2,5 млн. ДМС-та раздадени в болница "Лоценец". За година

Шефът на болницата е взимал по 15 000 лв. отгоре на месец
8 мар 2012 18:39,
101
2,5 млн. ДМС-та раздадени в болница "Лоценец". За година
Любомир Спасов. Снимка: БТА

Приблизително 2,5 милиона лева под формата на допълнително материално стимулиране са раздадени в болница "Лозенец" за 2011 година.

Според шефа на болницата Любомир Спасов това в никакъв случай не са бонуси. Самият той е взимал 15 000 лева месечно ДМС върху заплатата си.

Още по темата

До думите му тези пари са реално изработени от него и няма намерение да ги върне.

Спасов обясни, че тези 15 000 лева месечно идват главно от труд в извънредно работно време.

Директорът на болница "Лозенец" обясни, че заплатата му е 1000 лева на месец и получава още 600 лева като декан на медицинския факултет към Софийски университет.

Бюджетът на болница "Лозенец" е около 31 млн. лева за миналата година. Средствата са дошли от държавния бюджет, здравната каса, клинични пътеки и приходи от дейността на болницата.

Първоначално държавата е трябвало да отпусне около 12 млн. лева от бюджета за болницата, но в последствие сумата е нараснала до около 22 млн. лева.

Като причина за големия скок на отпуснатите средства Спасов посочи ремонтните дейности и обновяването на апаратурата в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
16
 
! Отговори
46 преди 12 години
Тук много бъркаш - докторите, вкл. и този не работят на пет-шест места, ами взимат пари и стрижат балъци от пет-шест места. Ако един лекар работи съвестно и си върши перфектно работата като по учебник след едно дижурство няма да има мерак да прави нищо друго освен да си почива. Повечето обаче само симулират работа и са си направили конвейр.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дръж се земьо българска, ГЕРБ те гази.ГНУС ме е вече да чета за такива лапачи. Да си ги носят в ковчезите със тях всичките пари.
44
2
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Е това му се вика мутро-комунистически капитализъм. Вимаш държавното и почваш да си го ползваш като бащиния и да се стимулираш. Тоя яхнал държавната болница и държавната каса и се стимулира. Дянков и сие гепили да събират данъци, *** не разбрали, че са за държавата, а не за тяхно стимулиране. Тиквата яхнал държавата и заедно с Цеца и Цуци се стимулират ли стимулират. Е те такова животно нема никъде.
43
1
 
14
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Може ли някой нормално да ми обясни що е туй допълнително материално стимулиране е в десетки пъти повече от основното им стимулиране? че те изобщо що ги стимулират със заплати?
42
2
 
14
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Щом е толкова кадърен да си направи частна клиника и там да взима всичките пари само той.Защо всички се държат така здраво за дъжавния клон? Ами по-лесно и най-вече безотговорно е.Крадат и грабят от болните и в частните клиники, но постепенно започва отлив и тогава трябва да се съобразяват иначе - фалит.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие нямате нужда от заплати, разбойници!
40
1
 
13
 
! Отговори
КАКЪВ СИ БЕ ИЗРОД преди 12 години
*** ЛИ Е ТОЯ НА ДЕН ИЗЯЖДА ЧОВЕК,ИЗРАБОТИЛ ГИ Е ЧОВЕКА ИЗВЪНАРЕДНО,ОТ 10 Ч.НА ДЕН ТОЙ СЕ ИЗКАРВА ЕДВА ЛИ НЕ БАЧКЕР,ХАМАЛИН,А КАК БОЛНИЯ ЩЕ РАЗЧИТА,ЧЕ ЖИВОТА ЗАВИСИ ОТ ТАКИВА РАБОТЯГИ КАТО НЕГО,В ПОВЕЧЕТО ДОКТОРИ РАБОТЯТ НА 5-6 МЕСТА И НИЕ МРЕМ КАТО КУЧЕТА,НО КУЧЕТО Е ПО ДОБРЕ ЗАЩОТО Е ***.СРАМ Е БОЙКО ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАТ НЕЧОЕШКИЯ ТРУД ПРИ ЛЕКАРИТЕ...?
39
1
 
12
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Ето къде отиват парите от здравната каса и от рекетирането на болните.В тази болница допуснаха през 2010 да си отиде без необходимото лечение един от най-добрите им лекари, кардиолога доц. Димов.Трябва да бъде прекъснато корумпирането на лекарите,защото българският народ няма нужда от некадърници в бели престилки.Не е по-различно и положението във Военно-медицинската академия, там се получават субсидии от НАТО, но те са само за докторите, болните са изложени на рискове с нови лекарства.
38
1
 
15
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Браво, браво. Работлив човека. Ама само не мога да разбера хем работния им ден е намален на 6 часа, защото работата е много отговорна и тежка, хем тоя кокоряк и бачка ли бачка извън работно време - явно 15 пъти повече избачка. Няма да е лошо да го оставят изобщо не само извънработно време ами и извън болницата
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми сънародници , с постните пици е така . Пицата се готви с мръвки и по пътя до клиента минава през много ръце и до клиента стига една постна опаковка която мирише на пица.
36
3
 
13
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
За мен,лекарската професия беше най-святата,най-хуманната!В момента я ненавиждам,защото в България останаха некадърници и мошеници в бели престилки,които се изживяват като автомонтьори!Само че работят и ровят не по двигатели,а в човешкото тяло!Клетвата която са дали отдавна са я забравили!всичко свързват с парите.За това-падне ли ми доктор-ще му го зачуквам отвсякъде!С кеф!
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми да, *** се лекува там, ама тиква, как се лекува? Трудно!Та 15 хилки , да направиш от тиква мозък - малко са!
34
12
 
2
 
! Отговори
anon преди 12 години
браво. могъл- взел. по-добре за едно общество е шеф на болница със 16600/месец от колкото шофьор на автобус със 1500 лева... не?единствения начин тая *** наречена българия да се оправи е да има повече богати хора защото те са тези които дърпат едно общество нагоре. никога в историята никое общество не е прокопсало като е натиснало богатите. и вместо да мяукате плебейски- насочете си енергията да сте такива като него. щото от мяукането няма полза.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какво допълнително материално стимулиране, това си 15 пъти основното стимулираненезнам как си изкарва така 16 бона тоя нагляр
32
0
 
17
 
! Отговори
зам.-министър преди 12 години
Бившият зам.-министър на финансите Кирил Ананиев не искал да взима бонуси, но получил сумата от 540 000 лв. Всичко е толкова гадно нагло на фона на тоталната мизерия и непрекъснато повишаване на всичко в мизерният живот на хората.
31
0
 
21
 
! Отговори
Математик преди 12 години
Странно ! Щом взима 1000 лева заплата и 600 лева като декан (1600) за 8 часов работен ден, дори да работи нонстоп (1600 x 3 x 2 (за ненормирано раб.време)= 9 600 лева ! Как така се стига до аномалията 15 000 лева на месец ? Тоя требе наистина да е голям КРАДЕЦ !?!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не хвърлите око на Военна болница, да ви се изправи косата..
29
0
 
13
 
! Отговори
666666 преди 12 години
У наше село има 1 директор на завод който взема около 12-13 000лв. заплата чисти на месец. За бонусите (на месец) се говори че са в няколко пъти повече. Системата е доста гнила и продънена - някои гладуват и мизерстват , други тънат в разкош и лукс.
28
0
 
17
 
! Отговори
нямам думи преди 12 години
Този *** Любомир Спасов е такъв нагъл, алчен и безскрупулен тип, че нямам думи! При влизане за преглед там ти взимат личната карта и те карат да си платиш преди да си прегледан изобщо, а после някакви некомпетентни високомерни гарги набързо те поглеждат и изхвърлят от "ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА БОЛНИЦА"!
27
0
 
13
 
! Отговори
666 преди 12 години
Ами така ще лапат,нали затова е геноцитът със здравните осигуровки от безработните.ПЛАЩАЙТЕ ДА ИМА ЗА ДМС!