Хактивистите от Anonymous в яростна акция срещу bTV

Искат извинение или плашат да блокират сървърите на медията
Обновена: 25 юни 2012 11:07 | 25 юни 2012 11:07,
321
Хактивистите от Anonymous в яростна акция срещу bTV
Снимка: Reuters

В съобщение до bTV Media Group хактивистите от Anonymous заплашват да сринат сървърите на сайта и телевизията, ако медията публично не се извини за отразяването на протестите в столицата срещу Закона за горите.

"Вместо да карате невинни еколози да се извиняват, ние държим ръководството на телевизията да се извини на цялата нация за наложената от него цензура, за това, че направи поредица от машинации и инсинуации по време на протестите", продължава видеото, качено в YouTube.

Още по темата

В него от Anonymous призовават bTV да си свърши работата почтено и да покаже на хората истината за недоволството на еколозите.

"Ако не го направите, ние ще им я покажем, но няма да останете очаровани от това, което ще разберат. Ще им покажем всяка манипулация и налагана от вас цензура, както и конспирациите на политическия елит", допълват те.

Хактивистите твърдят, че в момента в bTV има само една гледна точка – тази на изпълнителния й директор. Уточняват обаче, че не са против репортерите и журналистите, които работят в телевизията, но настояват за извинение за "всички извращения над журналистиката, които е направила bTV през последната една година".

Накрая Anonymous съветват българите да не гледат телевизията, за да се реагира срещу "цензурата над свободата на словото и мисълта с цел обслужването на лични, корпоративни и политически интереси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ НЕ ГЛЕДАМ ПОЗОРНОТО ПОДОБИЕ НА ТЕЛЕВИЗИЯ бтв И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА !!! СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ПРОДУКТИ, РЕКЛАМИРАНИ В ТАЗИ телевизия !!! ИЗРАЗЕТЕ МНЕНИЕТО СИ !!! ЗАВИСИ ОТ ВСЕКИ !!! ПРАКТИКА ПРИ ТЯХ Е ТОВА ДА ОТРАЗЯВАТ НОВИНИ НА РЪБА НА ИЗОПАЧАВАНЕТО ИМ ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИ !!! ШЕФКАТА ИМ ИМА 190 400 АКЦИИ В БАНКАТА НА ЦЕКО МИНЕВ (bivol.bg) !!!
248
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
За феновете на бТВ и не само на тях, препоръчвам много полезно четиво :"10 начина да Ви манипулират" от Ноaм Чомскиscci.bg/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7206Вината не е във вас, просто системата е по-силна от индивида, но не е по-силна от обществото!Бъдете критични към всяка информация, съмнявайте се и проверявайте многократно от всички достъпни източници-легални и нелегални. Доверието е за приятели, които познавате лично, а не за медии, политици и институции.
247
0
 
4
 
! Отговори
BGANON преди 11 години
Не е ли смешно че света се опитва да застане зад нас а простият българин ходи само по фестове и митинги а когато дойде време за протест сме само ние там ,
246
0
 
9
 
! Отговори
излъган зрител преди 11 години
всъщност като се замисля 50% от ефирното време на бтв са реклами а останалото лъжливи новини които нямат нищо общо с реалноста
245
0
 
10
 
! Отговори
Келеш преди 11 години
бтв са много ама много зле, 60 процента от медийте в бг са собтвеност на един и същ човек в това число и бтва целта на тези медий е да зомбират българина
244
15
 
2
 
! Отговори
anton.kozarev преди 11 години
Всичко е защото БТВ погнаха интернет пиратите
243
17
 
2
 
! Отговори
anton.kozarev преди 11 години
Всеки може да се скрие зад маската на Анонимните, някой миризлив екоактивист изпълнява поръчка на някоя алчна зелена организация. Такива акции са ми супер смешни, супер поръчкови и само потвърждават колко е силна телевизията бТВ. И всички, ама абсолютно всички я гледат колкото на някои засегнати да им се ще да й падне рейтинга. Хората не са толкова ***, колкото еко гъзовете си въобразяват
242
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимъс... кои сте вие бе, нещастници :-) Освен, че превърнахте Би Ти Ви в най-значимата медия и въобще фирма в България, нищо друго не постигнахте :-)
241
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Всички депутати гласували корпоративните поправки в Закона за горите и Шистовия газ, трябва да си ходят СЪЩО!!!
240
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
недейте така бе хора,какво ще прави дядо Слави тогава пак ли мартени4ки щеб продава
239
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ХАКАИТЕ НУЖНИКО б /МАЛКА БУКВА/ ЗДРАВО...ТО Е ЗАСЛУЖЕНО И МУ ДОИДЕ ВРЕМЕТО...!
238
1
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЕДИН ОТ НАИ ГОЛЕМИТЕ *** ТАМ БЕШЕ БРАНКО САЛИЧ БОСНЕНСКИ *** НА АМЕРИКАНСКИ ГЕИСКИ Г*ЗОВЕ...ПОКРАИ НЕГО ГОРНОЖУМАИСКАТА *** АНИ СТАНА САЛИЧ...ХИХИ...!....А СЛАФЧО УЧИНДОЛСКИ СИ ТУРИ ТАМ СЕЛСКИЯ *** ПОКРАИ ПРЕДАВАНЕТО КУКУ...ДЕТО ПРЪВИО БРОИ МУ ГО ПРАИМЕ НИЕ С НАШИТЕ РЪЧИЧКИ...!
237
5
 
5
 
! Отговори
бай Акер преди 11 години
На този етап, доволно са блокирали дедовия. Пиклата озвучила клипа, дето баща и бил хахор я тя акерска принцеса още има жълто по гащите ама нейсе. Тия скрипт-*** където се предтставят за това което не са, не могат да си напишат имената без правописна грешка, седнали да заплашват :) та чак има и *** които им се връзват.
236
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкрепям Anonymous ако има начин да направя нещо за тях да го обявят
235
0
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...КВО ДА ВИ КАЕМ...ГНУСНА ЧЕРНА ДУПКА Е ТАЯ ЧАЛГАРНИЦА...ФАБРИКА ЗА ПРОСТОТИИ ...МАНИПУЛИРАНИ НОВИНИ...И КОМПЛЕКСИРАНИ ХРАНТУТНИЦИ ОТ РОДАТА НА ДЕПУТАТИТЕ...ТАКИВА СА У б /МАЛКА БУКВА/ И *** С КАМЕРИ КУПЕНИ С МАНГИЗ ОТ НАРКОТИЦИ...!....ФАЛИРАЛА ОШТЕ С ИДВАНЕТО СИ У БУЛГАРИЯ б /МАЛКА БУКВА/ И *** С КАМЕРИ СИ БЕШЕ ПЕРАЛНЯ...И ГАДНА ПРОПАГАНДА...!
234
0
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТЯ Е КОФА ЗА ***....!
233
2
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЖАЛКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ТРЕА *** БАВНО И МЪЧИТЕЛНО...!
232
2
 
20
 
! Отговори
трътръуртхдфг преди 11 години
БТВ върви към фалит. И разбираемо пресолиха супата исега акциите им се сриват яко. Това не е турска, а еврейска телевзия собственост на цме. Турците са достатъчноглупави за да не са ефективно зли.Бойкот на рекламираните продукти по бтв и бтв
231
0
 
1
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Това прилича на Полицейско/ПР-ска акция за "излъскване" на имедйжа на самата BTV. Никой не иска изсветляване на средствата използвани за закупуване на "авторските права" от разните правоносители, Никой не поиска да се установи дали желаещите да съдят тракерите не са бившите продавачи на нелегални компакт дискове и касети "пропуснали" да завъртят бизнеса с торентите и опитващи се да поемат контроли сега върху него и да прибират част от печалбата.Според мен си мерят "магистралите" бишвите и настоящите обогатяващи се от незаконен бизнес.
230
0
 
3
 
! Отговори
pradinski преди 11 години
Това е линкът към видеото. Положението е доста сериозно явно.youtube/watch?v=Wxtij71uvrQ