ?
119
0
 
9
 
! Отговори
До 121 преди 12 години
Да, "недостоен" си за по-добър живот, защото си работил дълго и почтено, по всяка вероятност. Не си се оглеждал откъде да отмъкнеш нещо, как да излъжеш, на кого да се подложиш. Е, сега децата ти ще те упрекват за тази пенсия от 280 лева, внуците ще се присмиват, освен ако не си възпитал и тях в скромност, здрава работа в служба на обществото, честност и праволинейност. Ако е така, тежко им и на тях! А ти - бъди здрав, приятелю! Не смея да ти пожелая да бъдеш оптимист, защото....
118
0
 
2
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Така е в Бг при ---ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ---!
117
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
В Белгия дълго време нямаха правителство. И какво, фатално ли беше за държавата? Нищо подобно, развива си се нормално.
116
0
 
2
 
! Отговори
----РЕКЛАМА---- преди 12 години
ДПС предлага----КОНСУЛТАНТСКИ -----услуги ,минимумът за подписване на договор----2млн.!Гарантирано от ....Бг хазна!
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно какво още можем да изтърпим. Социолозите, защо не направите изследвания за границата на поносимостта у българина? Сигурно на Запад ще кажат : Те такова животно нема!
114
0
 
4
 
! Отговори
му преди 12 години
Хора.няма какво да се каже повече всичко е казано ;но има ли кой да ни чуе в таз робска страна..
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Върни парите,***! Сви 70 хилядарки,да не смяташ да си ги носиш в затвора?
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин президент, не е ли време за едно Обръщение към нацията? Нали обещахте да сте модерен европейски президент? Чакаме да вземете отношение.
111
1
 
3
 
! Отговори
Нескопосана работа! преди 12 години
Не стига, че са нагли, алчни и крадливи, но са и глупави! Даже и злоупотреби не могат да изпипат като хората, така, че никой да не разбере. Има много още да се учат от предишните. Време ли е вече да върнем пак старите на коритото, че дечицата им изядоха откраднатите и укрити по разни островчета на благоденствието ресурси?
110
0
 
9
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 12 години
Да му имам кадрите на бат'Бойко!!! Цветанов, Харизанов.... И сбора от пачи, започнал от Румяна желева, "специалистката" по земеделските еврофондове Калинка Илиева и се свърши (засега?) с маймуните от НЗОК и Агенциятя. То където и да ровнеш-смърди, та се не трае! Управляват ни полуграмотни и необразовани ***. Ами фамозния Игнатов? Ту бе професор, ту бе доцент! Професор с една публикация!! А Цецо ше става и доктор по нам'kво си...
109
0
 
6
 
! Отговори
Долу преди 12 години
Маргаритке П. вземи пример от президента на Германия ! Само по подоззреения за взети с привилегии кредити си отиде, а пък с подписи под документи за кражба мълчиш и си траеш ?

Спонсорирани публикации