Борисов поиска учена българска младеж

Премиерът връчи награди на церемонията "Достойните българи"
Обновена: 12 мар 2012 15:47 | 12 мар 2012 15:46,
91
Борисов поиска учена българска младеж
Премиерът връчва наградата на Христо Кънчев. Снимка: Булфото

Христо Кънчев получи Голямата награда "Златен ритон" на церемонията за награждаването на "Достойните българи".

Признанието е за саможертвата му да спаси две давещи се деца край Созопол.

На 29 август м.г. група ученици от езиковата гимназия в Кърджали решили да си направят снимки на скали край Стария град.

Още по темата
6 фев 2012 14:23
54

Когато децата застанали на скалите, били пометени от голяма вълна. Младежът успял да извади две момичета, едното обаче се удави - 15-годишната Едит Симеонова от Крумовград.

Христо Кънчев получи днес отличието си от премиера Бойко Борисов, който поздрави родителите и учителите, възпитали го по тази начин.

"Често в Студентски град ставаме свидетели на престъпления от млади хора, а той е пример за момче, което се е хвърлило във водата, спасило е човешки животи и в същото време се учи и се развива. Така би трябвало да изглежда българската младеж", отбеляза министър-председателят.

"Всеки един от нас може да бъде личност на годината, първо трябва да бъде личност на собствения си ден, да бъде по-добър в работата и взаимоотношенията си, да замени безразличието с всеотдайност и това ще го направи човек за пример", посочи награденият младеж.

Цитирайки посланието "Съединението прави силата", той призова да бъдем по-единни, по-силни и все по-често да си казваме благодаря.

За своите достойни постижения бяха отличени също така хора, помагали на бедстващите при наводнението в с. Бисер, мъжете от форум "OffRoad България", роднини, дарили органите на близките си и по този начин спасили други животи.

Специална награда пък получиха Васко Ристевски и Стефан Иванов, които с риск за живота си спасяваха хора от горящия на автомагистрала "Тракия" автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
11
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 12 години
Само с искане не става! Требе и акъл! От години образователното министерство прави на маймуни ученици, учители и родители. При това заплащане на учителския труд, 80% от останалите учители са хора, които не могат да се реализират другаде, да не кажа и по-силни думи. Учебната програма е претръпана с излишна информация, а стилът на преподаване стимулира единствено зубренето наизуст, подтискайки всякаква форма на нестандартно мислене и различие. Г-н Борисов, помислете върху това!
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път, едно говорим, друго мислим, а съвсем различно правим. За да има учена младеж, трябва условия за развитие, а не само да си говорим, колко е хубаво. Как помагаме на бизнеса да се развива и да задържа младежта тук, за да има наследственост и развитие, с какво помагаме на хората да живеят извън София, Варна и може би Бургас, да не би да не затриваме тотално здравеопазване, условия за образование и работа. Охххх, как ми се иска да живеем нормално, ама уви.
38
1
 
9
 
! Отговори
кат Калинка преди 12 години
Помпиерът поиска учена българска младеж - учени кат Калинка и кат оня от поливните инсталации!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от ББ !
36
0
 
3
 
! Отговори
Sony преди 12 години
A naroda iska da izcheznesh vkupom sa tezi ot narodnot sabranie i prezidenstvoto.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъкмо чета коментара, как учената българска младеж отлетяла и какво да видя..точно м/у новината и коментарите - реклама от гугъл за евтини самолетни билети - е как да устои човек на изкушението ?
34
0
 
25
 
! Отговори
Борисов поиска учена преди 12 години
И АЗ ИСКАМ УЧЕН ПРЕМИЕР!!! МАЙ СКОРО НЯМА ДА ГО ИМАМЕ...
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откога на ББ му трябват учене хора . На напоителни системи бе сложен човек без диплома и лично ББ много съжаляваше че трябва да бъде уволнен.Бюджета на БАН е по малък отколкото бонусите във финансовото министерство.
32
0
 
16
 
! Отговори
младеж преди 12 години
исках да съм такъв младеж, но се оказа че даскалите не могат да ме научат на нищо, и ако ги питаш нещо което не го пише в учебника не могат да ти отговорят, оказа се че дори и да си скъсаш *** от учене и да имаш диплома "6" пак ще дойде някой връзкар и ще ти вземе мястото, за частния бизнес съм ОК, ама за държавния... за това администрацията ни е толкова зле, и на края ако успея да си намеря работата за която съм учил и съм мечтал ми дават 400лв и ходи се оправяй в живота
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ ТО И НИЕ ИСКАХМЕ ИЗУЧЕН ПОНЕ МАЛКО ПРЕМИЕР, НО НЕ БИ ... ПАДНА НИ СЕ ПОЖАРНИКАР
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Учената българска младеж отдавна отлетя през терминал 1 и няма да де върне никога
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе той хубаво иска умна и кадърна младеж, ама да беше помислил за това преди да продължи делото по разсипването на българското образование, че повече от 20 години не спират опитите и експериментите в българското училище и резултатът е на лице.
28
1
 
13
 
! Отговори
Учен преди 12 години
Дълго търсих в статията думита "учена", "учен". Знам, че тези думи не са в лексикона на нашия премиер. Най-накрая забелязах "в същото време се учи".Еееее!!! Браво Бойко, браво! Прогресираш! Да се надяваме, че след години ДМС (ДОПЪЛНИТЕЛНОТО материално стимулиране) на финансовото министерство ще стане по-малко от бюджета на БАН!
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Образовани българи... за овчари! Нали така беше, Разбойко?
26
1
 
15
 
! Отговори
недостоен преди 12 години
Единственият недостоен на церемонията по награждаване на Достойните българи, беше пожарникарят.
25
1
 
11
 
! Отговори
за пример преди 12 години
Има политици престъпници и политици за пример. Пожарникарят не е от вторите!
24
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Борисов,учените ни български младежи избягаха в развитите държави да слугуват по полетата и като обслужващ персонал .За какво са ти,единият път ги излъга и след победата на ГЕРБ СЕ ВЪРНАХА,НО ВИ ВИДЯХА ,ЧЕ НИЩО НЕ СТРУВАТЕ И ИЗБЯГАХА ПАК.
23
3
 
30
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 12 години
" Всички младежи трябва да са учени , а учените и висшистите да станат овчари"ген. доц. Борисов
22
2
 
9
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Трябва да има повече награди за умните младежи , ученици и студенти. Също така за млади учени и изобретатели.В училището сега не обръщат особено внимание на най-умните, напротив, не се грижат за тях, учителите гледат да няма напускащи, за да не се провалят паралелките и те да имат достатъчно часове.В подготвителния 8 клас по езиците приемат и ученици, които не знаят езика и така онези, които доогава са улици 7 години просто скучаят и преповтарят до втръсване стар материал.
21
1
 
36
 
! Отговори
ЮПИ преди 12 години
Учна българска младеж има и сега! Само че тя бяга на Запад, защото тук уродливите работодатели не я ценят, експлоатират я и я унижават от към заплащане!ФАКТ!!!