"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни

Засега организаторите не съобщават откъде ще мине той
Обновена: 8 май 2012 08:35 | 7 май 2012 20:34, Красимир Ангелов
459
"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни
Гей-парадът ще се проведе на 30 юни. Снимка: Архив Булфото

Тазгодишното издание на превърналия се в традиция през последните години гей парад ще се състои на 30 юни, съобщиха организаторите на шествието.

В парада, който ще бъде съчетание от социално-политически протест и развлекателни елементи, "ще вземат участие европейски политици, дипломати, български и международни организации и стотици обикновени българи, които искат да живеят в общество, свободно от хомофобия", съобщават организаторите.

Официалният слоган на юбилейния столичен прайд е "Разкрий цветовете си".

"Това е своеобразен призив към няколкотостотин хиляди нехетеросексуални българи да преодолеят страха и налагания им срам, които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги", призовават инициаторите на парада.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583

На този етап те не съобщават откъде ще мине шествието, което в последните години предизвиква разгорещена дискусия в обществото.

Въпреки напрежението през миналата година парадът мина под засилена полицейска охрана и без сериозни инциденти, каквито имаше в първата година на неговото провеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
te samo takiva ostanaxa v balgaria obratni .pedali *** maloymnici i tapanari zaedno s parazitite .
272
0
 
2
 
! Отговори
Кемъни преди 11 години
На сайта на събитието си пише защо се прави
271
11
 
10
 
! Отговори
Борец за свобода ! преди 11 години
СМЪРТ ЗА ВАС БЕЕ МЪРШИИ !!! *** НЕЩАСТНИ,ОТИВАЙТЕ С ВАШИЯ ПАРАД КЪМ АУШВИЦ
270
11
 
6
 
! Отговори
88 преди 11 години
Такива като вас *** нямат място в България,а в газовите камери!!!! Да се надишате с циклон Б *** смачкани!!!!!!!
269
9
 
7
 
! Отговори
преди 11 години
Шествие " РАЗКРИЙ МАЛОУМНОСТТА И НЕНОРМАЛНОСТТА СИ " - кога ще се провежда ? Не искам да минавам от там, бременна съм и ще изповръщам вътрешностите си върху някой от ИЗВРАТЕНИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИ КУКОВЦИ И ИЗКУКЕЛКИ.
268
9
 
8
 
! Отговори
По-полека с упреците преди 11 години
Хомосексуалистите също не са толерантни към хетеросексуалисите. Имам наблюдения за една фирма, където хомо-дружинката взе властта и си нямате предтстава каква слузеста стана обстановката. Да не ми приказват за толерантност, много моля. Просто са по-малко процентно и това е. Ако бяха повече, щеше да са същите, като ултрасите на някой футболен отбор - те щеше да нападат другите. Не ги мразя, но не се прехласвам по тях.
267
5
 
4
 
! Отговори
Въпрос? преди 11 години
Всеки политик трябва да има ясно изразена лична политическа позиция относно толерантността към сексуално различните!Просто е - или си толерантен към ***, или не си толерантен! трето положение няма!Каква е личната политическа позиция на ББ относно толерантността към *** и лесбийките?
266
5
 
5
 
! Отговори
Въпрос? преди 11 години
Защо ББ, ЦвЦв и ГЕРБ отказват да направят публично изявление за толерантност към хората с различна сексуална ориентация?
265
7
 
4
 
! Отговори
N преди 11 години
И за какви по точно права парадират ***?Някой може ли да ми отговори?
264
2
 
6
 
! Отговори
До 376 преди 11 години
*** си ти. На к'во съм се вързал, на *** ти аргументи? Извращение е тоя австриец дето държа дъщеря си 20 години в плен и има деца от нея. Или зоофилията за която ми говориш. Но да ми говориш за извращение при десетки милиони хомосексуални хора в света, не мога да се съглася. Честно казано се чувстам безсилен да отговоря на абсолютните простотии които говориш. Не ми е казала козата на Бай Иван че не иска ама щом ми даваш такъв пример, извращение е главата ти.
263
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"нехетеросексуални българи" -т'ва е яко. Баси тъпата толерастия.
262
3
 
6
 
! Отговори
До 375 преди 11 години
Не умнико, няма да им разрешат. Няма защото педофилите извършват престъпления (некрофилията не е типифицирана като престъпление но един са го осъдили за едро хулиганство; зоофилията не знам дали е подсъдима ама... не са сравними хомосексуален акт в който има съгласие от 2те страни и зоофилията.....). Т.е. парад може да се прави на всякаква тематика която не преъдставлява престъпление или друго правонарушение. И затова ако искате хетеросекс. паради си правете, никой не може да ви спре. Това е.
261
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, ако зоофилите, педофилите, некрофилите и всякакви от този род си организират парад, дали ще им го разрешат? Така де, те също са 'различни', би било дискриминация да им забранят парада....... Представяте ли си картинката - бай Иван чобанина начело на парада, прегърнал любимата си козичка/овчичка, а зад него всевъзможна пъстра сбирщина от всякакви "-фили".
260
1
 
1
 
! Отговори
До 365 преди 11 години
Уау, браво на теб, в 2 изречения 8 правописни грешки, това си е направо талант. Има едно шоу за таланти, ходи да се пробваш в следващия сезон.
259
1
 
1
 
! Отговори
До сегашния 337 преди 11 години
Предния коментар беше до 337, не до 352.
258
3
 
3
 
! Отговори
До 352 преди 11 години
Ами не ми се ровеше в наказателния кодекс в 3 часа през нощта ама да поустваш линк с насилие над хора с хомосексуална ориентация (предполагаема) и да говориш че това ше се случи на "гейчовцитге" на парада, за мен си е от всякъде пробуждане към насилие. И това бил света, това е че е такъв света нищо не значи? И ето ти сега - член 162.1 на наказателния кодекс, от всякъде изпълняваш състава според мен поуствайки линка който беше поуствал и казавайки че това ги очаква хората на парада
257
3
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Засичат Слабаков на летището, готов да емигрира.- Как така си решил, ти си патриот.- Ами вижте, едно време гейовете ги съдеха, след това ги реабилитираха. Сега ги рекламират всячески, организират гей паради. Изчезвам, докато не са го направили да е задължително.
256
3
 
9
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Запознават се двама:- Здрасти, аз съм гей - представя се първия.- Хм, мерцедес ли караш - пита втория.- Не, лада.- А в Бояна ли живееш?- Не, в Дружба.- Че какъв гей си тогава, ти си най - обикновен ***.
255
2
 
1
 
! Отговори
Запрян преди 11 години
Ако приятелчето на Селена - онова с хубавите устни е там - 1ви съм зад него
254
6
 
2
 
! Отговори
GAY преди 11 години
Boje ,kolko PROZT matriql ima v kenefstan.Dobre che ne jiveq v tazi kochina.Bleite si tam,parad ste ima .Ne mojete da se suprotivlqvate!Slabi ste.hahahahahaha