Проф. Вучков глобен заради "гейовщината по гаден начин"

Ще плати 250 лева заради хомофобски изказвания
Обновена: 14 мар 2012 14:57 | 13 мар 2012 10:31,
254
Проф. Вучков глобен заради "гейовщината по гаден начин"
Юлиан Вучков глобен с 250 лева. Снимка: Булфото

С глоба от 250 лв. е наказан известният български телевизионен водещ Юлиан Вучков, наричан често "професор Вучков".

Решението за това е на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), а причината — хомофобските изказвания на Вучков в ефира на предаването му в телевизия "Канал 3" от 8 февруари 2011 г. Тогава гост в студиото на "Времена и нрави" бе премиерът Бойко Борисов.

В рамките на предаването, прехвърляйки се от тема в тема, проф. Вучков критикува опростачването на нацията и навлизането на чалга културата.

Той обобщи групата на нехетеросексуалните и транссполовите хора с понятието "извратености" и обясни, че "гейовете [...] не могат да манифестират своята гейовщина по гаден начин".

Последва отговор от премиера Бойко Борисов:

"В наш’та партия си… сме си нормални и си… [...] Слава Богу, още сме нормални [кръсти се]. Така да продължиме, да не е на стари години да се окалпазаниме".

А Вучков вметва, че трябва да се издигнат паметници на тези, "които си вършат както трябва работата".

След предаването, което само в сайта на "Канал 3" е гледано над 30 000 пъти, ЛГБТ активистите Радослав Стоянов и Добромир Добрев веднага сезират КЗД и пишат писмо до премиера и до г-н Антонио Лопес-Истуриц – генерален секретар на Европейската народна партия (ЕНП), чийто член е ПП ГЕРБ. Не е последвал отговор от никой от двамата политици.

Сезиран е и Съветът за електронни медии (СЕМ), който обаче отрича да е компетентен да се произнася за случаи на дискриминация в медиите.

Пред Комисията за защита от дискриминация Юлиан Вучков посочва, че е "против гнусните (публично афиширани по неблагопристоен начин) манифестации на каквито и да е сексуални ориентации — и обратни и лицеви". Той е категоричен, че по никакъв начин не е засегнал правата на жалбоподателите и не е накърнил тяхното достойнство.

Според професора държавата трябва да защитава благоприличието.

"По същия начин, аз в никакъв случай не бих приел и мъжете (независимо от тяхната сексуална ориентация) голи или полуголи, разгащени да се натискат с жените, да ги мляскат и да се лигавят на публични места. Всички ние трябва да разграничаваме нашия личен от нашия обществен живот", заявява Вучков в становището си до комисията.

Още по темата

Според КЗД обаче принадлежността както на хетеросексуалните, така и на нехетеросексуалните индивиди към човешкия род, ги прави носители по рождение на едни и същи права, които следва да бъдат зачитани по един и същ начин от останалите членове на обществото.

Поради тази причина, ако за първите за нормално се счита интимното общуване с представители на противоположния пол, то за вторите това не е приемливо и противоречи на вътрешните им усещания.

Затова, както едните могат да намират за "гадно" излагането на показ чувствата между мъж и жена, каквито са нерядко срещаните гледки на размяна на милувки и целувки на улицата, така "гадно" за другите е усещането при същата или подобна ситуация, в която участниците са от един и същи пол.

Подобни прояви, доколкото те са реализирани в рамките на възприетата обществена търпимост, съвсем не ги прави извратени, както в единия, така й в другия случай, тъй като са израз на естествените нужди на съответните индивиди за изразяване на привързаност към партньора и на желанието за обществено приемане на тази взаимност, посочва в решението си комисията.

Решението на КЗД може да се обжалва пред Административен съд — София град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: Юлиан ВучковКЗД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гадна гейщина!!! Вучков рулЗ!
190
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който не е съгласен с Вучков трябва да е ***...
189
3
 
10
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#205, ахахахаха, будител бил тоя .....Абе, льольовци, я оставете настрана изказванията му за гейовете, а се замислете за друго. Щом толкова му се кефите, явно сте го гледали. Е, тоя мазен *** изобщо уважава ли някой според вас? Не сте ли забелязали как се отнася с всеки, който се обади да изкаже някакво мнение, че даже и с тези, които споделят неговите банални тези? Пълен *** е това професорче, ама щом го приемате за морален ментор, ясно ми е вие какви сте ....
188
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ,че не трябва да го глобят Професора,има за какво ,ама точно в тоя случай, трябва да го наградят!!!
187
7
 
20
 
! Отговори
Свободомислещ преди 12 години
Намери се в един смел български будител и чалгарията бърза да го глоби! Кой опростачва народа ни днес? Такива като Слави Трифонов и "сбърканите" като Азис? До кога ще ви търпим вас, които поругавате всичко българско, християнски морал и ценостна система.Браво професоре - гордея се с тебе и малцина като теб ме правят горд че съм българин. Продължавай смело! Много сме тия които те подкрепят!
186
2
 
5
 
! Отговори
Нормален преди 12 години
202.. 202 *** анадолски да те минат май май *** си ти .Явно те кефи да те... косматите чичковци..дей--ба и изпедерастения народ ненормален.
185
5
 
5
 
! Отговори
До 194 Хектор преди 12 години
Хахааа, ми не съм чул да се е токазало такова нещо а и честно казано много ме съмнява щото не виждам кaк може да се докаже... някво особено изследване на някоя църква ще да е.. И нещо което не разбирам, ако хомосексуалността беше болест, ЩО ЗА ХОРА СТЕ ТОГАВА след като обиждате и проявявате агресия към болните от нея, това е все едно да обиждате някого болен от спин/рак/диабет.. т.н. Иии надявам се, след като е болест, скоро да открият лек за нея щото не дай си Боже децата ти да се родят или заразят с нея... или ти самия да я прихванеш минавайки случайно покрай някой гей парад или виждайки хомосексуален човек по телевизията...
184
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хм, дъртият *** какво не харесва на гейовете?
183
7
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Скрийте го този дърт лигльо,че ми втръсна от него. Той се държи като ментор -специалист по всичко.Този гъзоблизец правеше "плонжове " на комунистите ,лиже подметките сега на ГЕРБ-човек без принципи. Ожесточеността ,с която захапва геьовете ме кара да си мисля ,че е един анонимен ***
182
9
 
7
 
! Отговори
blackk преди 12 години
чета и се изумявам от снобските, елементарни, откровено глупави и *** коментари ...хомосексуализмът бил болест?!??? "Проф. Вучков" бил прав ?!??? Този човечец отдавна трябваше да спре да ни занимава със себе си и да си почива на някое затънтено и по възможност недостъпно място ... какво ли се учудвам, де - изпростяването стана национален спорт майхайде, продължавайте със словесната диария ...
181
7
 
10
 
! Отговори
Anon преди 12 години
Този наслюнчен дъртак го съжалявам от години, ако случайно го видя по телевизията - сменям веднага канала. Нищо което той каже или мисли няма абсолютно никакво значение, само разлайва кучетата. Скат и Канал 3 са такива помийни ями, чудя се как толкова хора ги гледат, то в Южна България кабеларките май само тях пробутват, горките зрители....
180
5
 
9
 
! Отговори
? преди 12 години
Щом съществува понятието ХОМОФОБИЯ,следва, за да твърдим че сме толерантни и в интерес на равноправието,трябва да съществува и понятието хетерофобия.Неестествено звучи нали,няма такава дума.Защо тогава да не мога да не търпя неестествените неща и за това да ме наказват?Малкият ми син, на 9 години, като видя Азис по телевизията ме попита ТОВА какво е?Няма да напиша какво му отговорих.Нямам излишни пари за глоба.Вучков е професор, не е само така наречен.
179
4
 
8
 
! Отговори
ТТТ преди 12 години
Глоба за откровена и честна позиция мнение изказано по доста възпитан начин-това е издигане на *** в ранг на държавна политика! В България демокрация се прави с послушни и зависими ***!-абсолютно на всички нива!!!
178
3
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#194 - "последно-Болшенството задава нормата на поведене а малцинството се съобразява"Всъщност, това е извратения свят, ама си прекалено ***, за да го осъзнаеш! ЗА мен е адски грозно и извратено да се тупаш по гърдите, да сочиш другите и да не пишеш грамотно на родния си език, ама сте болшинство. Та, чий свят е извратен?А, да, не съм гей, да не се захванеш за това! Просто не харесвам 90% от хората и без угризения бих затрил цялата раса! Само дето не аз съм извратения!
177
3
 
0
 
! Отговори
do 186 преди 12 години
I az doskoro misleh che e profesor. I proverih tuk-tam, okaza se 4e toi e doktor na naukite, somonarichasht se "profesor"
176
1
 
18
 
! Отговори
Хектор до 178 преди 12 години
Това е болест бе образ,ДОКАЗА СЕ КАТГОРИЧНО ПРЕЗ 2010 г,я се образовай или се скрий.Какво нормало има в това петел да гони петел и да го опъва???? последно-Болшенството задава нормата на поведене а малцинството се съобразява.....живейте си във извратения си свят и не се показвайте,болни мозъци.
175
0
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#188, отбор по какво, бе? Ядене на хомоиндивиди? :)Нямало хищници .... ужасно тъпо изказване! Човешката раса е съставена предимно от хищници. Някои с нрава на тиранозаври. Други, с нрава на хиени - тези май са най-много! И трети, с нрава на овце. И точно многото хищници ще затрият човешката раса, а природата не само, че не може да спре този процес, ами подозирам, че ще помогне!
174
3
 
12
 
! Отговори
рр преди 12 години
Ххубаво при гейовете е че не могат да се размножават и дефектния им ген си приключва с тях. Това е единственото хубаво. Професорът е напълно прав, трябва да го адмирираме.Но какво да се очаква от българския съд?
173
6
 
12
 
! Отговори
Петко преди 12 години
Браво професоре . Тези който те глобяват се обиждат защото има за какво . ПРОДЪЛЖАВАЙ в същия дух. Народът ще те запомни като БУДИТЕЛ.
172
3
 
3
 
! Отговори
До 187 преди 12 години
Може да са неврзрачен брой, това няма значение, важното е че са доказателство че хомосексуалността е част от природата => няма как да е движеща индивида срещу природата. Ти сега съпостави хомосексуалните хора с общия брой хора и ми кажи съотношението. И след това ми кажи колко пъти техният път трябва да се увеличи за да свърши човечеството, това което няма скоро да стане и това от което явно толкова ви е страх.