България да закриля гейовете, зове "Хюман райтс уоч"

Правозащитната организация драсна писмо до министър Ковачева
27 юни 2012 11:24, Елка Василева
406
България да закриля гейовете, зове "Хюман райтс уоч"
"Хюман райтс уоч" иска правителството да защитава хомосексуалните. Снимка: архив, Булфото

Българското правителство има отговорността да защитава хората с хомосексуална и бисексуална ориентация, както и трансексуалните от насилие и от изявления, изпълнени с ненавист и подтикващи към насилие.

Това се казва в писмо на базираната в Ню Йорк правозащитна организация "Хюман райтс уоч" до министъра на правосъдието Диана Ковачева.

Още по темата

Писмото е изпратено по повод предстоящия гей парад в София на 30 юни и по повод изявления в български медии, в които се призовава за заклеймяване на хомосексуалистите, бисексуалните и трансексуалните.

В информацията на сайта на "Хюман райтс уоч" се посочват конкретни примери за подобни изявления, мотивирали изпращането на писмото, и се припомня, че при предишни гей шествия в София е имало нападения срещу участниците в тях, пише БТА.

По-рано този месец сливенският свещеник Евгений Янакиев призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

В интервю за столичен вестник отец Евгений призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече божият служител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и да принудиш някой на "хомосексуални действя" това няма да промени сексуалната му ориентация.Не можеш да накараш някого да стане гей,подобни твърдения показват голяма незапознатост с това нещо "сексуална ориентация" и физическите и психически процеси ,при които възниква.А относно "истинският мъж" 281, немалко хора са усетили "мекостта" на китката ми върху носа си...
224
5
 
10
 
! Отговори
До 282 преди 11 години
Никой директно не е преследван, с ограничени права, свобода и тн. Казвам директно защото де факто малко хора смеят свободно да си изразяват ориентацията. Има случаи на хомофобски престъпления. Освен това аз твърдя друго, всеки има право да си прави паради независимо дали някой го дискриминира или е най-свободния човек на света, стига тия паради да са допустими от закона, в случая. Иначе в темата за индиректната дискриминация няма да навлизам щото е дълга, ама я има, гарантирам ти.
223
4
 
9
 
! Отговори
До 272 преди 11 години
Ами не съм съгласен защото според мен прайдът не отговаря на състава на тия членове защото идеята му не е да се набират/принуждават деца под 14 години на хомосексуални действия, а да отидат хора които са различни, но не се срамуват от това, също така, техни близки, за да им окажат подкрепа и тн. Сега, ако някой тръгне да раздава брошури на деца под 14 със съдържание: "Правете гей секс" (или какъвто и да е секс), е друг въпрос и който трябва, да носи отговорност.
222
2
 
8
 
! Отговори
дд преди 11 години
всички в българия имат права с изключение на обикновения БЪЛГАРИН който има само задължения....кучета9цигани-турци-гейовете права.......прочеее
221
5
 
0
 
! Отговори
пидал преди 11 години
Евгенчо ,седни си на дупето бе душка,щта изям палавнико..Пий един лексотан и остави тия камъни...п.п. Вчера ми направи най-хубавата ***,която ми бяха правили досега,гоуем си,ай лав ю бейби
220
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
273, Че кой обратен е преследван, има ограничени права, поругано достойнство или пък не е свободен?! Стига сте шикалакавали и тълкували неща, които не Ви не разбирате!
219
7
 
6
 
! Отговори
Евгени преди 11 години
До 279 : за мека китка голем го вадиш, да не побегнеш само в обратна посока, както обикновено болните от тази болест правите като видите истински мъж насреща си :)
218
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя "гъзец" Евгени да не е в средновековието,камъни ще хвърлят,изостанал ***,ще го хвана за брадата и ще му разбия тиквата в асфалто!!!
217
2
 
1
 
! Отговори
до 274 преди 11 години
Ами заминавай за Иран и бъди под ориенталско влияние...Обаче се прости със чалгата,алкохола,мацките и прочее.
216
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отец Евгений ако почне така да цели *** от българската Епаршия един няма да остане неуцелен от високопоставените попчета
215
3
 
2
 
! Отговори
до 272 преди 11 години
Добре бе,големият юрист...ако беше нарушение нямаше всяка година да го позволяват
214
2
 
7
 
! Отговори
нг преди 11 години
абе в този час тук са се събрали ОГРОМЕН процент ***.. Как въобще на подобен *** може да му мине през акъла да търси доводи в своя защита - нямам думи, все едно чумата или холерата да аргументират своето право на свободен израз.. и гнусните медии дават платформа на това зло, за което няма квалификация, понеже е право прицелено в самия биологически резон на живота..бати гадната държава ставаме под "европейско" влияние...
213
5
 
1
 
! Отговори
Дп 267 преди 11 години
И к'во ми го цитираш тоя член 14то от Конституцията? Какво искаш да ми кажеш с него? Ето и аз ще ти цитирам: Чл. 38 Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения... Чл. 6.1 Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
212
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е стига глупости де все едно да не ги защитава. Защитава си ги и много повече отколкото в другите държави - българската Патриаршия нито им правят данъчни ревизии, освободени са от земите им от данъци, полицията не ги закача, пък и дарения непрекъснато получават без да пряват с дарените пари някакви социални дейности, а си копуват коли и ролекси. Другото котило на гейове, *** и всякаква *** е парламента, влизаш *** *** излизаш милионер с широка халка. Е не се ли глижим за ***?
211
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
268, Първо дефинирайте понятието "прайд", пък след това ще говорим за понятие "демоснтрация". Още чакам! Не отбягвайте въпросите!
210
1
 
3
 
! Отговори
до 264 преди 11 години
Всъщност, прокуратурата е тази, която трябва да тикне НК в лицето на организаторите на гей-парадите и на всички сороски подразделенията. Ама, не би!
209
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия членове за които говориш казват: "който проинуждава/набира" непълнолетни деца за еди какво си. На прайда не се прави това. Или ако някой го прави, да се съди, той носи отговорност за себе си. Сам казваш: "поведението на някои". До 265: демонстрацията на етническа, расова и др. основа не нарушава ничии права, още по-малко пряко. То по тая логика всички да ходим покрити от глава до пети, да не ни се вижда цвета на кожата щото това е демонстрация на расова основа.
208
1
 
8
 
! Отговори
До 260 преди 11 години
Чл. 14. СЕМЕЙСТВОТО, майчинството и ДЕЦАТА са под закрила на ДЪРЖАВАТА и обществото.
207
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е пълен оксиморон - организацията се казва "Human rights watch", а защитава педерастите, които всъщност не са "humans" отникъде.
206
12
 
9
 
! Отговори
До 260 преди 11 години
Всяка демонстрация на етническа,расова,сексуална и религиозна основа пряко нарушава правата на гражданите!

Спонсорирани публикации