Хактивистите от Anonymous в яростна акция срещу bTV

Искат извинение или плашат да блокират сървърите на медията
Обновена: 25 юни 2012 11:07 | 25 юни 2012 11:07,
321
Хактивистите от Anonymous в яростна акция срещу bTV
Снимка: Reuters

В съобщение до bTV Media Group хактивистите от Anonymous заплашват да сринат сървърите на сайта и телевизията, ако медията публично не се извини за отразяването на протестите в столицата срещу Закона за горите.

"Вместо да карате невинни еколози да се извиняват, ние държим ръководството на телевизията да се извини на цялата нация за наложената от него цензура, за това, че направи поредица от машинации и инсинуации по време на протестите", продължава видеото, качено в YouTube.

Още по темата

В него от Anonymous призовават bTV да си свърши работата почтено и да покаже на хората истината за недоволството на еколозите.

"Ако не го направите, ние ще им я покажем, но няма да останете очаровани от това, което ще разберат. Ще им покажем всяка манипулация и налагана от вас цензура, както и конспирациите на политическия елит", допълват те.

Хактивистите твърдят, че в момента в bTV има само една гледна точка – тази на изпълнителния й директор. Уточняват обаче, че не са против репортерите и журналистите, които работят в телевизията, но настояват за извинение за "всички извращения над журналистиката, които е направила bTV през последната една година".

Накрая Anonymous съветват българите да не гледат телевизията, за да се реагира срещу "цензурата над свободата на словото и мисълта с цел обслужването на лични, корпоративни и политически интереси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
17
 
! Отговори
До 237 преди 11 години
Пийпълметрията трябва да отпадне като начин за отчитане на реитингТрябва реитинга да се отчита от тегленията по торентите или от сайтовете за видео споделяне
188
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най странното е че над 2/3 от директорският състав на bTV Медия Груп имат акции и ценни книжа от ***, а откъде знам ли, а?!?! Ами знам директно от кухнята, а нека който има мозък в главата да провери да проучи и тогава да цъка минуси, като гламав, защото докато той цъка минуси други му ядат и хляба и салама, а за него (цъкащият) огризките.*** = Цеко Минев и Сие (Георги Бобев, Б.Б., С.Д., А.Д., Ц.Ц., и т.н., въпреки че документите са FYEO, има и други очи през които минават ;)
187
0
 
27
 
! Отговори
332 преди 11 години
БТВ не ставатТо само баби гледат телевизията БТВСметнете колко има в българия според последното преброяване на населениетоНаселението застарява И затова продукцията не е на нивоВ началото на 2000 година когато стартира имаше разнообразиеС една дума 2000 година много хора нямаха достъп да интернет и гледаха шоута и филмиНо сега като всеки от младите има достъп до интернет Така се получава че младите теглят торенти и гледат каквото си искат а не каквото им се предлага
186
0
 
14
 
! Отговори
до 233 преди 11 години
през 2010 г. ако не знаеш TV plan беще придобита от GARB :) a oт октомври месец пазарa работи само с данните на GARB :) така че тия данни за гледаемоста са шменти капели на 99 %
185
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vbox7/play:8a1571c9dbAnonymous в яростна акция срещу bTV
184
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В bTV има свестни журналисти и технически екипи, но нямат свястно ръководство.Никой не може да ме убеди, че bTV не е продажна медия и че рейтинга й е базиран на собствената им агенция ;) Only in BulGAYria е казал народа ;)Нека да не забравяме все пак и че изпълнителният директор - Вики Политова е тази, която има акции в *** (Цеко Минев), нека не забравяме нейните изключително топли чувства към настоящият премиер и изопачаването на истината!Относно атаката на Анонимните: Хаха, може и повече ;)
183
0
 
12
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Предвидих едно много предвидимо нещо,а именно,че ще се яви един манипулатор от бТВ като този 198-мий и ще започне поредните си типични за тази телевизия манипулации и лъжи,за това един въпрос към него : - ти наистина ли вярваш в това което си ндраскал бе? - отговори ми честно за да разбера дали наистина си си извадил главата от задникът си.
182
3
 
5
 
! Отговори
До 222 преди 11 години
И TNS/TV Plan ли е собственост на БиТиВи защото според тях БиТиВи е най-гледаната телевизия. В Управителния съвет на TNS/TV Plan влизат шефа на Кока Кола за България,PR мениджъра на Unileve,член на УС на БНТ, шефа на Нова тв както и член на БиТиВи, ММ TV, шефа на Diema Vision,както и други членове от други медии и агенции, освет това член на управителния съвет е и зам.шефа на Нова ТВ и т.н. Трябва да си много *** да си мислиш, че шефа на Нова Тв примерно работи за имиджа на БиТиВи
181
12
 
1
 
! Отговори
Dan до anonymous преди 11 години
Чакай малко ти коя статия четеш,"Вместо да карате невинни еколози да се извиняват, ние държим ръководството на телевизията да се извини на цялата нация за наложената от него цензура, за това, че направи поредица от машинации и инсинуации по време на протестите" , същата телевизия не покани ли още на вторият ден активистите в студиото и не бяха ли "ТЕ ЕКО АКТИВИСТИТЕ" водеща тема цяла седмица? Къде бяха същите когато царя си взе "Мусала", когато "Витоша" стана "частна собственост" на един човек?Аз си живея в реалният свят и много добре знам кога и кой се опитва да ме манипулира! И да те питам още нещо - Лъжа ли , че има още 10 частни телевизии, и като не ти харесва как отразяват новините по една частна телевизия можеш ли да ги гледаш по другите 10???Само че ми отговори конкретно без , бла бла "тикви" "промити мозъци" и тем подобни точни въпроси задавам точни отговори искам! Аз си живея в реалният свят и много добре знам кога и кой се опитва да ме манипулира! И да те питам още нещо - Лъжа ли , че има още 10 частни телевизии, и като не ти харесва как отразяват новините по една частна телевизия можеш ли да ги гледаш по другите 10???Само че ми отговори конкретно без , бла бла "тикви" "промити мозъци" и тем подобни точни въпроси задавам точни отговори искам!
180
0
 
4
 
! Отговори
до 142 преди 11 години
Какво изказване на "специалист" само... да ти види окото. Асо бяхте такъв специалист щяхте да знаете, че няма нищо "защитено" което да е измислено от човек. Самия факт, че някой е измислил "защита" води след себе си и логическия извод, че има друг, който ще измисли как да я преодолее. В този случай самите Вие, които давате много пари, за да се "защитавате", сте жертви на собствените си страхове и мании. А злобните изказвания и перчене пред монитора не ви правят герои в никакъв случай.
179
0
 
10
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
Аз телевизия изобщо не гледам от 3 години, камо ли бТВ. Най-много някой мач (на МУТЕ) или Формула1 (докато още я даваха нормалните телевизии). Много по-добре ми е така.
178
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирате ли че тия протести са организирани от чиновниците? Погледнете колко държавни субсидии са усвоили членовете на коалиция Да остане природа и ще ви стане ясно дали им пука за природата или ги интересуват най-вече паричките.
177
0
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
Аз на новините новини,време,спорт не гледам... я някой интересен филм или сериал окей .. обачее.. само мога да им се изсмея на тея от бТВ защо ли ? Защото те правят само пиар кампании докато другите телевизии за безпристрастни,обективни и честни спрямо гражданската позиция и свободата като свобода и свободата на словото !
176
2
 
17
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
БТВ е най-корумпираната медия, която е контролирана от правителството на ГЕРБ, това мисля, че трябва да е ясно на всеки трезвомислещ човек в тази държава. Всиките им материали, репортажи и отразяване на събития са от гледната точка на Боко и неговата трупа циркаджии. Спомняте ли как отразяваха протестите срещу отказа от проект като АЕЦ ''Белене''? БТВ го изкараха, че хората, които протестират са най-големите *** на тази планета..Сега се опитват да направят и същото с еколозите.. Евалата Анон!
175
0
 
26
 
! Отговори
DON преди 11 години
тРЯБВА ДА СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА БТВ .ТОВА Е НАЙ ПРОДАЖНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ КОЯТО МАНИПОЛИРА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК КОЙТО НЯМА ПАРИ ДА СИ ПЛАТИ ЗА КАБЕЛНА ИЛИ САТЕЛИТНА.ОСВЕН ТУРСКИ СЕРИАЛИ И МАНИПОЛОЦИОНИ НОВИНИ НИЩО ДРУГО НЕ ДАВАТМНОГО ОТ ДАВНА НЕЯ ГЛЕДАМ НЯМА КАКВО ДА МИ ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТОКАТО ИМ ЧЕТА ПРОГРАМАТА ТЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ТУРСКИ СЕРИАЛИ ОТ КОЛКОТО ПО ТУРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ.БТВ ДОЛУ ОТ ЕФИРА.АЗ СЪМ ЗА БОЙКОТ.
174
1
 
39
 
! Отговори
do 213 преди 11 години
И според кого БТВ е най-гледана ??? според пийпълметрия на GARB :))) ми нали е един собственика и на БТВ и на GARB:)))подобна олигофрения само у нашата мила родина може да се случи, собственик на основната пийпълметрия да е и собственик на рекламните агенции и на национална телевизия
173
0
 
5
 
! Отговори
anonymous преди 11 години
Dan, Za kakvo eko aktivisti govorish be chovek? mnozinsvoto niamat nishto obshto s eco organizaciite. I horata protestirat zashtoto nai-masovata televizia izopachava realnostta v plus na oligarsite (v chastnost che horata protestirat veche 6 meseca protiv novia zakon za gorite), no nqkoi kato vas qvno jiveqt v sobsven svqt i izoboshto ne znaqt za kakvo stava duma.
172
0
 
15
 
! Отговори
duhku4e преди 11 години
НЕ гледам пошлата, ***, чалгарска-турцизирана тв. БОСФОР!!!!!!
171
1
 
31
 
! Отговори
КККК преди 11 години
Ако така протестирахме и сме толкова единни относно ниските си заплати, мизерно съществуване, агресията и условията, в които живеят децата в домовете, бихме се превърнали в най-извисената нация на планетата.
170
15
 
2
 
! Отговори
До 207 преди 11 години
Не пиша глупости а истина, отвори и провери гледаемоста на телевизиите, БиТиВи не само е най-гледаната телевизия, но е много по-гледана от втората най-гледана телевизия Нова ТВ. Мисля че БиТиВи последно когато бях чела държата 40% от зрителите, Втора беше Нова с 11-12%! Каква разлика само а? Трета беше БНТ с 8%, следваха Диемите с по 2-3% и останалата Шума Тв7,БиТиВи комедси,Фемили и т.н. с по 1% и надоло бяха още Планети-мланети с гледаемо под 1%. С две думи всеки 2-ри гледа Би Ти Ви,