Митничарите "заработили" 14 бона, делкали си ги във WC-то

Заловени са 32-ма, прокуратурата мъдри колко от тях да обвини
Обновена: 3 май 2012 14:48 | 3 май 2012 09:31,
193
Митничарите "заработили" 14 бона, делкали си ги във WC-то
Митничарите прибирали пари от транспортни и спедиторски фирми. Снимка: архив, Булфото

Над 14 000 лева са били открити в главния митничар по време на започналата късно снощи операция "Митница" на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Сумата е била в различна валута – евро, долари и турски лири.

"Странно бе обяснението на главния митничар, че част от парите били намерени в тоалетната на граничния пункт", поясни Цветанов пред "Фокус".

Още по темата

В други десетина митничари от дежурната смяна са открити по-малки суми – от порядъка на €150 – 180.

От прокуратурата и от "Вътрешна сигурност" предполагат, че тези суми са "отклонени" от общата сума, която се е разпределяла след приключването на всяка смяна.

Операция "Митница", която стартира късно снощи и предизвика забавяне в обработката на пътникопотока на ГКПП "Капитан Андреево", е подготвяна в продължение на повече от 3 месеца и цели пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващите и на спедиторските фирми.

Задържани са 32-ма служители на граничния пункт, а прокуратурата ще преценява срещу колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

"Тепърва ще установяваме кой какъв е в тази престъпна схема, защо е получавал пари и прочее", коментира пред TV7 градският прокурор Никола Кокинов.

"Става въпрос за класически случай на незаконно облагодетелстване от страна на митничари,  които са пропускали определени стоки, товари, камиони и граждани срещу подкупи. Снощи бяха заловени, образно казано, на калъп въпросните служители, докато разпределят купчини пари в тоалетната", допълни той.

Процесуално-следствените действия и работата на екипите продължава и в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
4
 
! Отговори
anonim4eto преди 12 години
Predlagam s konfiskuvani imoti,koli i pari da se orvori fond,, Kradcite mitni4ari,, i da se stroiat jili6ta na bezdomnici i socialni slabi hora i invalidi s tezi pari ot slujebnia mitni4arski reket..
135
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да паднат границите дано, и да няма митница
134
0
 
17
 
! Отговори
до 162 преди 12 години
Виж какво митничарче, ако взимате колкото да се ядете и пиете охолно, и да си плащате сметките - евала. Ама вие просто сте ненаситни - това имоти, любовници, луксозни коли - нямате срам!ВСИЧКО Е ЧОВЕЩИНКА, АМА С МЯРКА.А И НА МИТНИЦИТЕ НИКОЙ НЕ Е СЛУЧАЕН.
133
20
 
7
 
! Отговори
митничар преди 12 години
Кой от вас тука ,, праведните ,, граждани , ако му се удаде възможност да стане митничак ще откаже ???? Кисело е гроздето , нали ?? Ай де сега дружно минусчета нацвъкайте , дано получите облекчение , а после отворете празните си хладилници и проверете пощата за сметки!?!?!? Успех ви желая !!!!!
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УВОЛНЕНИЯ!ДА ГИ ПРЕКВАЛИФИЦИРАТ НА ЗАВАРЧИЦИ В КОРЕБОРЕМОНТНИЯ - ИМАЛИ ОСТРА НУЖДА.
131
1
 
9
 
! Отговори
bednata maika преди 12 години
Moeto krasivo momi4ence 6te ima bal, a si niama roklia za bala,za6toto s brat4eto si i mama sa na kvartira i mama e bezrabotna,a tezi nagli kradci nare4eni mitni4ari sa milioneri, grehovete si da sabirat po Maikata Zemia i Bog da gi nakaje ! BEZSRAMNICI !
130
1
 
6
 
! Отговори
Ментата преди 12 години
Грешка,не са 14 хил,а 140 000 и то евро.Обществена тайна е рекетът по границите.Така пазим външните граници на Европа.Шенген ли,пари ли,инвестиции ли...един голям к.. ще видим от Европа.В момента показната акция е да се сменят тия с наши хора и да кихат на нас от ГЕРБ.
129
0
 
10
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Много шум за нищо,и какво стана с предишните подобни акции нищо,нали не си мислите че началниците не са знаели и не знаят за тези престъпления и какво.Само празни приказки и прах в очите на хората.
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са служители на които държавата плаща за да контролират преминаващи стоки а те се възползват от служебното си положение да се облагодетелстват за сметка на народа.Ех тоз нещастен бълг. народ.
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как крадливи митничари бе, те са събирали волни пожертвования за Якоруда, за ....., не мога да ги изпиша всичките, които имат нужда. Хората са толкова състрадателни и послушни, тук само ги обиждате, ааааа ..... Време да пуснат една вода спокойно, не им остава, от народни дела, тук само обиди, ама и тия "пожертвователите" ли, "жертвораздавателите" ли, кви са не знам и те раздават "жертви" по никое време ааааааааааа.....
126
0
 
7
 
! Отговори
Александър преди 12 години
"е подготвяна в продължение на повече от 3 месеца" хаха по-дълго време са я подготвяли, отколкото ще излежат и 32-мата...общо !
125
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Идете вижте какво става на КУЛАТА
124
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Хахаха хихихи ,Ами са шо ке прайм ? Дека са ми джобните ????? Един митничар го питали ,за колко време може да си купи БМВ ,а той .....ааааа бая требе да поработим , поне месец ,тоя концерн е голем .
123
2
 
4
 
! Отговори
74067 преди 12 години
Някой местен гербер се стяга за КПП-то!!! Тия нови демократи , все бивши милиционери , са решили да вземат цялата баница заедно с масата. Останалото си е все същото от 50години.
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Митничара е готов и от тоалетната чиния да ги извади щом са пари.
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е добре де, как да ни искат "в Шенген" - това е на всяка голяма митница, всеки ден
120
0
 
6
 
! Отговори
ИВАНКА преди 12 години
БРЕЙ, ТЕ ОТКРИХА АМЕРИКА БЕ ТЕЗИ НАШИ СПЕЦИАЛИСТИ! ЧЕ ТО И БЕБЕТО ЗНАЕ КОЛКО КРАДЛИВИ СА ТЕЗИ МИТНИЧАРИ, АМА ТЕ СЕГА ГИ СПИПАЛИ.ЧУДНА РАБОТА, ТО МНОГО АКЪЛ СЕ ИСКА ДА ГИ НАДУШИШ ТЕЗИ НЕЩА.
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Различен е бил ценоразписът - от 5 евро до 500 евро
118
0
 
5
 
! Отговори
nevermind преди 12 години
странно защо акцията е проведена наполовина?? Ударили само митничарите , а КПП-ците са чисти??? То практиката е ако вземат едните и .. другите не биват прескачани. Но ... борбата на Ц.Ц вместо да е борба с престъпността е борба с Танов. От едно време Ц.Ц има зъб на Танов / когато на шеф / танов го е мачкал . И сега ето като вицепремиер си отмъщава. Ами... то паметта на физкултурник е толкова да помни кой какво на кго направил. Не е чел книги за да му е обременена главата с " излишна" книжна информация.
117
2
 
6
 
! Отговори
митн.чистач преди 12 години
И това е всеки ден. Карайте митниците наред.