В края на юли пътуваме по магистрала до "Петолъчката"

Преасфалтирането на некачествената част от Лот 3 се забавя с 15 дни
104
В края на юли пътуваме по магистрала до "Петолъчката"
В края на юли ще се пътува по магистрала от София до "Петолъчката". Снимка: Булфото

В края на юли ще може спокойно да се стига от София до пътен възел "Петолъчката" по магистрала "Тракия", съобщи шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Довършителните работи по Лот 2 и Лот 3 ще станат едновременно, уточни той.

Срокът за окончателното завършване на Лот 4 и свързването му с готовата част от автомагистралата край Карнобат е в началото на 2013 година.

"Той ще бъде спазен, въпреки неблагоприятните климатични условия като проливните дъждове в началото на месеца и инцидента край "Петолъчката", зарече се Лазаров.

Той инспектира днес строежа на Лот 3 край Ямбол и констатира, че продължават пробите на материалите, използвани при строителството му.

"Всеки ден от лабораторията на АПИ проверяват битума", заяви Лазар Лазаров и допълни: "Вече се спазват всички пропорции в рецептата за приготвяне на асфалт от подизпълнителя и това се следи ежедневно от лабораторията на централния институт по пътни технологии. Сега битумът, който постъпва в базите за производство на асфалт, и сместа за износващия пласт, отговарят на техническата спецификация".

Dnes.bg припомня, че 15 километра от Лот 3 трябва да бъдат преасфалтирани, заради използването на некачествен асфалт.  Той бе положен от гръцката фирма "Актор", която се оправда с подизпълнител и пое задачата да смени асфалта в този участък.

Още по темата

"Към момента все още не е възстановен нито един километър. Фрезоването е много бавен процес", каза инж. Лазаров, който провери работата на машината, която фрезова настилката.

"В момента са на около 9 – 10 км от общата дължина, остават им още пет километра и то – не по цялата ширина. Работят с няколко фрези, но става много бавно. Може би заради това ще има известно забавяне. Компромис с качеството няма да правим", отечете шефът на АПИ.

По негови изчисление досега забавянето на срока за пускане на Лот 3 е с около 15 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
10
 
! Отговори
бкп преди 11 години
умник, преди герб кой беше ? Тази фирма да не е от преди 3години. Червен маймун
30
0
 
7
 
! Отговори
of преди 11 години
dnes.bg само да попитам сайта се отнася само за София или и за останалата част от страната???Аз ако искам да пътувам до петолъчката и мина първо през София за да ви спазя заглавието ще пообиколя доста ;)
29
4
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Ама това всичкото от централата на Позитано ли видя.Ама такива простотии говорехте и за Люлин ама като я пуснаха и млъкнахте.
28
0
 
5
 
! Отговори
legaladvice преди 11 години
Преди доста години, когато казваха, че магистралИтЕ до морето ще се завършат за 1997г., тази 1997 ми се струваше тоооолкова далечна. А, сега сме в средата на 2012 ... Кога ли ще мога да изпробвам завършена магистрала София-Варна, Пловдив-Бургас примерно ... пууууууууууу
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
честита смяна на шофьорски книжки през 5 години-поредното ограбване на народа-грантирано от Герб
26
3
 
3
 
! Отговори
do 33 преди 11 години
Явно тиквата си ти.Надявам се ще се сетиш сам защо.
25
1
 
0
 
! Отговори
30 преди 11 години
Та половината са алкохолици, другата половина-безхаберници, а къде се слага другата малка част! Две половини правят едно цяло безхабернико!
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо Герб са дали гранати,тротил,бомби и боеприпаси в ръцете на частна фирма???Оставка на дядо Аню и на цялото правителство!!!
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента магистралата е малко след село Крушаре, Сливенско. До Петолъчката има близо 30 км. Между селата Зимница и Чарда пътя ще минава над магистралата, но още не е отбит. Стария път трябва да се прекъсне. Всичко в тоя район е пусто, няма хора, няма техника, а само разхвърлени тръби за отводняване и пасящи овце около трасето. Не е подготвено за асфалтиране, няма канавки, няма заградни мрежи, няма мантинела. До Петолъчката ще се пътува по магистралата, най-рано юли 2013, ако свят съществува!
22
3
 
18
 
! Отговори
барон фон Мюнхаузен преди 11 години
А на Петолъчката ще ви палим фитила и до Варна стигате на гюле за 2 минути...
21
21
 
20
 
! Отговори
Герберчета мили... преди 11 години
Герберчета заблудени, тези магистрали са по настояване и с парите на ЕС. Такава е политиката на съюза. Можете да попрочетете как във всяка новоприета страна са построени магистрали и пътища. Можете да отскочите до Гърция и да разгледате. Питам ви: Каква е заслугата на ББ и ГЕРБ за магистралите? Те ли ще ги платят или те ги строиха с пот на челото? Или те ви повториха 1000 пъти, че магистралите са техни? И за колко километра става въпрос? Помислете малко с тези тикви :)
20
2
 
2
 
! Отговори
30 преди 11 години
Смяната е зая да се прибират повече пари:)))))
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Волен е истината.Герб направиха една магистрала 1 км а България тъне в дупки и мизерия.Атака-победа-Герберите са временно-България е вечна!!!
18
6
 
7
 
! Отговори
але преди 11 години
На 5 години ще сменят професионалните шофьори и то има защо - половината са пълни алкохолици, другата половина са тотални безхаберници и малка част с купени книжки. Нали се сещаш возим хора всякакви? Не само книжки - ами и изпити ще държат. Много ще се радвам да решават и листовки отново
17
13
 
16
 
! Отговори
гохо преди 11 години
ТИЯ ГАДОВЕ ОТ ГЕРБ САМО КРАДАТ ДРУГО НЕ ПРАВЯТ А НАРОДА ГНИЕ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А на Петолъчката - бомби от Герб
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберите пак могат да празнуват! Намерени са малки части от тела от взрива! Боко обича дори пържоли да раздава за убити хора!
14
0
 
1
 
! Отговори
21 преди 11 години
Че кой те пита теб:)
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те да кажат още колко хора ще убият с взривове комунистите-гербери!
12
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ или СИНИТЕ... никога повече БСП и/или ДПС и/или други измислени партийки !!!