Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот

20% от кръчмите ще фалират до март догодина, жалват се ресторантьори
Обновена: 13 май 2012 18:07 | 13 май 2012 17:52,
399
Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот
Хотелиери и ресторантьори искат забраната да се отложи с няколко години. Снимка: Reuters
Около 200 души се събраха днес в центъра на София на протестен хепънинг срещу въвеждането на пълна забрана за пушене в закрити обществени места. Организатор на проявата е Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация. Очаква се забраната да влезе в сила на 1 юни. 
 
С 300 милиона лева ще падне оборотът на заведенията само за една година и 20 процента от ресторантите, казината и дискотеките до март 2013 година ще фалират, каза пред журналисти Благой Рагин, председател на асоциацията.
 
Тези, които останат без работа, ще могат да заминат в Казахстан, където има програма от два милиарда евро за развитие на малкия и средния бизнес. От тази страна вече има запитвания за въвеждане на българско ноу хау. Не знам обаче, какво ще спечели държавата, ако нашите деца заминат да работят там, каза Рагин.
 
Заради голямата криза заведенията от три години работят на себестойност. Чакахме през 2012 година кризата да отшуми, но тя се задълбочава. Искаме тази тотална забрана да се отложи с няколко години, докато икономиката тръгне нагоре, посочи той. 
 
Никой не е по-голям от икономиката - тя ще се наложи над политиката и идеологията, заяви Рагин. 
 
Аз съм непушач и ако зависи от мен бих забранил напълно производството и продажбата на цигари, но икономиката не може да се спре, допълни той. 
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още по темата: оборотцигаризабрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
1
 
3
 
! Отговори
До 247 преди 12 години
Многооо си зле .Турците какво общо имат с Европа и европеиците ???Сега и свинското ло да забраняваме и жените да подпукаме с тоягата ???
237
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека има заведения за непушачи и само за пушачи, всеки да си ходи където прецени,ама на непушачите като отидат готините приятели да си пафкат в тези заведения ,пак няма да им е угодно.
236
5
 
7
 
! Отговори
gigi преди 12 години
Пълна забрана!Това е гаден наркотик убил милиони хора! Здравето е по-важно от фалита на няколко мутри
235
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 251Ти сега ли го разбра?
234
1
 
5
 
! Отговори
high преди 12 години
Повечето заведения са пране на пари, на мутри, не ги мислете, а вие мислете как ще преживявате с тези заплати и цени. Те ще се оправят, както се оправиха 22 г и ни крадоха
233
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се оставяйте да ви манипулират тези, чиито бизнес ще се залезе от забраната. Не ги мислете, ще измислят с нещо друго да се занимават. И пушачите ще свикнат да се съобразяват с другите около тях. Всяко чудо за 3 дни.
232
2
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
до 234има вече доста грозни коментари и за съжаление се задълбочава иронията в коментарите! преди 10-20г нямаше да се говори просто защото нямаше до там да се стигне да си говорим за такива "проблеми"! сега са казали за това и ние дай с хорото да си се хванем! не е редно да делиш така хората за нещо което сами си избират! че вредят на друите - аре моля ти се! дори и в африка да ме пратиш ами извинявам се много ама това да ти е най-малкия проблем в Африка! разделянето е лошо...
231
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След коментарите на 246 и 249 почвам да си мисля че всички пушачи са ***.
230
4
 
6
 
! Отговори
high до 241 преди 12 години
Не, бе, човек. Пуши си, трови се, никой не ти казва да не го правиш, но не и да омирисваш другите на катуна , на който ти миришеш, да не ми осмърдяваш дрехи и коса, да не ме караш от дима да кашлям. Ето, това искам, а ти си пуши, но направи така, че димът ти да остава в теб, да не идва при другите, да не ме задъхва. Можеш ли?Не, нали. Ето, затова е забраната- да не тровиш другите, коио не те тровят с дим, като седна до теб и не ти омирисват дрехите, не ти предизивкват асматична кашлица..
229
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде да мислим поне 1/2 от пушачите се успокояват с дима ,че всичко се е скапала ,когато и заведенията се превърнат в нещо като лагер за първоклаци ще се натрупа една дива агресия,не към мен естествено ,а към простата власт тогава ,дневната упоика едва ли ще мианва.Не са цигарите а мизерния живот нещото което карат толкова много пушачи да защитават дима защото тои ни остана сега и без него ,на любимите ни места ,знаете какво може да последва.
228
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не по-*** е 246
227
2
 
4
 
! Отговори
до 242 преди 12 години
В Турция има пълна забрана, а са южен народ?! Адски си ***, ама честно
226
8
 
1
 
! Отговори
един с очи и уши преди 12 години
227 има гръмотевична правда. Днес в Европа има термин "златна кокошка-гражданин". Това е тоя, дето като си кара колата от дома до магазина, си купува каса бира и две бутилки ракия, освен това пуши и шофира едновременно. Точно ТОЗИ плаща толкова пари за акцизи на ДЕН, че издържа поне 2 пенсионера и една майка. Ако тези хоре изчезнат тотално, държавите от ЕС (с мали изключения) ще фалират абсолютно АВТОМАТИЧНО...
225
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравето е най-важно, ама *** ви дрогирани умове не могат и не искат да го проумеят.
224
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И други стоки имат акциз- като толкова сте се загрижили за акциза, купувайте другите акцизни стоки. Не се мсилете за нещо велико- икономиката не зависи от вас, най-много д апълните джобовите на цигарените компании и на Христо-Лачевци. Помните ли го??//....Смешници...
223
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно така 241, виж как се сети.
222
5
 
3
 
! Отговори
234 преди 12 години
Преди 100 поста го написах маи.Неможе да сме като асоциялните северняци ,всеки народ ,всяка раса ,всеки ген ,си има свои темперамент, вкус и емоции.Така ,че германците може цигарите да не са им страст но тук са , неразбрахте ли бе хора прости ли сте какви сте ,че неможе ханс и ингрит да са като марко или василис има си огромна разлика север -юг
221
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лицемерни непушачи ,просто искате вие да си изкарвате добре в заведенията със същите приятели само че ,ако на тях им се пуши си е техен проблем, ама важно е вие да се ок.
220
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво като фалират? Здравето на хората ли е по-важно или някакви си ресторантьори?
219
3
 
4
 
! Отговори
high до 226 преди 12 години
Къде пише, че бирата върви с цигара?! аз не съм пушач и си пия бира...Между другото съм живял в германия, за да знам, че пушачите основно по заведенията за чужденци от соц.държавите основно, не и немците