Ганчев с четка и паста за зъби на разпит

Задържан потвърдил за захарната афера от Чернобил
Обновена: 11 май 2012 15:03 | 11 май 2012 10:15,
257
Ганчев с четка и паста за зъби на разпит
Не съм бандюга, отсече Гриша Ганчев. Снимка: архив, Булфото

Едно от задържаните лица за злоупотреби с ДДС при търговия със захар е потвърдило, че има намерения за закупуване на количества захар от Чернобил със завишено съдържание на тежки метали.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV по повод акция "Захар", която вчера удари фирми на бизнесмена Гриша Ганчев.

Акцията беше срещу престъпна група, ощетила държавата с милиони левове от невнесени данъчни задължения и пране на пари. В ареста попаднаха шестима души, сред които и синът на Ганчев – Данаил, както и служители на "Литекс комерс".

Около 63 тона захар без документи са открити в складовете на един от лидерите на групата по т.нар "Захарна афера", съобщи Цветанов.

МВР шефът каза още, че днес Специализираната прокуратура ще прецизира събраните доказателства и ще прецени дали да повдигне обвинения и лицата да бъдат задържани за 72 часа.

По думите на министъра почти всички неща, свързани с описанието на операцията, са се потвърдили от свидетелските показания.

Днес бизнесменът Гриша Ганчев ще се яви на разпит по захарната афера. Той съобщи, че не знае защо е задържан синът му. Бизнесменът заяви, че ще си носи четка и паста за зъби, визирайки възможността да бъде задържан.

Той отново отхвърли всички обвинения и ги определи като "разни спекулации – кьорфишеци".

Още по темата

"Знае се кой стои зад данъчните измами в бизнеса със захар", каза още Гриша Ганчев. По думите му това са "разни пловдивски, софийски и карнобатски фирми".

Ганчев добави, че е предал списъка с фирмите, на когото трябва. Над 20 преписки отлежавали във финансовото министерство със сигнали за нередности.

Според него част от фирмите, които правят измамите, купуват продукция от захарните заводи на "Литекс", но основната част от данъка се източва със стока, внесена от страни от ЕС.

"Те купуват от нас 10-20 камиона, но има и стотици, които прелитат границата като врабчета. Понеже е вътрешнообщностна доставка, те не подлежат на проверка", разясни бизнесменът.

За да се реши проблемът, Ганчев предложи държавата да си гарантира ДДС-то на границата с банкови гаранции и тогава по думите му "мачът е свършил".

Относно информацията, че се е готвило закупуването на 25 тона захар от Чернобил с тежки метали, бизнесменът беше категоричен: "Не съм чул да расте захарна тръстика там. Това са свободни съчинения по картинка. Не знам кой болен мозък го е измислил".

За намерените пък 62 тона захар в района на Русе без документи, бизнесменът обясни, че ако ще крие захар, това нямало да бъде 60, а 30 000 тона.

"Знаете ли колко е ДДС-то на 60 тона? 3000 лева. Толкова няма да стигнат да ви заведа на вечеря", отсече Ганчев пред bTV.

"Ако ще правя схеми, няма да го направя в сградата на "Литекс". Ще купя 500 мангалски фирми и по цял ден ще се занимавам с контрабанда.  И както се говори 200 млн. лв., 300 млн. лв., ако ние бяхме ги взели тези пари, щях да се пека на някой остров и да му пращам честитки на Дянков всяка седмица. А не да се чудя в края на месеца откъде да платя на 800 човека работните заплати. Защото продаваме от много време под себестойност и въртим едни кухи обеми и се чудим как да плащаме кредити към банки", оправда се още Гриша Ганчев.

Той беше категоричен, че не е "бандюга". "Радвам се, че държавата се взе в ръце и искам да стигнат до края", завърши бизнесменът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
10
 
9
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
Гр. Ловеч и околностите се крепят на Г.Ганчев .Има ли Г.Г.,има и Ловеч ,няма ли го Г.Г.,всичко е ---умряло !Поне създаде --работни места !
180
0
 
7
 
! Отговори
ШМЕНТИ-КАПЕЛИ преди 12 години
Какъв ли ще е -----КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ ---?
179
0
 
4
 
! Отговори
Недкоо преди 12 години
Явно и бизнеса и обществото вече нямат нужда от такива почтени,изучени ,перспективни и можещи бизнесмени на които анцузите и ланците още да им липсват. лошото е ,че и т.н. юпита са същите подли и гадни ***,мислещи за собствения си джоб, а кой ли ще ни посочи и представи истинските нови бизнесмени на тази държава?
178
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очакванията ми за управлението на Борисов бяха по-големи.Не можа да се справи дори и на 3% с корупцията, организираната престъпност, *** престъпност.Иначе *** и бг мафията пускат още по-дълбоки корени във властта.
177
0
 
10
 
! Отговори
ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА преди 12 години
За 23г. в Бг,.........все такива НОВИНИ---ДАЛАВЕРИ ,ДАЛАВЕРИ ,ДАЛАВЕРИ-----ТОВА ВЕЧЕ Е ***!
176
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** нагъл пробивен селянин с пари...Ако беше в нормална страна нямаше да вирее, но тук си е паднал на мястото.
175
4
 
8
 
! Отговори
МИТКО преди 12 години
ЗА ТОВА, ЧЕ СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО В ЕВРОПА ПО ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ПРИЧИНИТЕ МОЖЕ СПОКОЙНО ДА ТЪРСИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ КАТО ТОЗИ НА СНИМКАТА, С ХИТРОТО ЛИЦЕ НА СЕЛСКИ ***, КАКТО И В ТЕЗИ, КОИТО ГИ НАПЛОДИХА.... С АБСОЛЮТНА СИГУРНОСТ!!!
174
2
 
12
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Как беше турското (истинското) име на този *** ***, когото някои смятат за "култов"?
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ганчев може да яде 1 пържола,ама ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПАРТИИНИ ДРУГАРЧЕТА ЧАКАТ ПАРА ОТ НАЗНАЧЕНИЯ БИЗНЕСМЕН?ТО И МИШО БИРАТА И ЖЕНА МЕ БЯХА ДЕБЕЛШКИ ,АМА МНОГО ДЕБЕЛИ СА СИ ЖИВИ,ЗАЩОТО НЕ СА ПОЛУЧИЛИ ПАРТИИНО ПОРЪЧЕНИЕ!
172
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гришата е култов ! Много се смях тази сутрин! Заедно със Бойко и Филчев са автори на най-яките лафове !" Разказ по картинка ..." xaxaxaxaxaxaxaxa
171
0
 
6
 
! Отговори
Boroka преди 12 години
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
170
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато стана аварията МЪЛЧАХА и ние си пускахме децата да играят по площадки и поляни,ПИЕХА МЛЯКО -ОТРОВНО!ДА ВИ СПОМЕНАВАМ МАЙКИТЕ В ЛОШИЯ АСПЕКТ Е НЕКОРЕКТНО?СЕГА СЪЩИТЕ ДРУГАРИ ЧРЕЗ НАЗНАЧЕНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОМАГАТ ЗА БЪЛГАРОУБИИСТВОТО!***!БСП /ДС СА УБИИЦИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !Техни фирми20 години внисат ***,неплащат заплати,ограбиха спестявания,заграбиха земята,ОКРАДОХА С СХЕМИ ВСИЧКО!ПРОГОНИХА МЛАДИТЕ,УМОРИХА СТАРИТЕ а средното поколение СТРАДА и пЕНСИИ НЯМА получи
169
0
 
11
 
! Отговори
do 202 преди 12 години
Колко пържоли може да изяде Гриша Ганчев ? Да изяде 2-3 ... в колко къщи може да живее и на колко стола може да седне едновременно ?Това, което българина още не е осъзнал - това е мечтата на средната класа на запад за спокоен живот, за което не са нужни милиони.Милионите на Ганчев са по-скоро бреме, отколкото радост за него.
168
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kade e radiacionnata ocenka na predpolagaemeta zahar, be?v ukraina jiveiat milioni hora. mrat li tam hiliadi, a vseki den tam se hraniat poiat i ritat futbolprostaski sa prikazkite za radioaktivna zahar, prostaski sa prikazkite za radioaktivno mliako, tova sa presmetnati kior fiseci zada pokriat drugi dalaveri na drugi firmi
167
0
 
17
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
До 198. Преди 20 години България задоволяваше изцяло нуждите си от захар с наша суровина - захарно цвекло. Внасяше се от Куба кафява не рафинирана захар но тя се използваше основно от винпромите. Производството на захарно цвекло се ликвидира умишлено за да могат да се въртят далаверите с вноса на нерафинирана захар. Ликвидирането на поливните системи също изигра огромен фактор за това.
166
0
 
31
 
! Отговори
Мачът свърши !!! преди 12 години
Гриша Ганчев даде култово интервю тази сутрин по телефона на Ани Цолова от BTV.По време на интервюто освен един куп бисери от типа на това, че "Литекс Комерс" имали "инДЖИнери", Ганчев на няколко пъти повтори фразата: "Мачът свърши !"Да, мачът в България отдавна свърши !Тези, които получиха в куфарчета милионите от БКП като Гриша Ганчев отдавна са с узаконен бизнес.Тези, които разграбиха страната ни също вече са законни бизнесмени.Напъните на МВР са смешни и жалки за съжаление.Те го знаят.
165
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всеки десети у нас затова е болен от левкемия
164
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми то в Украйна може да не се гледа захарна тръстика ,ама захарно цвекло май се гледа основно в Украйна и Полша:)
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ,ЗАЩО СЛЕД КАТО ЗАХАРНИЯТ ЗАВОД В ДЕВНЯ Е НА ГРИША ГАНЧЕВ-ВНАСЯ ЗАХАР ОТ ЧЕРНОБИЛ,А ЗАВОДА Е ЗАТВОРЕН-ЗАЩО.
162
0
 
11
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Като става дума за Чернобил, я някой да се поинтересува от колко години се внася сухо мляко от Украйна? По-вече от 10. А свидетелските показания си ги знаем. На бас, че пак са взети без присъствието на съдия и няма да имат никаква стойност.