Уорлик за гей парада: Да си различен е нормално, а не срамно

Преглед на печата на 31 май
31 май 2012 07:55, Красимир Ангелов
264
Уорлик за гей парада: Да си различен е нормално, а не срамно
Джеймс Уорлик подкрепи София прайд. Снимка: Архив Булфото

Американският посланик Джеймс Уорлик анализира прага на толеранстност, който има обществото в България към различните. "Прайд парадът в София привлича най-различни хора - както гей, така и хетеросексуални - които участват в шествието, за да покажат твърдата си решимост за изграждането на една по-силна и напредничава държава; на една България, която цени приноса на всички свои граждани независимо от сексуалната им ориентация.

Прайд е нещо важно, защото утвърждава схващането, че да бъдеш различен е нещо нормално и приемливо, а не нещо срамно, което да бъде скривано", отбелязва Уорлик в специална статия за „Труд”.

По думите на американския посланик повечето гей двойки в България „прекарват живота си на тъмно”. "Прайд е денят, в който те чуват, че е нормално да бъдеш гей, нормално е да бъдеш такъв, какъвто си, и че трудности съществуват, но нещата се променят към по-добро”, завършва статията на Джеймс Уорлик.

"Сега" на първа старница отразява позицията на ЕК: "България се проваля с реформите в три ключови сфери". Кабинетът не показва резултати в образованието, енергетиката и пазара на труда, сочи годишната оценка на Националната програма за реформи.

Така на прага на последната година от мандата, правителството получи незадоволителна оценка на програмата си за реформи от ЕК. Страната е похвалена за намаляването на бюджетния дефицит, но дори и постигната фискална стабилност се определя като рискова - на фона на нерешените структурни проблеми.

"Класа" цитира президента Росен Плевнелиев: "Слушайте учените, а не врачките". "Впечатлен съм от това, което видях", споделя президентът след срещата си с директора на Геофизичния институт към БАН д-р Николай Милошев и други представители от ръководството на академията. "Българите трябва да бъдат спокойни и да не се страхуват от честите затихващи земетресения. По-малките трусовe са съвсем нормални и ще продължат, но между
двете големи земетресения в България и в Италия няма никаква връзка", каза още той.

След труса - първият етаж поскъпва, защото на партера люлее по-малко и се бяга бързо,  разкриват за "Стандарт" брокери. Единственият минус на ниските жилища е, че трябва да се обезопасяват от крадци.

Електронни карти с пунктовете за защита на населението при бедствия и аварии на територията на София ще бъдат публикувани на сайтовете на районните кметства, информира "Новинар". На тях гражданите могат да видят местата за евакуация в случай на извънредни ситуации и бедствено положение, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Най-късно до четвъртък в интернет трябва да бъдат публикувани картите на всички 24 района в София. Районните кметове пък ще имат задачата да раздадат плакати с картите на домоуправителите, които след това да ги разлепят по входовете на жилищните сгради.

Парламентът става гарант за ремонт на три моста - без конкурс, съобщава "24 часа". За първи път в историята си НС се намесва по възлагането на договор без обществена поръчка за незабавен ремонт на мостовете по магистралите.

"Борисов осигури патрони за цял Китай", пише "Сега". Вживявайки се в ролята на търговец премиерът взе търговията на леко и тежко оръжие за Ирак, Китай, Алжир и други страни в свои ръце. Вчера той обяви, че България продава на Ирак 500 бронирани машини МТЛБ, произведени в заводите ТЕРЕМ. Всяка от тях е на стойност 300 000 лв.

"1/5 от митинчарите в Свиленград се провалили на теста за лоялност", отбелязва "Сега". Митницата на Капитан Андреево може да бъде закрита заради проблемния "човешки потенциал".

"Стесняват кръга около доносника на Кокаиновите крале", коментира "Труд". При ареста на Брендо на 16 май т. г. край Созопол в автомобила му бил открит 30-страничен документ, в който били описани всички заподозрени за кокаиновия канал и схемите, по които дрогата е била прекарвана. Именно това, че този документ попаднал в ръцете на Брендо, осуетило арестуването му през 2008 г.

Тогава решението за полицейската операция било взето на среща между службите на България, Италия, Испания и Швейцария. Но два часа след края наркобандитите вече били известени за удара срещу тях. Във вторник вечерта МВР предоставило материалите по случая на главния прокурор Борис Велчев, който ги препратил на Софийска градски прокуратура.

Европейската централна банка (ЕЦБ) съобщи, че България все още не е готова за еврозоната, съобщава "Новинар". Нито една от осемте европейски страни, които могат да претендират за влизане в еврозоната, сред които и България, все още не отговаря на всички необходими икономически и юридически критерии, се казва в доклада на банката (ЕЦБ).

"Човек на много бизнеси", обощава в заглавие "Капитал Daily" многото дейности, с който е свързано името Гриша Ганчев и развитието на събитията около холдинга му "Литекс комерс". Преди т.нар. захарна афера, по която в момента той е обвиняем, името му нерядко присъства в медиите не само заради големия - за мащабите на България - бизнес на родения в Ловеч Ганчев, а и заради връзките му със силови структури в миналото.

Освен собственик на футболния клуб "Литекс" (Ловеч), той е спонсор на редица други спортове като борба, бокс, самбо, мотокрос, изгражда верига от бензиностанции, които през 1998 г. дава на концесия на Shell. По-късно продава на полска компания друга своя успешна инвестиция - соковете Queens, а през 2007 г. се разделя и с ловешкия винпром "Винал".

Извън това Ганчев развива бизнесв полето на: транспорта, туризма, строителството,
недвижимите имоти, земеделието и т.н. Последната му инвестиция е в завода за автомобили Great Wall, съвместно с китайската компания Great Wall Motor.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
1
 
! Отговори
янки преди 11 години
индианците в северна америка и те бяха различни ама им видяхте сметката мръсни лицемери
216
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Масонски и еврейски лобита всяват раздори по цял свят!Трябва да се появи един нов Хитлер и всичко ще бъде на ред!Камъни,гайки,запъртъци,торбички с урина и фекалии срещу гей-парада!
215
0
 
2
 
! Отговори
WAR-lik преди 11 години
да си различен е нормално но да си американски посланик е нещо твърде ненормално
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** още ли е тук-?!
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..само че какво значи да си "различен"?.. човекоядците също са различни!
212
1
 
3
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Негърчето не си ли прибра педика за да му води *** кампания?Още ли тъпче святата българска земя!Боже,ела и се разправи с тази гадост,както направи със Содом и Гомор!!!
211
3
 
7
 
! Отговори
wasp преди 11 години
Да си различен не е нормално, защото това означава, че нормалните са ненормални!
210
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик е ***.ст
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик си е ГЕЙ , да си гледа "демократичната" им политика , част от нея е да си затворят кореното население на Америка в резервати и да правят навсякъде войни където имат икономически интереси , та тръгнал нещастника да дава съвети , а тия където не харесват България и само плюват по форумите , спокойно може и да не се интересуват от нея и да не си дават глупавите коментари , в чужбина сте на гости и ще си останете нежеланите гости или желаните за мръсната работа
208
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик си е ГЕЙ и си защитава семеподобните , тя и американската политика си е на принципа всявай раздори , чрез уж демократични призиви , иначе те "демократично" се намесват навсякъде където имат икономически интерес , особено където е свързано с горивата
207
4
 
7
 
! Отговори
нормално е човек преди 11 години
да се разболее ,но още по-нормално е ако търси лечение ! И в секса има нормални и ненормални неща ! Например има хора ,които желаят да правят секс с животни :кучета ,кози и пр., и това според психолозите не е нормално ,същото се отнася и за гейовете ! А още по-ненормално е да знаеш ,че деца се правят от хетеросексуални контакти ,които ти не обичаш дори мразиш ,а в същото време да искаш да осиновиш дете ,което е продукт от хетеросексуален контакт ! С тази толерантност ще погубите света !
206
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
246, демек това се отнася и за Вас. Върнете се в поста си от 227 . Израз като "мислех да я прочета" не означава прочел.Или бързо забравяте какво сте писали или не се изразявате правилно.
205
1
 
1
 
! Отговори
до славянин преди 11 години
по-важното в девиза на американската нация IN GOD WE TRUST, който се печата върху долара е заявеното намерение и това, че все пак уповават на Бог. доколко успяват е друг въпрос, но поне засега не са се отказали. в края на краищата, все някой трябва да върши и мръсната работа
204
1
 
0
 
! Отговори
236 до 242 преди 11 години
а вие дори моя пост не сте прочели правилно :) в него не съм казал, че не съм чел Библията, а се обръщам към тези, които не са го сторили.
203
3
 
1
 
! Отговори
до 241 преди 11 години
До 241, ако нямам етика в иронията си към Томас (макар да не съм съвсем съгласен), то е защото той е леееко краен. А и нима да поставяш хомосексуалните в кюп убийци, изйсилвачи, педофили (демек престъпници действащия против волята на жертвите си) е много етично (или *** както той ги нарича което е особено етично)?????? Или пък да наричаш индиректно някого гнусен цитирайки тая част в Библията където се казва че "да легнеш с мъжко като с женско" е гнусота или нещо от сорта?
202
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 години
.................и ние ще допуснем тая твар да си отиде спокойно от България, вместо да го прогоним с камъни или поне с гнили плодове?Гнусен хомосексуалист, наркоман, защитник на *** *** (вероятно си пада по мъжките им ласки) - тоя *** е позор за САЩ !!! Позор и за нас, че го търпяхме, вместо още поне преди 3 години да му дадем 24 часа срок да се махне от България !!!
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 236Много ми е интересно Вие как расъждавате, след като заявихте, че не сте я чели? Добре, че поне сте прочели, какво пише на долара:).
200
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
238, нямате етика в иронията си към Томас. Колкото за харесването, в случая работата отива не към възможност, а към диагноза, но от етика ще Ви я спестя.
199
0
 
3
 
! Отговори
До 236 преди 11 години
Да,ама на кой бог се осланят ?
198
1
 
13
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Уорлик или не знае, или се прави, че не знае, че има естествени различия , има и противоестествени различия между хората - а той явно поощрява противоестествените - нали целта на световните господари е цялото човечество да деградира максимално!