Караме на фарове през цялата година

МВР против по еко причини - хаби гориво и замърсява въздуха
29 юни 2012 13:15, Красимир Ангелов
422
Караме на фарове през цялата година
Скоро ще трябва да караме с фарове през цялата година. Снимка: Булфото

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня ще стане задължително и през лятото.

Депутатите от Комисията по транспорт на Народното събрание одобри този текст в промените на Закона за движението по пътищата, съобщава "24 часа".

По този начин след окончателното приемане на закона в парламента фаровете на автомобилите ще трябва да са светнати целогодишно, независимо от атмосферните условия.

Депутатите от транспортната комисия не се съобразиха с възраженията на МВР, че карането на фарове хаби гориво и замърсява въздуха.

Те отхвърлиха и предложенията светлините да се пускат само при движение извън града.

В момента автомобилите се движат задължително с пуснати светлини и през деня само от началото на ноември до края на март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: фаровеколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
26
 
4
 
! Отговори
МАЛОУМНИ СТЕ преди 11 години
Вие сте пълни ***, с колко ще ви повиши разхода едно пускане на фаровете ?! 40 стотинки на 100 км. ? Като сте гладни не означава че всички са такива, е сега тръгнах за морето - ми магистралата или каквото е там е пълна с усмихнати хора каращи всякакви автомобили, от 20 годишни до чисто нови! Отделно който върти километри и кара със скорост над 90 знае, че фаровете помагат за да виждаш някой отсреща, не случайно искат да въведът нов стандарт 'дневни светлини' (както диодните на Ауди)
297
0
 
16
 
! Отговори
Интересно 2 преди 11 години
... Не случайно преди време един карлуковец се опита да влезе с голфа си в парламента, ми той знае, че там е вторият дом на модерния карлуковец. Идеите и дебатите в парламента са толкова смислени, че накрая завършват безсмислено, както завършва разговора ми с бай Пешо от втория етаж след няколко ракии и 2 порции дробчета с лук...
296
0
 
29
 
! Отговори
Интересно 1 преди 11 години
Може би главният проблем е в самата сграда на народното събрание. Отдавна смятам, че трябва да бъде изравнена със земята и на нейно място да се построи нещо в по-голяма полза - примерно голяма обществена тоалетна, а на писоарите снимки на управляващи, че да ми е кеф да пикая след 2 бири. Имам чувството, че дори и нормален човек да влезе в парламента пак ще получи мозъчно увреждане. Разликата между обитателите на Парламента и Карлуково е много тънка...
295
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българска работа...Като дигнаха цените на горивата зимата с 20-30 ст./л само за около месец без адекватно основание и ги изравниха с тези във Франция(които използват качествен а не Уралски петрол) и ви бръкнаха със средно 300 лв на година мълчахте,сега ви бъркат с 5 лв на година за вашата безопасност и сте готови да протестирате.Отдавате важност на маловажното и покрай това проспивате важното.
294
0
 
5
 
! Отговори
ник преди 11 години
До анонимия хахо с магистралата- При разрешени 100-140 смятай кой ще те изпревари рязко на магистралата! ***!
293
3
 
17
 
! Отговори
Незнайко преди 11 години
Не е да крушките и повишения разход. В градско се кара на ниски обороти и ми се изтощава акумулатора. Там е проблема! Нека да се кара целогодишно на фарове, но извънградско. Все пак в населени места скоростта е ниска и няма как автомобила изведнъж да изскочи. Безсмислен закон!
292
4
 
2
 
! Отговори
До 338 преди 11 години
Много правилен въпрос, но на дали някой си е направил труда да смята. Аз ще ти кажа за джип с двигател 2.5 - с климатик 12/100, без 9(познай как карам). Фаровете не могат да се гасят фабрично.
291
0
 
4
 
! Отговори
до 339 преди 11 години
Ти и да си най-добрия шофер винаги има един по добър от теб който го виждаш накрая.
290
1
 
9
 
! Отговори
нико преди 11 години
Нещата могат много лесно да се поправят. Когато нещата се уталожат ще подготвим един протест. Който желае няма да кара на фарове, при евентуално съставяне на акт никой няма да подписва!! Повярвайте ми ще намерим решение и няма да има нито един глобен карал без фарове!
289
12
 
2
 
! Отговори
Жито преди 11 години
А сега карате на КЛИМАТИК нали.Това колко вдига разхода.
288
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно е, че ще се кара на аварийни светлини, а пешеходците да си турят по едни миньорски фенер на главите и един на задните части.
287
1
 
1
 
! Отговори
до 332 преди 11 години
На мен не ми трябва да се радвам.Радвам се че преди малко стигнах жив.След 650км се разминах с над 10 челни и то докато аз си бях в правилната лента.Аз си карам внимателно на фарове ВИНАГИ за да ме ВИЖДАТ.По добре да видя *** с фарове от далеч от колкото когато ще е вече късно.
286
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не мога да разбера какъв разход в повече е това за повечето коментиращи тук,че толкова се дразнят-някакви 3-4 ст. на 100 км като гориво,което е 5-6 лв на година при пробег 15 000 км който е средния за БГ на година.Сложи и едни крушки в повече на година-даже да са Осрам -2х25=50 лв.Значи некви 50-60 лв отгоре годишно за вас са по-важни,отколкото по-малката вероятност от ПТП с фатални последици?Нищо чудно,че на магистралата при проливен дъжд и сумрак има каруцари каращи без светлини...
285
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90% от пишештите сте *** или не шофирате. Това е едно от нещата което трябваше да се промени още преди години. И с колко мислите ще ми ви се вдигне разхода? Колко крушки на година ще смените? По ли е добре някой заслепен от слънцето пешеходец или шофьор излизащ от странична уличка да не ви види и да го ударите? Мислете и за другите, не само за себе си!
284
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
....И с постоянно включени клаксони за по сигурно
283
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Тия ги оправя само бялото магаре , но ще вземе и то да им хареса . Тия ще приемат всички еврейски закони и врътки срещу нас , ПЛАТЕНИ ДОМОУПРАВИТЕЛИ !? , ток , вода , горива , застраховки , данък сгради , данък смет ......... другите да го допълнят
282
1
 
0
 
! Отговори
До Модератора преди 11 години
Защо продължаваш и аз мога да продължавам
281
2
 
2
 
! Отговори
до 327 преди 11 години
Излез да покараш малко и ще разбереш
280
1
 
0
 
! Отговори
Жито преди 11 години
Ще има ли БАн :Д
279
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дневните светлини са не за "да виждаме" а за "да НИ виждат".При 140 км/ч на магистралата по обяд в слънчев ден при тази марана трудно се забелязва засилил се да те изпреварва автомобил с графитен или тъмносив цвят-идва като стелт,някаква сянка,която забелязваш в последния момент.Който не иска да хаби късите-има модули за дневни светлини-дългите намалени на 30% мощност,които се включват с двигателя и никога не ги забравяш-тъкмо няма да си хабите ксенона :)

Спонсорирани публикации