Константинов не е в час, отсече шефът на БЛС

Скандалът с лекарствата можело да бъде избегнат
Обновена: 14 мар 2012 12:27 | 14 мар 2012 12:26,
8
Константинов не е в час, отсече шефът на БЛС
Цветан Райчинов. Снимка: архив Булфото

Имал съм предложение да стана министър на здравеопазването, заяви преизбраният председател на Българският лекарски съюз Цветан Райчинов пред БНТ.

Той отказа да каже дали предложението е дошло от настоящото правителство.

Райчинов уточни, че никой административен пост не може да се сравнява с председателското място в съсловна организация и това е една от причините да не приеме.

Още по темата

Той заяви още, че министърът на здравеопазването Стефан Константинов определено не е в час, след като преди дни премиерът Борисов заяви, че ако Константинов не влезе в час, ще го освободи от поста му.

Цветан Райчинов смята, че е неприемливо един министър да на знае какво се случва във ведомството му.

Председателят на БЛС визира скандала с цените на медикаментите. След като стана ясно, че част от лекарствата са поскъпнали шоково в последната година, здравният министър заяви, че не е имал представа за случващото се.

Райчинов допълни още, че Лекарският съюз не може да работи с Константинов.

Според него с минимални промени в някои от наредбите е можело скандалът с лекарствата да бъде избегнат.

По негово мнение цените на вносните лекарства могат да паднат с до 5-8%, а цените на генеричните – с до 20% - 25%.

Относно скандалите около преизбирането му за председател на Българския лекарски съюз в събота, Райчинов заяви, че започва на чисто и няма гузна съвест.

Dnes.bg припомня, че петима от делегатите от колегията в Търговище бяха лишени от право на глас заради неплатен членски внос.

Райчинов допълни, че няма опасност от разцепване на БЛС, въпреки желанието на някои хора. Той обясни, че скандал изобщо не имало, а просто няколко души са се опитали да предизвикат фалшив скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Софарма и Огнян Донев си имат силно лоби в правителството и даже да махнат Константинов,високите цени на лекарствата ще останат!!! Там говорим за милиони,които всяка година се източват от касата и от болниците и от тях има за всички,да не говорим,че като председател на КРИБ,може да притиска правителството със стачки и с отказ да подкрепя предложенията на правителството в тристраннката,така че високите цени на лекарствата ще си останат,а джоба на Донев ще продължава да се пълни!
5
0
 
8
 
! Отговори
възмутен медик преди 12 години
Райчинов,ти какво направи за толкува години шеф на БЛС?Само бубунясвате от пиене,а нито един лекар от виновните не е наказан за своеволията си !!
4
1
 
5
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Умния човек,първо гледа в собствения си двор и после почва да наднича в съседа....А да ме прощава д-р Райчинов,но неговия двор е целия в курешки...........и като гледам първите му изявления,не е на добре......Съсловната Му организация смърди,че се не трае.....а на него първата Му работа е да критикува Министъра !!!!!!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Гален преди 12 години
Този Райчинов е по-голям *** и от предишния доктор-търгаш!Няма ли един светъл ум и почтен човек в тази корумпирана прослойка, който да поведе лекарското съсловие към ценностите на професията? Ето и Спасов- 15000 лв/месечно за извънреден труд!За него денонощието е най-малко 240 часа?!Нахална и крадлива мутра!Оказва се и не съвсем способна!
2
0
 
11
 
! Отговори
cool преди 12 години
Като му видиш физиономията и се чудиш това професионален измамник ли е или лекар
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига си дрънкал простотии бе докторе!Стани министър на здравеопазването ама не ти стиска.Какво ще промениш - НИЩО!!!!!!!!!!