Нови 8 камери дебнат по пътищата. Стационарни са!

МВР прави акция срещу пияни шофьори и водачи без книжка
2 апр 2012 20:08,
68
Нови 8 камери дебнат по пътищата. Стационарни са!
Снимка: архив, Булфото

Нови 8 камери контролират скоростта на пътя, съобщиха от МВР.

Стационарните системи са инсталирани на територията на областите Бургас, Велико Търново, Враца, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Търговище и Шумен. Камерите вече работят, посочват от полицията.

Пътните полицаи са провели и спецакция срещу пияните шофьори и водачите, седнали зад волана без книжка.

В хода на операцията са проверени 185 водачи на автомобили, като пробите за алкохол на трима се оказали положителни.

Пияна шофьорка, причинила лек пътен инцидент, е санкционирана с акт по Закона за движение по пътищата. В 3.15 часа на ул. „Ангел Кънчев” тя блъснала лек автомобил „Хюндай” в друг автомобил.

Още по темата

Пристигналите на място полицаи установили, че пробата й за алкохол е положителна – дрегерът отчел 0,78 промила.

42-годишен шофьор на „Ландкруизер” и 31–годишен водач на „Хонда Сивик” също били хванати от служителите на реда да управляват колите си след употреба на алкохол.

Първият проверен категорично отказал да се подложи на тест за алкохол, а пробата на втория показала 0,73 промила.

В хода на акцията са санкционирани и седем шофьори без книжка, както и други осем, управлявали без да поставят предпазните си колани.

Пътните полицаи отнели шофьорските книжки на двама за изчерпани контролни точки. Общият брой на съставените актове по Закона за движение по пътищата е 27, а фишовете са шест.

Ченгетата са предотвратили и провеждането на незаконно автомобилно състезание на бул. „Ботевградско шосе”.

След получена информация за 20 тунинговани коли в района пътни полицаи и автопатрули прекратили организацията на гонката.

Много скоро любителите на високи скорости се разотишли, но един от тях – К.К. /19 г./ демонстративно завъртял „БМВ“-то си с висока скорост пред служителите, за което бил санкциониран с акт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
морски преди 12 години
Не камери,пътища ни построете,широки и безопасни.Справка -отсечката преди и след ремонта на пътното платно и поставяне на разделителна мантинела.
60
0
 
0
 
! Отговори
az do 45 преди 12 години
"несъобразена скорост с пътната настилка", нямаш право да дрифтиш
59
12
 
0
 
! Отговори
koko преди 12 години
Може би вече сте чули за новата социална мрежа Wazzub, аналог на Facebook и Google. За по-малко от два месеца сайтът събра над два милиона потребители(вече са над 4 милиона) и бройката им се увeличава уникално бързо. Чудите се защо? Отговорът е много ***.Този вид изкарване на пари е нов, въвежда се за пръв път на интернет пазара. Компании като Google и Facebook изкарват милиарди, защото ние използваме техните услуги. Какво общо има това с Wazzub? Общото е, че ние потребителите ще получаваме 50% от парите, които този сайт ще получава чрез реклами. Този проект започва още през 2007 и тази година на 9 април 2012 година ще бъде напълно отворен за потребителите.Досега са вложени над 2 милиона, което не е никак малка сума, което само по себе си говори за сериозността на разработчиците и тяхното желание за успех. Парите ще се плащат всеки месец и техният брой зависи от бройката потребители, които сте привлекли към сайта, по груби сметки се пада по 1 долар на месец за потребител, но това ще се изчислява в края на всеки месец.Т.е. ако вие успеете да убедите 5-*** потребители да се регистрират към Wazzub, вие ще получавате по 5 долара месечно без да правите нищо, а още по-хубавото е, че ако тези 5 ваши потребители също съответно имат по 5-*** ще печелите по $4,000 месечно! Но всичко зависи от самите вас. Побързайте, не изпускайте тази възможност, защото потребители регистрани след 9 април няма да получават абсолютно нищо! Регистрацията не отнема повече от 2 минути, след което ще получите потвърждение на имейла. Вашата покана е: signup.wazzub.info/?lrRef=9fc5b92b
58
1
 
7
 
! Отговори
xxl преди 12 години
Добре! Защо обаче ако стане кражба и личните ми камери са заснели крадците това не се води за доказателство, пък полицейските като снимат са безспорни доказателства?Ще ми кажете, че са лицензирани. Добре тогава, къде мога да си лицензирам и моите камери за да снимат безспорни доказателства?
57
0
 
6
 
! Отговори
Трайчо Добрев преди 12 години
ДО 56, освен това в бяла европейска Гърция както са обозначени камерите поне на няколко километра преди това, тук също може! Това че си съгласен да ти бръкнат в джоба и в г.за си и твой проблем :) задръж си неадекватните коментари за себе си!
56
0
 
6
 
! Отговори
Трайчо Добрев преди 12 години
ДО 56-ти, бъди ти толерантен.... не ми давай на мен наклон на отвеса.... така или иначе в БГ като всяко нещо и знаците не са наред, неможе преди 30 год да са едни и днес да са същите, при положение че колите са много по-съвремени и прочие.... дали ще караш с 90 или 110 на извънградски път не е от особено значение особено ако си трезвен! В Гърция на същите пътища като нашите скороста е ограничена на 100 а на места и 110! А точно с тези 20 км ще ти бръкнат в джоба доволно!
55
1
 
6
 
! Отговори
az преди 12 години
Сложилият минус на коментар #59 явно е воайор...
54
0
 
10
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Като почнете да се делите кой ква марка кола кара направо умирам от смях...тва ли е важното?Яко комплекси ги бият някои в тиквите...
53
1
 
2
 
! Отговори
pak az do 56 преди 12 години
и това е съгласно закона, не е защото ми се иска или нещо подобно
52
3
 
15
 
! Отговори
az do 56 преди 12 години
длъжни са да обозначат камерите защото никой няма право да те снима без знанието ти
51
1
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
ЦЕЛИ 8!Малиии....
50
0
 
3
 
! Отговори
печатар преди 12 години
Да живее Photoshop - а !!!
49
10
 
13
 
! Отговори
до Трайчо Добрев оНФ преди 12 години
и защо да са обозначени камерите?спазвай пътните знаци и няма проблем че не са обозначени1бъди толерантен не защото има камера....
48
0
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
не 8 трябва да се поставят камери и по кварталите и по малките улици...народа също както и управниците ни е издумкал....западняците са станали хора не само съзнателно..но и тоягата си има своето значение!българина трябва да спазва закона...пътните знаци колкото и неправилно да са поставени ...уважетието към другите го няма...селяния и газ до дупка..ето така разсъждават селяци и новобогаташи!тонките са незаконни залагания и взимат много жертви ..елате в спешна помощ да ги видите.
47
2
 
16
 
! Отговори
Трайчо Добрев преди 12 години
ОК супер е да има камери, но немога да разбера защо не са обозначени? Такава *** държава никъде не съществува! Тук идеята не е да има превенция, а да ти вземат паричките! За свещи да ги ползват!
46
1
 
0
 
! Отговори
az до николай 44 преди 12 години
доста комплексарско изказване ...
45
2
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Боянчо, ти в коя държава живееш? Всяка седмица има някое дете (или възрастен) блъснато но пешеходна пътека! На това, ако му се казва подобрение?!
44
16
 
3
 
! Отговори
коча преди 12 години
разни мижитурки тука, оплакват се от пътища и винетки, накупили си талиги и после пътищата виновни, с моята 306-ца като мина покрай тея камери даже цвета на колата ми не моат да видат
43
4
 
10
 
! Отговори
старшинката преди 12 години
То с тея дупки по пътищата камери не трябват, на места повече от 50 неможеш да вдигнеш освен ако неси с танк
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то само шофьорите останаха да ги доят и да пълнат бюджета ,но с този бензин от 3 лв скоро и това кранче ще ви пресъхне