Караме на фарове през цялата година

МВР против по еко причини - хаби гориво и замърсява въздуха
29 юни 2012 13:15, Красимир Ангелов
422
Караме на фарове през цялата година
Скоро ще трябва да караме с фарове през цялата година. Снимка: Булфото

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня ще стане задължително и през лятото.

Депутатите от Комисията по транспорт на Народното събрание одобри този текст в промените на Закона за движението по пътищата, съобщава "24 часа".

По този начин след окончателното приемане на закона в парламента фаровете на автомобилите ще трябва да са светнати целогодишно, независимо от атмосферните условия.

Депутатите от транспортната комисия не се съобразиха с възраженията на МВР, че карането на фарове хаби гориво и замърсява въздуха.

Те отхвърлиха и предложенията светлините да се пускат само при движение извън града.

В момента автомобилите се движат задължително с пуснати светлини и през деня само от началото на ноември до края на март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: фаровеколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
1
 
29
 
! Отговори
Часовника преди 11 години
Вече 25 години съм зад волана.Досега не ми се е случвало да не забележа отдалеч идващ насре ща автомобил-според мен тия дето не виждат колите без светлини са си направо с повредено зрение-ами да отидат на очен лекар!Това са пълни глупости да караме с включени светлини це логодишно!!!Никъде това не е така умници!В страни с почти целогодишен дъждовен климат и по стоянна облачност не е така,в една силно сланчева страна,каквато сме ние ще караме със вклю чени фарове !?Не се виждали колите-дрън-дрън!
317
3
 
39
 
! Отговори
Офталмолог преди 11 години
Защо никой от тъпите депутати не попита някой очен лекар КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ОЧИТЕ НА ШОФЬОРИТЕ?? Човешкото око НЕ Е ПРИГОДЕНО да приема директна светлина в зеницата!!!То работи с ОТРАЗЕНА светлина! Ще се получи масово увреждане на очите на хората, бе ***!!! Ама защо се ядосвам - ще ми отговори ли някой какво прави реклама на Осрам по пътните знаци?????
316
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ууууу то това трябваше да стане преди 10 години. радвам се че се случва в бг."Те го плюят той казва "дъжд вали" и багодари даже. Какви са тия мазохисти бе!?Утре като ти вдигнат данъците още ще кажеш Еиии браво чаках 10 години да ги вдигнете...
315
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко катастрофи причиняват дупките а?Караме на зиг-заг като пияни да ги избягваме. А пробвай да спреш извънредно ... гаранция че пред тем ще има огромна дупка. После "несъобразена скорост", а не "неизправна пътна настилка". Ами пътна маркировка и добре синхронизирани светофари? НЯМААА. Има обаче пари за камери нали, щото от там цоцат парички.
314
10
 
4
 
! Отговори
okoboko преди 11 години
ууууу то това трябваше да стане преди 10 години. радвам се че се случва в бг.
313
13
 
5
 
! Отговори
Аз съм за! преди 11 години
Радвам се,че приемат закона,не толкова за да си светим в жегите,ами заради "спестовниците" дето карат с изключени светлини даже и при дъждовни бури.Последния път в края на май като се прибирах по магистралата след Пловдив към София такъв дъжд запердаши и така се смрачи,че всичко беше една мъгла -абе все едно си в облак в който карате със 100-130.При това положение се разминах с 10-на автомобила без светлини които виждах чак на 5-6 метра дистанция вече-такива стелтове-камикадзета не искам!!!
312
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колите които нямат DRL,карат на къси.По този начин през деня,срещу теб, не им се виждат мигачите,по-скоро се виждат трудно,а отзад им светят габаритите,което води до по-късно забелязване на стоп светлините при спиране.Това е доказано.Екологията не я коментирам,въпреки че трябва.Оня паразджишки *** в комисията ли е ?
311
0
 
5
 
! Отговори
Лукойл до 370 преди 11 години
Мерси, мерси, имаше нужка.Ние пак ще ги вдигаме цените, ама като казват колегите араби: капка по капка, частен самолет става.
310
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами, така е трябва да увеличим разхода на гориво. Какви са тия икономични коли дето си ги купувате бе ?! Вземате късчето хляб с черен хайвер направо от устата на Лукойл, не ви е срам!Учете се от бат Бойко, той учтив човека спа в хотелите на Лукойл, мези с началството и сега се отплаща със закончета. Така се прави, а не като вас.
309
14
 
8
 
! Отговори
до 360 преди 11 години
Абе дневните светлини на магистралата не са за да те виждат тези от насрещното от другата страна на мантинелата(освен ако не си решил да я прескачаш),а да те виждат отпред тези,дето си решил да изпреварваш,и ако и те искат да изпреварват по-предните,първо гледат в огледалата(което май ти не правиш често, ако съдя по коментара ти) и след това скачат в лявата лента.Ако изпреварващия има дневни светлини се забелязва дори с периферното зрение в огледалото,особено от по-заспали водачи.....
308
0
 
2
 
! Отговори
Do 361 преди 11 години
bravo za komentara. takmo shtqh az da.im go napisha na glupendarite¡
307
1
 
6
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 11 години
Когато се вменяват задължения, трябва да се аргументират. Трябва да се дефинират времеви периоди. За кои географски места важи и за кой важи. Не на последно място кой ще следи. Когато един закон спре да се спазва, защото няма кой да го контролира, той спира да действа, а властта ОЛЕКВА
306
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм за
305
17
 
10
 
! Отговори
Помагат,защото.... преди 11 години
Дневните светлини през лятото в 90% от случаите може и да нямат полза за навременно виждане на другото МПС,но в 10% имат и това е важното и 1% да е пак си струват тия 5 лв отгоре бре хора!Ситуация със силна марана и кола с цват близък до този на асвалта,или при навлизане от голо платно на припек към платно с дървета и сенки-на зеницата са и нужни секунди преди да фокусира нещо в сянката,летните валежи често са интензивни с примрачавания,но на Андрешковците не им пука и си карат без фарове и т.н.
304
0
 
5
 
! Отговори
NQMA ZNA4ENIE преди 11 години
Abe poneje vsi4ko ni e nared ta i tozi problem reshihme eeeeeeeee palq4ov4i takiva, shto primerno ne se vdignat pensiite na horat. Vse s gluposti tsql jivot she se zanimavame.
303
21
 
6
 
! Отговори
Помагат,защото... преди 11 години
За тези,които след "много" години стаж зад волана още не разбират каква би била ползата от дневни светлини през лятото,а и не ги включват с желание през зимата-задайте си въпроса защо новите автомобили се произвеждат с дневни светлини,които се включват автоматично с паленето на мотора и нямат бутон за изключване?За да са по-красиви денем ли?
302
0
 
27
 
! Отговори
paopao преди 11 години
МВР,възразяват депутатите настояват.Те по-големи специалисти от професионалистите нашите депутати.На какво ли се дължи това тяхно желание?
301
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със светлини и с бяло знаме. Българите са робско племе.
300
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А понякога даже и не виждаш включения мигач на автомобила срещу теб, заслепен от фаровете му посред бял ден!
299
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко в името и за добруването на др.Златев

Спонсорирани публикации