Клеветят “Пирогов“, ядосаха се лекари

Оповестяването на нарушенията било “недостойно“
15 юни 2012 20:57,
111
Клеветят “Пирогов“, ядосаха се лекари
Пирогов недоволстват срещу действията на министерството. Снимка: Пирогов

Като кампания, която цели оклеветяването на ръководството и добрата клинична практика на болницата, определиха от “Пирогов“ изнесеният вчера от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова доклад за лечебното заведение.

Болницата изпрати изявление за БТА по повод разкритията след реща между началници на клиники и отделения, водещи лекари, представители на синдикатите, на Българския лекарски съюз и др.

Още по темата

Атанасова оповести доклад, който показва явни нарушения в процедурите за провеждане на обществени поръчки в "Пирогов", както и сключването на странни договори в болничното заведение. Проверката е показала, че в болницата е имало договор за опис и подредба на книги, който бил на стойност 5400 лв. Имало договор и за консултант, който да помага на пациентите да изберат какво да четат.

Освен това се плащало и за човек, който да достави книгата до болничната стая.

Данните целят да дискредитират “Пирогов“, да манипулират общественото мнение и да нарушат работата в лечебното заведение, се казва още в изявлението.

Недостойно е  Министерството на здравеопазването да предоставя публично данни от проверката преди официалния доклад с резултатите от нея да е връчен на болницата, заявяват участниците в срещата.

Те не одобряват и факта, че преди оповестяването на доклада не е дадена възможност на ръководството на болницата да отговори на твърденията.

"Болница "Пирогов" е била и ще бъде основният стълб в здравеопазването в София и страната, освен ако държавата в лицето на Министерството на здравеопазването не пожелае това да не е така", се допълва в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
дид преди 11 години
До анонимен.Знаете ли какво ще ви отговоря не сте в час какво вършат санитарите,и не седят да клюкарстват и да гледат доктор сестра какво правят,а работят за жълти стотинки и винаги се изкарват те виновни.Но едно нещо ще ви кажа това не са ви санитарите от преди 30-4- год когато ги събираха от улицата,повечето са с образование поне средно ако не и по високо но по принуда седят.Такива времена настанаха че не избираш работа а работиш каквото има.Ако колкото до образование то не е критерий за инте
100
0
 
0
 
! Отговори
пинко преди 11 години
Зная минаха доста месеци и дали някой ще го прочете е въпрос,но няма значение и да се прочете то не се чете от тези който трябва.Пирогов си е пак същият и няма да се промени.Част от лекарите не всички има много човечни но масово се гледа в ръцете на болния.А колкото до боносовата секретарка е навирила още повече нос.Но за сметка на това библиотекарката я няма понеже тя е престъпника най голям.Но винаги е така от нишето вишето не се закача.Няма смисъл да се хабят думи.Едни работят другите ядат.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като съпоставих двете болници окръжна и пирогов забелязах много голяма разлика между тях-отношение на персонал към пациент.Пироговци не могат да им се намажат на малкия пръст но явно това зависи от ръководителя-рибата мирише откъм главата.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все бях слушала много за отношението на мед.персонал към пациентите специално за ПИРОГОВЦИ и не сам вярвала че това е възможно но се наложи да се сблъскам и слушам и не мога да повярвам.ТЕ отиват нощна смяна наострени овълчени разгонват пациентите още пред кабинетите не ги интересува че болния умира няма я вече хипократовата клетва не знаеш на какъв *** щте попаднеш-а пироговските сестри още по-голями *** и от докторите им.Това се отнася за 117к-т гнойно-септичен.
97
0
 
2
 
! Отговори
anieliq преди 11 години
Май тук всеки си пише каквото му падне,но изнесеното за Пирогов е самата истина но и по другите болници е така от което единствен потърпевшт е болният и то много народ.Едни лапат други събират трохи
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напълно подкрепям лекаря, който даде макар и анонимно интервю пред столична медия. Жалко е, че е единствен. Това значи, че истината се прикрива от заинтересовани кръгове и разни печалбари - наречени доктори.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
106, впечатленията ми са от вътрешността на въпросната болница и то не от сега. Ще има още разкрития. Нищо не остава неразкрито и ненаказано на този свят.
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Болница "Пирогов" е била и ще бъде основният стълб в здравеопазването в София и страната, освен ако държавата в лицето на Министерството на здравеопазването не пожелае това да не е така", се допълва в текста.Не се ли изявява болница "Пирогов" в ролята на Бог по така формулирания начин? А защо не напишете дневно колко трупа отиват в моргата?
93
1
 
1
 
! Отговори
Таня от Варна преди 11 години
Жестоката истина е че зариди морето от корумпирани, алчни , технически и практически неграмотни ЛЕКАРИ го отнасят и шепата честни и добри специалисти направили грешката да практикуват в България за жълти стотинки и едно МЕРСИ.
92
2
 
3
 
! Отговори
до 94 преди 11 години
Защото половината шефове на отделения в България имат частни клиники и когато е по лек пациет е за частната клиника,а когато е по тежък случай е за държавната болница където той работи и не плаща допълнително на асистенти,анезтезиологичен екип и сестри.В България трябвада стане ясно кой лекар къде работи,а не когато имаш частна клиника да работиш в държавна болница.
91
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
С книгите и снегът могат да се справят санитарките дето по цял ден се за нимаватс клюки и слухтят какво правятдокторите и сестрите,които за разалика от тях наистина имат работа която никой не оценява.
90
0
 
1
 
! Отговори
do 98 преди 11 години
vsashtnost otstapkata e okolo 90%.Az kupih skoro edno lekarstvo koeto e 50 evro,a s recepta mi izleze 2,70
89
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Когато някой каже истината за лекарите в България веднага го играят на обидени.
88
4
 
5
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
хората искат да се лекуват в Пирогов, но не искат да плащат на разносвач на книги в това ошушкано време, капиш?
87
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
88, никога не ходи в Пирогов ако те заболи нещо. Ходи при месаря да те лекува.
86
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо линейките карат тежко болните винаги в Пирогов?Защо не започнат да карат такива пациенти и в лъскавите,накипрени,мноооого луксозно изглеждащи частни болници?Питайте бе,пациенти!Нали вие сте гражданското общество?
85
1
 
6
 
! Отговори
до Алекс преди 11 години
И аз искам такава система за която ти пишеш , НО вчерашна е статията ,че от нашите пари се лекуват безплатно *** ... Точно въпросната министърка коментира ,че трябвало да достига медицинска помощ до всеки. Съвсем по комунистически- "Всекиму според нуждите" , само дето българите ще плащат ,а *** ще си задоволяват нуждите...."Рибата мирише откъм главата" -е казал народа! Докато управляващите (които и да са) не прилагат законите еднакво ,няма да има оправия!
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 91Барат си ....те
83
7
 
10
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
В ПИРОГОВ или в която и да е друга болница, лекарите и персонала поне работят. А в НЗОК и МЗ, какво работят???
82
10
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Като се въведе нормална система на заплащане на здравеопазването - всекиму според колкото е внесъл като осигуровки, нещата ще си дойдат на мястото. Дотогава тия хора трябва да спасяват финансово и себе си, и болницата си. Въпреки хора като поредната звезда-министърка, абсолютно никому непотребна за нищо на света.