Борисов поиска учена българска младеж

Премиерът връчи награди на церемонията "Достойните българи"
Обновена: 12 мар 2012 15:47 | 12 мар 2012 15:46,
91
Борисов поиска учена българска младеж
Премиерът връчва наградата на Христо Кънчев. Снимка: Булфото

Христо Кънчев получи Голямата награда "Златен ритон" на церемонията за награждаването на "Достойните българи".

Признанието е за саможертвата му да спаси две давещи се деца край Созопол.

На 29 август м.г. група ученици от езиковата гимназия в Кърджали решили да си направят снимки на скали край Стария град.

Още по темата
6 фев 2012 14:23
54

Когато децата застанали на скалите, били пометени от голяма вълна. Младежът успял да извади две момичета, едното обаче се удави - 15-годишната Едит Симеонова от Крумовград.

Христо Кънчев получи днес отличието си от премиера Бойко Борисов, който поздрави родителите и учителите, възпитали го по тази начин.

"Често в Студентски град ставаме свидетели на престъпления от млади хора, а той е пример за момче, което се е хвърлило във водата, спасило е човешки животи и в същото време се учи и се развива. Така би трябвало да изглежда българската младеж", отбеляза министър-председателят.

"Всеки един от нас може да бъде личност на годината, първо трябва да бъде личност на собствения си ден, да бъде по-добър в работата и взаимоотношенията си, да замени безразличието с всеотдайност и това ще го направи човек за пример", посочи награденият младеж.

Цитирайки посланието "Съединението прави силата", той призова да бъдем по-единни, по-силни и все по-често да си казваме благодаря.

За своите достойни постижения бяха отличени също така хора, помагали на бедстващите при наводнението в с. Бисер, мъжете от форум "OffRoad България", роднини, дарили органите на близките си и по този начин спасили други животи.

Специална награда пък получиха Васко Ристевски и Стефан Иванов, които с риск за живота си спасяваха хора от горящия на автомагистрала "Тракия" автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
7
 
! Отговори
УРАААА преди 12 години
Тиквата да не пуснал отпуска платените си драскачи днеска ? като гледам коментарите са само на нормални хора и никой не защитава гърбавата партия :D :D :D как ли Гроб ще си осигурят следващите избори след като никой не иска Боко
59
0
 
6
 
! Отговори
tosh преди 12 години
до 62: и като ревеш по форума какво правиш? Връщаш ли си милиардите, а?Не. В такъв случай има две положения: или правиш нещо по въпроса или си гледай живота.Това е.
58
1
 
5
 
! Отговори
do 56 преди 12 години
Човече, аз не чакам някой да ме оправя, сам се боря и се справям, но държавата трябва да помага, а не да пречи, както е в момента, никой не очаква, който и да е на власт да направи от България, най-развитата, най-спокойната и най-най... държава, но неговата задача е да създава условия да се случва това, хайде сега ми кажи поне 3 неща, които да спомагат за случването на това, които са направени от сегашното правителство.
57
0
 
2
 
! Отговори
ееееееееее преди 12 години
63 ри..мутрите избягаха преди 10 години..и забрави да добавиш...И КУЧЕТА -:)))
56
1
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Ами Боко като искаш учена младеж вземи се скрии, че даваш лош пример :))). Ами аз как да мотивирам детето си да учи, като те гледа тебе. Като му кажа учи - то ми отговаря, ми Боко не е учил, не е чел книжки, а е търчал по цял ден след топката и виж го къф е станал :))). За какво ми е да мога да вържа две смислени изречения, като това хляб не дава.
55
0
 
11
 
! Отговори
Да, ама.... преди 12 години
Всеки младеж в БГ има една мечта. Да се махне по-скоро от ***. Ако не стане чудо, до 10 години в БГ ще има само чалгари, *** и мутри.
54
0
 
11
 
! Отговори
56 преди 12 години
56, Да... и докато ние ставаме морални и добри, от държавата се крадат милиарди и целия ни труд отива на кино. НЕ, мерси !
53
0
 
18
 
! Отговори
Гадател преди 12 години
Както става обикновено в България този младеж след 40-50г го виждам мръзнещ в тесен апартамент без ток и топла вода , ядящ само по 1 кофичка кисело мляко на ден , защото няма пари за нищо.
52
1
 
17
 
! Отговори
:) преди 12 години
Борисов поиска учена българска младеж... и затвори БАН. Спестените пари даде на няколко частни футболни клуба. Чалгарите изпаднаха в унес и пак гласуваха за ГЕРБ.
51
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ха ха..господина решил и тук да си пъхне нослето..и тук да ошета.и как аджеба ще имаш учена младеж бе ..имаше ги да..обаче по татово време обаче..имаш 2 ка..не минаваш и повтаряш класа или стягаш опинците и минаваш..а сега и с 2 ки вече минават..изобщо нагледахме се 20 и кусур години как се взема средно и висше образование в БГ.имаш паричли.плащаш си семестъра и си вземаш изпита..а на края и дипломата..купуваш я демек .а младите лекарчета с такива дипломи? и се чудим що има висока смъртност
50
0
 
10
 
! Отговори
законите в Бг преди 12 години
Узаконихме и ---КАЛИНКИТЕ ---в Бг !До 4-ти клас може да се преминава и със 2-ка!По-късно и до ,......12 клас!САМО в Бг!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ami ako e kato tebe ychena glava .skoro niama da se opravim garancia .gymeni glavi v balgaria frash.
48
5
 
3
 
! Отговори
tosh преди 12 години
спрете да ревете по форум и да чакате някой да ви оправи животите.Вие очаквате да дойде някой министър-председател да оправи всичко, но това няма как да стане докато всички ние не се променим и станем по-морални, по-честни и по-добри.
47
0
 
11
 
! Отговори
до23 преди 12 години
Е как да няма друга работа за младите ? По молове , ресторанти , хотели , дюнерджийници , казина , напоследък и по кол центрове . Има работа за младите :P . Само се чудя след като тея са професиите за почти всички младежи , от къв *** са ни университетите тогава :D . Да уча 5 години за да стана продавач или крупие ли ? Ако сте забелязали в обявите за работа напоследък дори за ей подобни предимно неквалифицирани длъжности искат висше ей тъй да има , следователно вече висшето го смятат като средно
46
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"едното обаче се удави"хаха, да резне и върне 1/3 от медала!
45
0
 
4
 
! Отговори
САМО в Бг преди 12 години
"УЧЕНИ ......."....КАЗА БОРИСОВ ........И ,........ДО ТАМ ,РАЗВИТИЕ НЯМА ДА ИМА !
44
0
 
3
 
! Отговори
Бг преди 12 години
"Учена Бг младеж"......,а кога БИ станало на практика ,защото само на теория се ----ГОВОРИ в Бг!?
43
0
 
6
 
! Отговори
RT% преди 12 години
Нали искаше овчари?
42
0
 
7
 
! Отговори
777 преди 12 години
Бойко да отиде в студентски град, придружен от журналистическата си свита и да покаже на ЕВРОПА какъв комфорт е осигурил на "цвета на нацията". Магистрали ще има, но няма да има кой да се движи по тях, защото всеки български студент говори за напускане на прекрасната ни България.
41
0
 
5
 
! Отговори
fdde преди 12 години
И като иска какво прави по въпроса