"Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет"

Протестиращи срещу ветото на Закона за горите затвориха път Е-79
Обновена: 17 юни 2012 14:06 | 17 юни 2012 14:00,
638
"Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет"
Бойко Борисов е поставен между чука и наковалнята от еколози и противници на ветото на Закона за горите. Снимка: БТА

Протестиращи срещу наложеното от президента Росен Плевнелиев вето на Закона за горите блокираха главния път Е-79 на разклона за Банско за 15 минути, предаде Фокус.

Стотици жители от Симитли, Разлог, Банско, Добринище и Благоевград, смятат, че с ветото се спират инвестициите в планинските общини.

Още по темата
На протеста заедно с националния и европейския флаг са били издигнати и лозунги като „Работа, бизнес, инвестиции не са мръсни думи” и „Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет”.

Председателят на Сдружение „Природата за хората и регионите” Филип Цанов заяви пред агенцията, че туризмът в Банско и в Разлог дава препитание за жителите на цялата област Благоевград.

На протеста присъстват депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, представители на различни политически партии, кметове и председатели на общински съвети. Има засилено полицейско присъствие и се е образувала километрична опашка от чакащи автомобили.

Протестиращите заявиха, че днешната акция е само предупредителна и ако не им се обърне внимание, ще последват други в Дупница, Сапарева баня и в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


638
Още по темата: протестЗакон за горите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мда, т.н. "Антипротест" вчера бе обявен от министъра, а днес депутати от ГЕРБ изнасаят речи на него. В отговор на няколкочасовитте граждански протести се провежда 15-минутно събиране, което трябва да мине за събиране на заинтересовани хора... Мъкааа! Да не говорим, че хората са карани организирано с автобуси (Медиапул) и пак организирано са прибирани. Мда, досега ГЕРБ симулираше работа срещу БСП, ДПС и други конкуренти, а днес застана ОТКРИТО срещу български народ. Честито на избирателите.
315
0
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...604 ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО...ТИЯ СА ОЛОВНИ ВОИНИЧЕТА ПОДРЕДЕНИ ВЪРХУ КАМИНАТА...!...ОТПРЕД Е ПОСТЛАНА КОЖАТА НА........НА СТЕНАТА ВИСИ ГЛАВАТА НА ........ОТ ЧАШАТА Е ОТПИЛ.......ОШТЕ ВИСИ ПУШЕКА ОТ ПУРАТА НА........САМО ДЕТО НЕКВИ *** ДИГАТ ШУМ ПРЕД ВРАТАТА...!....Георги Гергов Николай Банев Красимир Гергов ... И ШУТА / КЛОУНА Христо Ковачки....!
314
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 11 години
до 604това написано от тебе звучи като разказ със елементи на разсъждение от жълт вестникНО всеки тука знае кой е и с какво се занимава ПАШАТА и ***, както кой им е ортакЖОКЕР ЖОКЕР: бат ти Боко
313
1
 
1
 
! Отговори
до 608 преди 11 години
Ти беше ли там, та драскаш глупости?
312
1
 
11
 
! Отговори
до 607 преди 11 години
*** - бедняк, скитник, нехранимайко.Преди 1989 с такава квалификации работеха партийните секретари.2012 управляващите ползват същите квалификации.И в двата случая срещу хора които не са " удобни " за партията.22 години имам работа в МВР и само като видя обурудването и поведението на полицията знам какво са били инструктирани. В София 1000 на 100 от втория ден имаше провокатори.Нямаш си на представа на какво са способни само да дискредитират дадена проява или човек.
311
2
 
16
 
! Отговори
до 607 преди 11 години
Хааахаха! "С напукани от труд ръце..." Усетих сълзица в оченцето ти, пич! Кръчмар с напукани от труд ръце - хаха! На тези ръцете могат да се напукат само от броене на пачките на Цеко Минев.Това са тези, дето докараха Банско до Слънчев бряг и Созопол - гробница от бетон без никаква инфраструктура! От сеочвете и пистите вече 2 пъти ги заля реката, следващия път ще ги завлече и ще ги видите пред министерския съвет да врещят за компенсации
310
9
 
6
 
! Отговори
до този с ник 112 преди 11 години
Да видя *** в Симитли налитащи на журналисти или лежащи по асфалта с бира в ръка? Повечето бяха хора около 50-те с напукани от труд ръце желаещи и техния град или село да се развие и да им създаде работни места.
309
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Управляващата върхушка - която и да е тя - бивша, настояща и бъдеща! Престанете да се гаврите с хората - най-вече бедните. Не ни зарибявайте с предизборни обещания, които или не можете, или не искате да изпълнявате. Не лъжете, не крадете, не убивайте, защото ще бъдете съдени за всичко това.Не от човешки съд(който е безчестен), а от Божия съд, който идва. Разкайте се за злодеянията си и просете милост. Спомнете си тогава, как бедни хора са ви молели със сълзи на очи и вие сте се подигравали.
308
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много изтрити коментари, що така
307
2
 
11
 
! Отговори
112 преди 11 години
ЦИРКА Е ПЪЛЕН НАПРАВЕТЕ СЪПОСТАВКА НА ПОВЕДЕНИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА ПРИ ПРОТЕСТИТЕ В СОФИЯ И БАНСКО.В СОФИЯ ОБУРУДВАНИ ЗА БОРБА С БЕЗРЕДИЦИ И ПОТУШАВАНЕ НА БУНТОВЕ.В БАНСКО ПО РИЗКИ С КЪСО РЪКАВЧЕ И ФУРАЖКИ.ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ НАРУШАВАТЕ ЕДИН ОТ СТЪЛБОВЕТЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО " РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА ВСИЧКИ И ЗА ВСИЧКО ПРЕД ЗАКОНА " И В ДВАТА СЛУЧАЯ ИМА ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ.
306
0
 
3
 
! Отговори
stoian79 преди 11 години
MILI ANONIMNI GERBERSKI DRASKA4I ISKAM DA VI ZADAM EDIN VAPROS I EDIN IASEN OTGOVOR OT VAS.ZA6TO SLED KATO SPORED VAS B.B. E NAI DOBRIA MINISTAR-PREDSEDATEL NA BG ZA 22g. ZA6TO PRI OTRIAZVANETO NA LENTI4KATA MINALATA GODINA NA 4ISTO NOVATA PRE4ISTVATELNA STANCIA VAV VELIKI PRESLAV 1g. PO KASNO TIA VSE O6TE NE RABOTI,TOVA E NE6TO KATO PRIKAZKATA STIGNALI DO CARIGRAD NO NE OTVORILI PORTITE I NE VLEZNALI V GRADA.ZA^TO TIA VSE O6TE NE RABOTI?.
305
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за софия имате едно рамо от мен,пак кой знае може да се позабавляваме с еко наркоманизираните активисти!!!
304
9
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 11 години
принадлежат? на теб ли? все едно да дойдат у вас и да ти кажат, че балкона ти принадлежи на всички българи...
303
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Банско да си правят туризма на собствена сметка, а не да използват природата, горите и планините, които принадлежат на всички българи.
302
6
 
15
 
! Отговори
DON преди 11 години
бОЙКО ПОДАЙСИ ОСТВАКАТА ВЕЧЕ НЯМА ЗА БЪДЕШ ПРЕМИЕР КОЛКОТО И ДА ТИ Е ТЪЖНОАЗ СЪЩО НЕВЯРВАХ ЗА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИНО ВЕЧЕ ФАКТЗАМИНАВАШ ЗА БЕЛЕНЕ КОЛКОТО И ДА НЕ ВЯРВАШ
301
4
 
10
 
! Отговори
гхгкг преди 11 години
За да върнат закона, трябва да съберат повече от 5000 човека на протест. Мнозинството винаги печели. Да видим сега дали може да се плати на 5000 човека... Ако върнат закона ще е ясно послание за *** игра, опит за объркване, делене на хората и съответно укротяване на съпротивата. Тука някой много яко си играе, ама кой кой е и къде е, не е много ясно.
300
3
 
1
 
! Отговори
123344556 преди 11 години
Usloviq za ski vinagi e imalo. Svetovni kupi... Sofia e n pyti kandidat za domakin na Zimni Olimpiiski Igri. Prosto ot vsqkq planinska palanka ili kerpichena mahala nqma kak da stane Madonna di Campglio. Planinata e pyrvo ekosistema, vtoro mqsto za sport i turizym za Chovecite i treto-kenef sled investitorite. Ne unishtojavaite prirodata, a moderniziraite nalichnata baza.
299
2
 
5
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Защо не премахнете направо целия сайт.
298
1
 
16
 
! Отговори
Илия преди 11 години
Интересен протест.Заради шамара от петък ,които даде младото поколение или пък защото зимните бизнесмени не искат да развиват летен туризъм.При всички положения трудно можеш да скриеш факта,че мнозина Софиянци искат да ходят на летен туризъм в Банско,а самите местни си мислят,че няма смисъл да се развиват в тази посока.Жалко е наистина за тях.Защото именно те трябва да са против закона,защото застрои ли се Витоша,направят ли се привлекателни ски писти,влекове и лифтове,направо ще умрат от глад.
297
8
 
2
 
! Отговори
бански мадур преди 11 години
Екопутьовците ги хвана шубето а как ги чакахме на моста на Симитли да ги онождаме до зори...