Цените на лекарствата може да бъдат свалени силово

За министъра на здравеопазването важно било мнението на премиера и ГЕРБ
Обновена: 26 фев 2012 19:42 | 26 фев 2012 19:30,
154
Цените на лекарствата може да бъдат свалени силово
Снимка: БТА

Ако с фирмите-производители на лекарства не се разберем по отношение на цените, има начин чрез промени в наредби силово да се свалят цените на лекарствата. Това каза в предаването „На четири очи" по Нова телевизия министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

По думите му подобни механизми са направили Испания, Чехия, Турция. Промените могат да включват замразяване на цените и намаляване с определен процент на стойностите им, добави министърът.

В следващите седмици той предвижда да проведе разговор с фирмите-производители за това на какви цени се продават лекарствата у нас. Според него те си дават много ясна сметка, че след като чрез рекламите си показват социална отговорност, то именно в тази насока ще намерим пресечна точка. Никой не ги кара да работят на загуба, подчерта Константинов.

Когато се иска оставка, трябва да се каже за какво е, каза още той. Иначе е ясно, че никой не се е родил на този пост. Министърът обаче е категоричен, че ако от кабинета му кажат „ходи си", той би го направил.

Още по темата
Константинов подчерта, че за него са важни мненията на премиера, ГЕРБ, както и колкото се може повече хора от обществото.

Илюзия е, че може да се работи спокойно в здравеопазването, смята той. Предишните правителства не са се впускали в много опити за реформи в здравеопазването, твърди министърът.

Имахме принципни различния по някои въпроси с Нели Нешева, отбеляза той. Нешева напусна поста си на председател на Националната здравно-осигурителна каса след разкрития за скандално високи бонуси, които е вземала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
9
 
! Отговори
men преди 12 години
Много си прав, тук се експериментира с хората започват лекичко повишаване на цени и като видят че си трае народа остава в това състояние за следващо увеличение.Това обаче на фона на замразените заплати и пенсии е убийствено , възниква въпроса как с пенсия от 200 лв да покриеш разходи от 600 или 700 лв. което е -500 всеки месец . Хората са работили по 40 години, внасяли са си всичко и в един момент държавата гледа да ги съсипе по бързо (да се отърве от лошия човешки материал)
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРИКАЗКИ СА ПРОСТО ЛИЦЕМЕРИЕРАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЯМА НИЩО ЛОШО АКО МОГАТ ДА БЪДАТ НАМАЛЕНИ ЦЕНИТЕ, НО ТОВА КОЕТО СЪС СИГУРНОСТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДЪРЖАВАТА Е ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ ДДС ВЪРХУ ЛЕКАРСТВАТАСАМО ТАКА УПРАВНИЦИТЕ ЩЕ УСПЕЯТ НАИСТИНА ДА ПОКАЖАТ, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ЗА СМЕТКА НА НЕЩАСТИЕТО /КАКВОТО Е ВСЯКА БОЛЕСТ/ ЗА СМЕТКА НА ГРАЖДАНИТЕ
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРИКАЗКИ СА ПРОСТО ЛИЦЕМЕРИЕРАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЯМА НИЩО ЛОШО АКО МОГАТ ДА БЪДАТ ЦЕНИТЕ, НО ТОВА КОЕТО СЪС СИГУРНОСТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДЪРЖАВАТА Е ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ ДДС ВЪРХУ ЛЕКАРСТВАТАСАМО ТАКА УПРАВНИЦИТЕ ЩЕ УСПЕЯТ НАИСТИНА ДА ПОКАЖАТ, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ЗА СМЕТКА НА НЕЩАСТИЕТО /КАКВОТО Е ВСЯКА БОЛЕСТ/ ЗА СМЕТКА НА ГРАЖДАНИТЕ
77
1
 
4
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Костов също така поиска по - висок ДДС за туризма и хазарта, но същите хора, които не искаха да се намали ДДС за лекарства , храни и учебници , не подкрепиха лидера на ДСБ и по този въпрос ...Държава , в която ДДС за храни и лекарства е в пъти по - висок от ДДС за туризъм и хазарт , не е европейска държава !?Има нещо объркано в тази държава !?
76
0
 
2
 
! Отговори
jojo преди 12 години
Да се намалят цените с 30% поне в момента и да се свали ДДС поне до 15%Все пак трябва и хазната да се пълни. Има друг вариянт за ддс,то да се сваля всяка година с по 2% до стигането на 10%ддс
75
0
 
10
 
! Отговори
Да бе да преди 12 години
При пазарна икономика едва ли, освен ако държавата не внася евтини лекарства от други производители и това свали цените. А иначе колкото свалихте цените на горивата, толкова ще свлите и цените на лекарствата.
74
0
 
7
 
! Отговори
предложение преди 12 години
Силово намаляване на цени на лекарства-добре. До какво ниво-ще се прави анализ на ценообразуването. Добре. Питам: Няма ли да се прави анализ на ценообразуването на горивата, електроенергията, природния газ? Няма ли и там силово да се свалят цени? Ако това не сане да се намалят заплатите и пенсиите за да се отчете поне някакво намаление в България.
73
0
 
4
 
! Отговори
нт преди 12 години
Мнението на премиера -евалла на министър -а сам да пръдне може ли - затова и жена му не се показва с него-божеее министър....
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
епа то у тая държава всичко става силово
71
0
 
8
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Костов и парламентарната му група неколкократно настояваха още в предишния парламент / 2005 - 2009 г. / да се намали драстично ДДС за лекарства, храни и учебници , но очевидно други парламентарни групи не желаеха и не желаят това да се случи у нас ... Във Великобритания ДДС за лекарствата е 0 % , а захраните е около 7 % . Но очевидно премиерът ни не знае това ? Ако е така , ще го разберем - все пак той не е играл футбол в Англия !? Казвах аз премиерът ни да заиграе футбол на Острова, ама кой да чуе ...
70
0
 
16
 
! Отговори
Калин преди 12 години
то тъй силово.. ако ставаше .. само хубави работи щяха ни се случават.. ае тоя министър на сеира ли е ?пускай .. повече играчи на пазара .. искам европейските здравни концерни на пазара .. а не мутрите .. !вземат ми хапове от индия ..за стотинки .. а ги пускат за десетки левчета .. ! и да не ми дрънкат, че болниците били търговски дружества .. щом са на бюджетна ясла!!!
69
2
 
6
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
TOZI GNUSEN TIP OGNQN DONEV,PRODAVA LEKARSTVA ZA RUSIQ I UKRAINA,4REZ OFSHORKA I PE4ELI PO NAD 100 MLN GODISHNO BEZ DA PLASHTA DANAZI.TOVA IZVESTNO LI E NA PRAVITELSTVOTO ILI SI ZATVARQT O4ITE.MOMENTALEN SAD I DIREKTNO DOJIVOTEN ZATVOR ILI V URANOVITE MINI.
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да подписва Здравната каса за закупуване на лекарства с три пъти по -скъпи от същите в друга страна ,то яко върви корупция. Подкупи и далавери... Не ми обяснявайте за търгове ,защото е лесно така да бъде направено ,че евтините да не бъдат допуснати или да бъдат уведомени късно и пр. За да декларира един министър ,че зависи от ГЕРБ и Боко ,то той е чиста *** без съвест! Защото правителството ще си иде след година и нещо и ще дойде ново , а хората измират като мухи от глад и скъпи лекарств
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези родоубиици са понесли вече толкоз клетви и прокоби -че сигурно децата им ще са мин. с по 6 пръста и по 3 очи..
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако си купиш три сапуна или три мартеници имаш отстъпка в цената, а за лекарствата, за които здравната каса плаща милиони, фармацевтичните компаниите не дават отстъпка ?! И това ,ако не е далавера......
65
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
МИТКО,Не е необходимо да ставаме Китай,погледни по-наблизо и в Европейския Съюз(когото много плюете и мразите)-например в една Швеция или Дания.Всички лекарства там са им безплатни на гражданите,които са си платили осигуровките!Аз предпочитам техния модел,а ти-китайския.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до истинатаОтговарям-верно е!Ама така ще е,да сте си опичали акъла като гласувате.
63
0
 
14
 
! Отговори
istinata преди 12 години
ПИТАМ МИНИСТЪРА - ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ НА ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ В ЗДРАВНАТА КАСА СЛУЖИТЕЛИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПО ЕДНА ЗАПЛАТА БОНУС? ОТКЪДЕ ИДВАТ ТЕЗИ ПАРИ- ОТ МОЙТЕ ДАНЪЦИ И С КАКВО ПРАВО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ !!! ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ В КАСАТА СА ТАЙНА- АЗ СИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИТЕ И ДАЖЕ С ЛИХВИТЕ - НАПРАВИХТЕ ДА ПЪЛНИМ ГУШАТА НА ПЕТЯ СЛАВОВА- ДА МИНАВАТ ПРЕВОДИТЕ ПРЕЗ НЕЙНАТА БАНКА- НА НОИ. НА ЗДРАВНАТА КАСА И ДРУГИ. БОГ БАВИ НО НЕЗАБРАВЯ.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лекарствата може да бъдат свалени силово i pacientite da bydat prinudeni da gipoemat namnesto oralo da gi gltat ***. naprimer Sofarma ve4e sa pusnali antibioticite i aspirina s forma na krastavi4ki= basi pedalite sa tea pederasi sled katoi stanasha homoeba4i
61
1
 
1
 
! Отговори
polezen za umira4kat преди 12 години
moe li nekoi da kae na Dnes-niarite da ne davta tozi ministr na snimki kato gol glis s usmivka na iznasilena kostenurka s 4ernomorski krastavi4ki.tozi ministyr e tolkova vazan zaq nasata smertnost i otgovoren za SMRT-opazvaneto 4e naprao nema da moem da puknem ot smrt 4rez umirane kato po4inal 0t pukane sled koeto se stiga do systoianie na pominalost...vrzete mu zabrsatkata na Ceca, turete mu rasoto na Fori svetulkata i mu turete v rucete kosata na Miro mrshata