Родители спряха шофьор на автобус с алкохол в кръвта

Мъжът трябвало да откара деца на зелено училище в Трявна
Обновена: 17 апр 2012 15:12 | 17 апр 2012 13:52,
54
Родители спряха шофьор на автобус с алкохол в кръвта
Снимка: Impact Press Group

Шофьор на автобус с 0.7 промила алкохол в кръвта бе спрян от притеснени родители, чиито деца трябваше да бъдат закарани на „зелено училище” в Трявна, съобщи bTV.

Един от родителите карал случайно зад автобуса, с който трябвало да пътуват и децата му.

Мъжът се усъмнил в състоянието на водача заради неадекватните маневри, които рейсът правил на пътя. Родителят веднага се обадил на спешния телефон 112.

Пред столичното 18-то училище шофьорът на автобуса Йордан Христов бе проверен от полицията и дрегерът установил, че има 0.7 промила алкохол в кръв, което е с две десети повече от допустимото.

Управителят на фирма „Ролита”, която е наета да превози децата, също проверил шофьора със служебния дрегер. „Фирмената машинка” обаче не отчела наличие на алкохол в кръвта на Христов.

Шофьорът на автобуса отказал да подпише и акта на ДАИ, в който били установени три неизправности на возилото – счупен мигач, откачен калник и нередности на тахошайбата.

След като полицията взела книжката на шофьора, той отишъл да даде кръвна проба. Преди това Христов обясни пред bTV, че не е пил алкохол, а отчетените промили били заради лекарства, които вземал. Досега Христов е бил изряден и не е имал нарушения.

В крайна сметка децата отпътували за Трявна с друг автобус, управляван лично от управителя на фирмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Ani преди 11 години
e kajete na tozi tatko che e smeshnik znaeteli che kruvnata proba na shofiora e 0.3 takache tatkoto e dlajen da se izvini
41
0
 
0
 
! Отговори
gecata преди 11 години
Бях в подобна ситуация, в колата един приятел ни почерпи за рождения си ден с бонбони пияна вишна, след това ме спират и ме карат да духна и аз спокоен и ми показва дрегера гледам 0,8 и му казвам за бонбоните но уви, след това кръвни проби едно друго, сумати разправия заради един бонбон.Все пак съм възхитен от полицая който не ме пусна и си изпълни всичко по закон, защото се пак аз можеше и да не съм ял бонбон и да бях пол за да покаже 0,8, даже ме и закара да дам кръвна проба :Д
40
0
 
3
 
! Отговори
perekly преди 11 години
Браво на родителя. А сега , ако не е имало алкохол в кръвта-никъде в статията не се споменава резултат от кръвния тест- напишете извинение на човека.За нередностите по автобуса- отговорен е този , който го е пуснал или наредил да излезе от гаража.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какъв е този изнислен дрегер на началника му?И дали изобщо е проверил подчинения си?Шефа на фирмата трябва да носи солидарна отговорност със своя служител.Защото при и без това недобре поддържаните автобуси,да седнеш зад волана пил и да возиш хора и особено деца си е чисто престъпление.Аз гледах обясненията на шофьора пред БТВ,той и в момента се държеше неадекватно.Надявам се да не се рамине само с глоба.На такива трябва да им се отнеме книжката за дълго,докато не е станало късно.
38
0
 
19
 
! Отговори
само така преди 11 години
това е отговорна работа особено когато става въпрос за превоз на пътници, за деца да не говорим.
37
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Родителя е роден доносник
36
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Постъпката на този родител говори за наличието на наченки на гражданско общество. Всички други коментари са заяждания м/у селяци!
35
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този шофьор с 0.7 вместо зад волана е трябвало да ми седне на дедовия!?.......и тези, които го защитават!
34
4
 
31
 
! Отговори
ДО lulu преди 11 години
Уважаеми господине, възмутително е Вашето отношение към случилото се. Основният въпрос тук е не кои и какви са пътниците, а това, че на шофьора не му пука, че ще вози ХОРА, и че би застрашил освен своя, но техния живот, а това, че пътниците е следвало да бъдат ДЕЦА- само утежнява положението му. Приветствам достойната обществена позиция на този родител, именно такава позиция води хората от белите общества напред, а не като се врем в дупките и си мълчим. Родителят е поискал само една проверка...
33
4
 
15
 
! Отговори
До номер 40 преди 11 години
И после се обиждате като някой Ви каже, че сте ***.
32
17
 
8
 
! Отговори
Ужас ! преди 11 години
Още шопи на път към Трявна, пфу.
31
31
 
13
 
! Отговори
lulu преди 11 години
Оф като почнете с тва ама нали твоете дете не е вътре, затова мислиш така Еми не, не е, ама като гледам, вашите като са били, та чудо голямо! Егати и наглите *** стават някои, след като се разплодят. Кой знае ква параноя го е тресла оня чичко, та чак БТВ и полиция викнал. Криворазбрана работа! Или на всяка по-странна маневра да викаме направо за дрегер, а , драги ми родители, най-безценните задето сте си направили дете! Сега искам шофера да излезе с чиста кръвна проба и да го видим отвореното татенце-доносник как ще го накажат за *** клевета. Направо изтръпвам като чета кви *** имат поколение.
30
4
 
8
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Приятельо, а тази патрулка ,номер нямаше ли си?!Напиши го, че да се пазят хората....
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието е покъртително
28
6
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Не бъди толкова сигурен, смотаняко! Къде видя да давам акъл, изразявам си мнението, това че ти не си съгласен с него, няма да ме накара да го променя. Аман от сдуханяци като теб, издаваш присъди без да си видял фактите, това е меко казано нелепо! Искрено се надявам човека да не е пил и да е станала грешка, искам тогава да ти видя насраната физиономия!
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 33 ***
26
11
 
15
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Сигурен съм,че не си родител,ти нямаш деца.За тва си затвори проклетата човка и недей да даваш акъл на хората,които отглеждат децата си в тази държава,въпреки безхаберието на държавата и мизерията на който са подложени.
25
12
 
26
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Аз например изобщо не го защитавам, гледам обективно. 0.7 изобщо не е много т.е. може да е грешка, след като излезе кръвната проба можем да го съдим, сега НЕ.
24
26
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До защитаващите шофьора - а ако вашето дете беше в автобуса, пак ли щяхте да го защитавате? Щом вози деца и 0,1 е много. По повод на лекарствата - на всички лекарства, които биха се отчели с дрегер, пише да не се шофира след употребата им.
23
7
 
19
 
! Отговори
do 14 преди 11 години
Батенеце и ти сцепваш мрака с 200. Може ли да си толкова *** а? То и аз карам, ама мноооого по добре след като съм пил, ама не го правя, защото закона така казва. Ясно ки ти е!?!