Магистрала "Хемус" – бедното българско сираче

Дупки и кръпки "красят" аутобана
179

Снимка: Булфото

 

Пътна настилка, нашарена от кръпки. Това представлява започнатата през 1984 година, но все още недовършена автомагистрала "Хемус".

Този път към Варна поемат и хилядите чужди туристи, които след няколко месеца ще тръгнат отново към северното ни Черноморие.

На места дупките са като по междуселски път, а картинката допълват изпокъсани билбордове, които се веят от двете страни на "първокласния път".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: магистрала ХемусВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Чудя се дали има някой,да е доволен от пътищатавъпреки че карам рядко, си сменям предницата на колата през 2 месеца
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заглавието е сгрешено, магистрала също трябва да е в кавички;)
53
4
 
6
 
! Отговори
до Орела преди 12 години
Ся тва за комунизма в каква връзка го споменаваш, спомняш си за младостта ли? Никой не отрича, че и хубави неща са се направили по Тошово време, ама тая система се разпадна сама, СССР фалира и ние покрай него. И сега ако някой по - голям брат ни налива с черпака, ще грейним. Ама тези времена свършиха
52
0
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Красота.....
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая магистрала е перфектна за апокалиптичен филм..
50
4
 
5
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
до 50Аз също съм си платил всички данъци, но пак си троша колата по дупките. Проблема е, че много хора не си плащат данъците, осигуровките, винетките и даже се гордеят с това. Когато човек не е дал нищо, няма правото и да изисква нищо.
49
2
 
11
 
! Отговори
Славов преди 12 години
Преди 2 години лятото трагвам за от варна за софия спирам на бензиностанцията купувам си годишна винетка зареждам и гас .....наближавам шумен нахаквам се здраво в една дупка и бях до там равносметка чисто нова гума не става за нищо и заварка на джанта за 60 лв...... е питам аз за какво са ни теази годишни винетки???
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудно, максималната скорост веднага да се увеличи не на 140, а направо на 200 км. в час. За БТР-и и танкове никакви ограничения:)
47
3
 
12
 
! Отговори
П.Н. преди 12 години
В тая статия има една неточност - след няколко месеца никакви туристи, няма наши няма чужденци, не ще да поеме по тази магистрала Хемус, просто защото хората отдавна я избягват и НЕ ХОДЯТ на море на Северното Черноморие. За справка - месец ЮНИ 2012 откриват последния участък на магистрала Тракия от София чак до Бургас, и Варна просто го яде големия. Вместо да разберат, че Северна България е по-бедна и трябва да се поощри,местните продължават да гласуват за хубавци, които да ги управляват.Това е
46
7
 
6
 
! Отговори
HETO преди 12 години
Тука някой явно още не са разбрали, че добри пътища трябва да има в страната, защото те са предпоставката за развитието на бизнеса и по този начин за намаляването на безработицата. Колкото до кръпките - не се подвеждайте от тия снимки! Кръпки има и по немските магистрали, колкото си поискаш! Важното е най-после да довършим тия започнати отдавна магистрали!
45
1
 
15
 
! Отговори
Калин Орела Мършояд преди 12 години
Аз 92-ра година водих един англичанин до Русе и му се откачи ченето на магистралата до Ботевград, ама не от дупките, а от гледката, виадуктите и сложността на строителството! Каза, че само в Швейцария е виждал подобно нещо! Питаше сами ли сме си я строили, а аз му казах, че и сами сме си я проектирали, още при комунизма. Върна му се дар-словото чак около Плевен, когато спряхме на едно демократично заведение, пълно с мутри по анцузи и ланци и му казах, че това е нова, демократична и седесарска Бг
44
0
 
1
 
! Отговори
men преди 12 години
Какъв е проблема нали бате Бойко строи магистрали....
43
0
 
4
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
трабахо, аз пък акто съм си платил всички данаци, пак си нямам магистрали...
42
5
 
4
 
! Отговори
45 преди 12 години
Мила родна картинка! Това е защото Герберите не ги интересува северната част на България. Софиянци нали си имат хубав и добре поддържан подбалкански път до морето.
41
0
 
7
 
! Отговори
hagen преди 12 години
До 41Да ако не бяха комунистите сега нямаше да ги има тези кръпки.Спомням си как след откриването на тунелите под Витиня на другия ден започнаха да ги затварят поетапно за ремонти.И пак ако не бяха комунистите да сложат асфалт за износващият слой по норматив 10-15см те слагаха 5см за да има асфалтобетон по пътя на окръжния партиен велможа.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** качество. Цената по 10, качестово никакво.
39
2
 
5
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
до 38Ти като искаш магистрали, платил ли си данъците ВКЛ. и този за колата?
38
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
всяко нещо по реда си.
37
7
 
14
 
! Отговори
Специално за No. 7 преди 12 години
А бре шестак, имаш ли идея ако не беха комунистите, по какъв път се пътуваше до Ябланица? Ти Витиня катерил ли си с кола?Бай Тошо за 10 години пусна 150 км. магистрала до Пловдив, 100 км. до Ябланица + 100 км. от Шумен до Варна. Само погледни мостовете между Йорданкино и Правец и ония от Вакарел до Калугерово и се сещай ако требваше сега да ги строите вие, кога щеха да станат!За 20 години сте пуснали 100 км. магистрали и само кърпите останалите пътища! Не можете да се разберете за комисионните
36
5
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Еми като ги дава ЕС парите кво наревавате. Дават ги да строим пътища, не да ги раздават за пенсии или да строят завод за лютеница. Така че е по - добре да ги усвоим и да построим нещо, вместо само да блеем като при Станишко Мишко

Спонсорирани публикации