Клеветят “Пирогов“, ядосаха се лекари

Оповестяването на нарушенията било “недостойно“
15 юни 2012 20:57,
111
Клеветят “Пирогов“, ядосаха се лекари
Пирогов недоволстват срещу действията на министерството. Снимка: Пирогов

Като кампания, която цели оклеветяването на ръководството и добрата клинична практика на болницата, определиха от “Пирогов“ изнесеният вчера от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова доклад за лечебното заведение.

Болницата изпрати изявление за БТА по повод разкритията след реща между началници на клиники и отделения, водещи лекари, представители на синдикатите, на Българския лекарски съюз и др.

Още по темата

Атанасова оповести доклад, който показва явни нарушения в процедурите за провеждане на обществени поръчки в "Пирогов", както и сключването на странни договори в болничното заведение. Проверката е показала, че в болницата е имало договор за опис и подредба на книги, който бил на стойност 5400 лв. Имало договор и за консултант, който да помага на пациентите да изберат какво да четат.

Освен това се плащало и за човек, който да достави книгата до болничната стая.

Данните целят да дискредитират “Пирогов“, да манипулират общественото мнение и да нарушат работата в лечебното заведение, се казва още в изявлението.

Недостойно е  Министерството на здравеопазването да предоставя публично данни от проверката преди официалния доклад с резултатите от нея да е връчен на болницата, заявяват участниците в срещата.

Те не одобряват и факта, че преди оповестяването на доклада не е дадена възможност на ръководството на болницата да отговори на твърденията.

"Болница "Пирогов" е била и ще бъде основният стълб в здравеопазването в София и страната, освен ако държавата в лицето на Министерството на здравеопазването не пожелае това да не е така", се допълва в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
2
 
! Отговори
до42 преди 11 години
де спокойно бе, ще си докараш инфаркт и после ще трябва да те лекуват тия дето ги плюеш, а сега моля те не го обръщай на политика, тук няма политика, а всичко е на пазарен принцип, за колкото си плащаш, толкова и получаваш. Проблема ви е, че за вас са виновни докторите, а не вниквате по-надълбоко в проблема, ама какво да обяснявам на кухи ***
40
0
 
2
 
! Отговори
До № 30 преди 11 години
И аз мисля, че си ти.
39
3
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
На теб изглежда не ти са ясни правата при демокрацията ? Всеки е свободен да ходи там където иска,ти ли ще кажеш или този Никола къде да ходи човек да се лекува бе,или искаш по комунски ти да определиш къде да отиде човек ? Не ти е ясно изглежда,че всяко нарушение е престъпление и трябва да се води борба с това,да не би да искаш да кажеш,че трябва да се прикриват тези деяния само защото това е Пирогов и е недостойно народът да знае какво се върши зад завесата ? ***.
38
3
 
8
 
! Отговори
venci преди 11 години
Do 37 i 39 Edno vreme beshe gordost da si lekar,spomniam si che roditelite mi se gordeeha che imat priateli lekari.A sega,lekar e simvol na vsichko nai losho i opredeleno ne bih iskal da imam priateli ot tova saslovie...bih se sramuval.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление болницата сама говори за себе си!От една стрна там има добри лекари и те са много повече отколкото в другите болници.От друга ...пример: Отивам с детето ми ,счупени пръсти. В кабинета ме моткат до даване на пари. После в ренгена директно си иска двадесет лева " да оздравее детето", следва наместване и реклама на шини с различни цени. Избраната шина не се плаща от Здравната каса... Едно счупено пръстче от баскетбол- половин месечна заплата. Лекарите сами дикредитират болницата!
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37, е какво не ти харесва в написаното от никола, правилно си ти го казва, ходи в частните болници, като не ти харесват държавните
35
4
 
11
 
! Отговори
до 13 Nikolla преди 11 години
Николчо, меко казано ти си ***,научи се да разсъждаваш и тогава реди мисли тук във форумът. Дано да не си с професия "лекар",тогава "пази боже" пациентите,защото ти не можеш да разбереш какво ти се казва,а камо ли да откриеш от какво е болен човек. И престанете да защитавате лекарите,те отдавна не са лекари, а търговци на животи,болниците са комерсиални центрове.Какво лошо има в даването на гласност за извършените престъпления,народът трябва да знае всичко,това е здр.заведение не е гробище.
34
2
 
7
 
! Отговори
лъжат преди 11 години
Лъжат както във всички болници.
33
6
 
11
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Странно е че политически безхаберници, като тази млада юница, се нахвърлят с клевети срещу елитни лекари, а всички тичаме при тях когато имаме проблем, защото от "Пирогов" никой не е върнат и всички са обслужени. Преди да лаете нещастни гербаджии, помислете къде ще заведете вашите деца нощно време когато имат здравословен проблем. Всеки некадърник тича да клевети другите, за да не се обръща внимание на неговата "работа".
32
2
 
12
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Администрацията на "Пирогов" е недоволна защото ги хванаха в крачка и си мислеха ,че са недосегаеми. Няма безплатен обяд и все някога се плаща.
31
1
 
1
 
! Отговори
DO 30 преди 11 години
ti
30
1
 
6
 
! Отговори
ss преди 11 години
BIZNESMENI STANAXA VE4E NE LEKARI>>>PEDERASI.IMA I SVESTNI I DOBRI XORA M/UTIAX NO GOLIAM PROCENT NI^TO OB6TO S LEKARI
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мога да напиша роман за Пирогов и за това как се случват нещата там! Да, има все още отдадени доктори на тази професия и призвание, но на общия фон все едно ги няма! Но да казват, че ги клеветят... е това е вече повече от нагло ! Истината е далеч по жестока защото съм я изпитал и продължавам да я изпитвамна гърба си. До защитниците - Как става така едно отделение да отдава под наем оборудване на друго отделение и съответно наема да се заплаща в частна аптека ? Е това какво е може би клевета ??:)
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой е най-доволен от футболните дербита, верижни катастрофи, пожари и природни бедствия?? - КОй бе???
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредната евтина манипулация на БТВ.Изобщо-няма нещо в България,което да не е оплюто от тях,няма Българска ценност ,която да не е поставена под съмнение,няма Българска черта ,която да не е осмяна и изопъчена.За съжаление чуждопоклонничеството е на висота.Това е причината тя/БТВ/ да потъва бавно,но сигурно,с измислен рейтинг и манипулация на общественото мнение.
26
1
 
4
 
! Отговори
Denyzli преди 11 години
Rakovodstbata na vsi4ki BG bolnici vartjat strahotni dalaveri za pari, estestveno i v Pirogov e taka,dve mnenia njama po tozi vapros.A 6to se otnasja za BG lekarite - te sa edni ot nai - dobrite v Evropa,no s tova mizerno zapla6tane - tolkova.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
24, ти сигурно като ходиш на работа, работиш само за потупване по рамото, сигурно не искаш заплащане за работата си
24
7
 
11
 
! Отговори
do24 преди 11 години
би ли споменал, къде в хипократовата клетва се споменава, че лекаря е длъжен да те лекува за безпари
23
4
 
5
 
! Отговори
ST преди 11 години
Venci, ela edin den v moqta bolnica da vidi6 kakvo se kazva borba za 4ove6ki jivot i posle iskam da govori6. Dali 6te moje6 da si kaje6 imeto ili da si pie6 birata. Vseki den v BG se spasqvat stotici jivoti, no nito edin ne se pokazva po televizitq, za6toto nqma intriga. Pi6e6 kato poredniq *** ili laladjiq deto sedi i pyrdi i znae samo da plue.
22
11
 
26
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Ядох попарата на Пирогов. 12 000 лева ни взеха кеш под масата за операция на майка ми. Може да са много способни лекари, но до един са за затвора. Да изнудват болните по най-жестокия начин си е направо изродско! За тях няма Хипократова клетва, морал и съвест, а само алчност и пари. Аз си знам какво преживях, докато събрах парите, за да им напълня гушата алчна!!! Пожелавам им адвокатите да ги изнудват по същия начин и накрая пак да влязат в затвора до грод!!!

Спонсорирани публикации