Когато Вучков удари, как Борисов заглъхва

"Доста простовати са голяма част от министрите и ограничени"
Обновена: 9 фев 2011 14:21 | 9 фев 2011 14:21,
174
Когато Вучков удари, как Борисов заглъхва
Снимка: Булфото

В двучасово интервю във вторник вечер проф. Юлиан Вучков разсипа от критика премиера Бойко Борисов.

В предаването си "Времена и нрави" водещият рядко задаваше въпроси, но за сметка на това подложи на детайлна критика членовете на кабинета и посочи слабите места в управлението на ГЕРБ.

Особено към края Вучков съвсем се развихри със съветите и го удари на монолози, а премиерът рядко имаше възможност да вземе думата.

„Смятам, че вашият кабинет не е достатъчно качествен, не е балансиран, в някои моменти е и слаб кабинет“, беше откровен Вучков.

„Вие вършите част от работата на министрите, гасите техни пожари, и то в ключови моменти, и ако не ги бяхте угасили, властта щеше много да се изложи. Знаете, че е така, доста са примерите, не ме опровергавайте“, отсече водещият.

„Доста простовати са голяма част от министрите и ограничени“, продължи на принципа „Право, куме, в очи“ професорът.

„Земеделският министър Мирослав Найденов – в отлична форма винаги, усмихнат, ухилен, доволен, канят го навсякъде. Какъвто и тревожен факт да му посочиш, той казва: няма проблем, няма проблем, няма проблем“, разсъждаваше проф. Вучков.

„Той върна стандарта „Стара планина“, контрира премиерът. „Стара планина“ се провали“, не му остана длъжен водещият.

Още по темата

Професорът подхвана и бившата шефка на фонд „Земеделие“ Калина Илиева.

„Работата не е само до това, че тя няма конкретен образователен ценз за тая работа. Човек, който има мозък в главата, никога няма да назначи 28-годишна, извинете, пикла, да командва милиони и милиарди на държавата, с нулев трудов и професионален стаж“, смята водещият.

„Веднага я изхвърляш като негодна, не сте длъжни да търпите безобразията на предното правителство“, обърна се той към министър-председателя.

Проф. Вучков даде свое предложение за здравен министър – проф. Младен Григоров. Той е класи над вашия Стефан Константинов, отбеляза Вучков.

„Не се насочвате към големите имена. Трябва да има и млади хора, ама няма баланс между младите и тези, които са майстори. Не може да ме убедите в противното“, твърдо заяви Вучков.

„Трябва да се реже, много чиновници, няма кой да работи в България“, каза още той.

„Прахът от чергата трябва да се изтръсква, тръскайте", коментира Вучков по повод това, че имало много държавни служители на щат, които харчат пари на хазната.

На средата на разговора Борисов попита с усмивка професора: „Няма ли да си тръгваме да вечеряме вече?". Водещият обаче отсече: „Не, тук ще поседим още, а после ще се приберем за радост на приятелките ни", след което продължи с анализа на министрите.

„Външният министър Николай Младенов – много мил човек, като мимоза е. Той може да бъде втора, не първа цигулка. Той беше ехо на Надка Михайлова и провалиха СДС. Първо Костов го провали, но и Надка действаше в тази посока. Младенов е нерешителен и неубедителен. „Ти го гласиш и за президент, ще сбъркаш", поучи той.

„Трайчо ми се вижда много несериозен човек“, каза още Вучков.

„Всички министри на културата след 1989 г. са некачествени. Все се назначават отделни специалисти. Еднопосочни хора, нямат естетическа подготовка“, категоричен беше водещият.

„Не ти е леко, наглата опозиция иска да отговаряш за идиотщините на целия провалил се преход. Ти имаш грешки, имаш слаби министри – икономическият, здравният, 4-5 са. Тая правосъдната Мария (Маргарита Попова, бел. ред) – тя говори като детска учителка в парламента“, подчерта още тв водещият.

„Не можеш да разчиташ на хора като Иван Костов, трябва да намериш пътя. Волен има съпротива в ЕС, еднопосочен, юмручен е, как ще преодолееш това“, продължи професорът.

Той повдигна въпроса и за състоянието на дългогодишната приятелка на премиера Цветелина Бориславова.

„Цветелина си е направила така, че в нейния бизнес си е постигнала своите резултати. Работила е години наред“, коментира Борисов. „Ама отде тия милиони бе, Бойко?“, запита веднага професорът.

„Аз от 3 години не живея с нея“, каза още премиерът и допълни, че в банковата система всичко строго се контролира.

Проф. Вучков не подмина и темата за културата и естетиката в обществото.

„Цялата интелигенция и много хора, които ме срещат по улиците, сме потресени от безподобната чалга, която залива целия телевизионен фронт. Това е нещо страшно. Ние сме наводнени от порнографски въздействия, пеят се песни по клозетни текстове, възмути се Вучков. Това опростачва и оглупява нацията“, разпали се професорът.

„Виж каква песен ти е посветила Сашка Васева", каза той.

„Не, не ща да слушам. Аз не съм виновен, че има луди хора, които пишат глупости. Какво да направя – да ги интернирам в „Белене" ли, да строят централата?", пошегува се Борисов.

Професорът не пропусна и председателя на Народното събрание: „Цецка Цачева се облича малко като коледна елха“, беше модната присъда на Вучков. "Трябва да има култура на поведението", изтъкна водещият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vu4ka aaa Vu4ka, mnoo si izkufel nasia. de se videli Prof i Milicioner da razgowariatbe?i edinia i drugia da progovoriat otvetnia nema na4in da zeme otnoshenie. ako si prodyljil da govorish a Boko da gluhtari nemashe da se o4uda ako beshe izvadil edin pistolet i da ti tresne edno olovo mejdu dioptrite, kato gledame kakwi "UMNI" bombi pukat iz razni redakcii
165
0
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Трябва да е било голям цирк---жалко ,че съм го изпуснал.
164
7
 
3
 
! Отговори
Ого преди 13 години
Понеже много от Вас, забележете уважението, драги форумни писачи, се изказват и блестят с "остроумието" си, много ми се иска енергията, дето я хабите по форуми и коментарии, да я включите в действия. Имам предвид, че безподобото вихрене на Трактора и Гоце са за истинско гражданско неподчинение, но уви, нито сме Франция, нито дори Гърция. Всички си четат самодоволно постовете по форумите, а никой не излиза на улицата. Тази гадост с "компроматите" и гоцевщините спрете. Вучков е луд, всички знаем.
163
5
 
10
 
! Отговори
FANTOMAS преди 13 години
ВУЧКОВ Е ТИТАН! НАЙ-ГОЛЕМИЯТ!
162
2
 
17
 
! Отговори
умерен преди 13 години
Не съм почитател на проф.Вучков,но съм съгласен с казаното от него в предаването.Все някой трябваше да му го каже на Бойко в очите.
161
1
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 13 години
Гледах предаването и за първи път откакто са на власт ГЕРБ се намери водещ в лицето на проф. Вучков да им каже цялата истина в очите - само това е достатъчно, пък всеки да си прави извода сам .
160
7
 
6
 
! Отговори
шут преди 13 години
Бойко да го назначи на най-сериозния пост - ШУТ
159
4
 
9
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
До Шоп 161. Абе шопе ад също съм Шоп и ще ти го кажем по шопски. Е те такова животно като блестящ Бойко Борисов нема. Има само *** Тиква.
158
17
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Бойко беше блестящ. Този няма да клекне пред никого. Браво!
157
2
 
27
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Аре бе, поне Вучков си каза какво мисли, а не като другите "журналисти" слагачи.
156
3
 
16
 
! Отговори
Наивен преди 13 години
Ей, много ни е *** премиера! Няма ли пиари, и други навлеци ,дето да му кажат да си седи в Банкя.От ден на ден простотията му расте!Ако не си седне на мястото, комунистите ще дойдат пак на власт.Вярно че и той е комунист, ама ще изпусне кокала от мерак да ни покаже колко е значим!
155
8
 
15
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Двама *** седнали да разпъват локуми.Единият изкуфял, другият изпростял по рождение.Кухи кратуни.Явно на Тиквата му е омръзнало да се пъчи в големите телевизии и е решил да пообиколи и второстепенните-***!
154
3
 
7
 
! Отговори
симо преди 13 години
Професор Вучков е начетен и има големи познания в някой области на изкуството и политиката , но е невъзпитан. Първите 7 години му липсват и това определено му личи. Няма и грам дипломатичност в неговият изказ.В доста от своите изказвания и коментари не може да прикрие своето самодоволство и незачитане на чуждото мнение.Това е типично за хора от по- ниските съсловия на обществото.
153
3
 
17
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
ДПС не беше допусната до власта от правителствата на Ф. Димитров и Ив. Костов. Знае го целия свят, само Б. Борисов продължава да повтаря, че са първото правителство, което ги не е допуснало до власта. Срамота е такова дебелоглавие!
152
2
 
13
 
! Отговори
кучегон преди 13 години
краставите *** се надушиха
151
5
 
1
 
! Отговори
V преди 13 години
стига сте коментирали глупости бе, пу д........ е........... нихилистите скапани!!!!!!!
150
6
 
13
 
! Отговори
Vily преди 13 години
Лелеееее, колко хора са изгубили времето си да гледат и слушат тия две тикви:-))))Ха-ха-ха!!!
149
8
 
14
 
! Отговори
Той е преди 13 години
Вучков си е сбъркан поначало! Това интервю се обърна на монолог, където той на практика венцеславеше мутрата срещу себе си, като критикуваше всеки друг, но не и главния виновник срещу себе си! А и да се замислим - дали Мухобойко би отишъл на интервю при един Велизар Енчев,в тв СКАТ? Там би се получило истинско разобличаване, но едва ли Боко би рискувал, той е пъзлив по природа!
148
2
 
20
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
Доживяхме да гледаме лудите на телевизионния екран вместо на местата за лечение на такива хора.
147
0
 
6
 
! Отговори
hugo преди 13 години
И това е вярно,Кактус.