Караме на фарове през цялата година

МВР против по еко причини - хаби гориво и замърсява въздуха
29 юни 2012 13:15, Красимир Ангелов
422
Караме на фарове през цялата година
Скоро ще трябва да караме с фарове през цялата година. Снимка: Булфото

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня ще стане задължително и през лятото.

Депутатите от Комисията по транспорт на Народното събрание одобри този текст в промените на Закона за движението по пътищата, съобщава "24 часа".

По този начин след окончателното приемане на закона в парламента фаровете на автомобилите ще трябва да са светнати целогодишно, независимо от атмосферните условия.

Депутатите от транспортната комисия не се съобразиха с възраженията на МВР, че карането на фарове хаби гориво и замърсява въздуха.

Те отхвърлиха и предложенията светлините да се пускат само при движение извън града.

В момента автомобилите се движат задължително с пуснати светлини и през деня само от началото на ноември до края на март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: фаровеколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
14
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Най-вероятно това решение е заради липсата на работа в Комисията по транспорта.
337
1
 
8
 
! Отговори
Веселинчо Цачев преди 11 години
Тези чудя се дали да ги нареча хора или маши на олигарси и партии се чудят каква просоттоия да измислят и приемат. Очевидно е,че обслужват и нтересите на собствениците на фирми, произвеждащи акумулатори. Толкова ли им е малко акъла да разберат,че основните пирчини за катастрофите са три: 1.Нарасналите конски сили на леките коли, някои от които отдавна се изравниха по мощност с леките танкове на военните и полицейски сили; 2.Нарасналата простотия на каращите леките коли, чиято основна цел е да покажат, че могат да изпреварят колона от 4-5 коли на завой и да отнемат предимството на колите пред тях; 3.Непукизмът на родителите на младите шофьори,които хич не се интересуват техните деца, каращи като джигити,ще се върнат ли или не. Отчитайки,че народът тепърва ще опростява поради намалението на възрастта на младите хора, отиващи да учат в чужбина, повечето от които не се връщат, тепърва предстои повишаване броят на катастрофите. Но очевидно несъвсем умните народни избраници, съперничащи по този показател с полицейските шефове и магистратите, очевидно не могат или не искат да разберат това. А вече имаме, и то от 20-ина години, комбинация полицай или военен съдия, т.е. пагонлии-съдии. А армия си нямаме.
336
16
 
6
 
! Отговори
La Guardia Civil преди 11 години
НАЙ-ПОСЛЕ ! БРАВО! ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ. ПРЕЗ ДЕНЯ Е СУПЕР ВАЖНО НЕ ТИ ДА ВИЖДАШ, А ТЕБ ДА ЗАБЕЛЕЖАТ МНГО ПО-РАНО И ТОВА Е ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ВСИЧКИ НИ!
335
16
 
2
 
! Отговори
Цървули преди 11 години
Абе в тоя сайт пишете май само някакви селски бедняци без автомобили, иначещяхте да знаете, че на повечето места по Европа и СВЕТА целодневните светлини са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ! Разбира се, фаровете трябва да са регулирани а не да ми слагате китайски ксенони на 25 годишен Голф.. Дори ще се въвежда стандарт 'дневка светлина' - като на новите Ауди-та подобни неони които щом запалиш колата и се включват АВТОМАТИЧНО и няма копче за изключване. Ако не карате всеки ден или нямате кола просто не коментирайте
334
5
 
3
 
! Отговори
Фараджия преди 11 години
Боли ме фара за фаровете...
333
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойчето е много близък с шефчето на фирма ТечХ-Ко АД ЛИМИТЕД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ.
332
3
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
В България през лятото няма да се получи някакво предимство от включените фарове. При това силно слънце дори не се вижда, че са включени. За сметка на това, при 40 градусовата жега допълнителното нагряване на кабелите ще доведе със сигурност до проблеми, и то не само в старите коли...
331
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
един акумулатор е 200лв,и ако някой *** кара със 160км.къв е смисъла че ще му вудя фаровете???Безумие-нека направим страница във фейсбук против вдигането на тока и тези фарове
330
6
 
5
 
! Отговори
До 388 преди 11 години
Ей ***,в чехия от октомври до май няма слънце и се стъмвав 16 ч
329
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало еколозите вземете мерки.Това важи за скандинавските страни защото слънцето е ниско на хоризонта и заслепява водачите но тука имаме едни умни глави дето се чудят какво да измислят за да имитират дейност.Даже е опасно защото свикваме да приемаме автомобилите с фарове а забравените такива не ги забелязваме.Затова в скандинавските страни подкараш ли колата и фаровете светват заводски направени така.Тук целта е глоби и постоянна смяна на калпави крушки.Аман от рекетьори.
328
4
 
26
 
! Отговори
Перде преди 11 години
А през деня лампите в домовете ни трябва ли да светят?Пердетата забранени ли са вече ?
327
18
 
4
 
! Отговори
Mladen преди 11 години
До Часовника-Абе *** с ***,още малко и аз съм с повредено зрение.От 10 години съм в Чехия,тук се кара с вкл.светлини и има 30 % по-малко катастрофи само заради това.Виждал бил-майната си май виждаш като не са включени фаровете.
326
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е това никъде го няма поредното безумие
325
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е това ме убеди да гласувам ПРОТИВ ГЕРБ!!!На следващите избори гласувам за някоя наша антигерберска партия.И тъй като в предишен коментар прочетох,че имало над 3 милиона автомобила призовавам всичките им шофьори да гласуват против тази ГЕРБ.
324
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При положение,че у нас има повече от 3000000 автомобила ефекта ще е като 5-ти или 6-ти блок на Козлодуй да работят за да светят уличните лампи и през деня.Изключително малоумно,нали?
323
2
 
18
 
! Отговори
психопад-елтехник преди 11 години
то че е хубаво е хубаво да си с включени светлини.. забелязваш се по-добре, НО има един малък проблем.... на повечето хорица колите са стари.. както и моята... колко ще издържи ел. инсталацията 1-2-5-9 месеца.... със сигурност ще има запалени букси, обгорени кабели, релета, ключове..
322
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой засегна зрението на водачите.Преди няколко месеца си вадя медицинско за категория Б.Влизам при очния в 25 ДКЦ.Той ми вика.За кво си дошъл?За медицинско-казвам аз.Оня диван виждаш ли го?Да казвам.Ти си като микроскоп бе младеж(43),бам печата.Почти като на прегледа на колата,ама там нямат равни.
321
4
 
33
 
! Отговори
николов преди 11 години
предлагам ВСИЧКИ да караме с включени КЛАКСОНИ ВЯРВАМ И ТО ТО ДЪЛБОКО ВЯРВАМ ЧЕ НАШИТЕ ЗЛАТНИ *** ДЕПУТАТИ ВЕДНАГА ЩЕ ГО ПРИЕМАТ
320
17
 
4
 
! Отговори
до 377 преди 11 години
Ало, очния, ти да не си вампир, та се криеш от светлината? Регулираните фарове не заслепяват!
319
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Колите които нямат DRL,карат на къси.По този начин през деня,срещу теб, не им се виждат мигачите,по-скоро се виждат трудно,а отзад им светят габаритите,което води до по-късно забелязване на стоп светлините при спиране..."Пич, не ми се е случвало да не видя мигач или стоп-светлини, но ми се е случвало да видя кола чак при разминаване. Когато слънцето свети в очите или някой излиза от сенките единствения шанс да го видиш отдалеч са запалените светлини...

Спонсорирани публикации