Забраната за строителство на плажа вероятно ще отпадне

ГЕРБ ще бламира строителния министър Лиляна Павлова
Обновена: 11 юли 2012 14:24 | 11 юли 2012 14:15, Миглена Иванова
125
Забраната за строителство на плажа вероятно ще отпадне
Снимка: архив, Булфото

Пълната забрана за строителството на първа линия по крайбрежието вероятно ще отпадне от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, който председателства и комисията по регионална политика в парламента.

Предложението да бъде въведена пълна забрана на строителството върху пясъчната ивица и в зона А от черноморското крайбрежие, отстояща на сто метра от плажовете, с изключючение на паркове и обекти за спортни и културни дейности, дойде от регионалния министър Лиляна Павлова.

По думите на Татарски обаче заради недоволството от въвеждането на пълна забрана на строителство на първа линия, което изразиха кметовете на общини по Южното Черноморие, депутатите от ГЕРБ ще предложат да бъде запазен старият режим на застрояване.

"Между първо и второ четене този въпрос ще бъде наистина дебатиран, дискутиран и съм убеден, че ще намерим по-правилното решение", посочи Любен Татарски.

Депутатите днес приеха на първо четене новите текстове от Закона за устройството на черноморското крайбрежие. В него е регламентирана новата облекчена и съкратена процедура за предоставяне на морските плажове на концесия.

Предвижда се конкурсът да се извършва в двумесечен срок от влизането в сила на решението на Министерския съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия.

В закона също така се дава определение на „морски плаж“, както и се регламентира процедурата по създаването на изкуствени плажове.

Предвижда се още част от приходите от концесионните възнаграждения и наеми да могат да се използват за благоустрояване на прилежащите територии на морските плажове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
5
 
! Отговори
До Радо преди 11 години
Що не вземеш да се гръмнеш. Ама преди това се погледни в огледалото. От тъпият ти пост става ясно само, че си ***. Толкова за теб - и това ти е много, дето го написах.Аз на нашето черноморие вече не стъпвам - смрад, лоша кухня, болести заради каналите с л*а*й*н*а, дето се изливат около плажовете, калпаво обслужване, огладнели мутраци по плажовете - опасно си е. В Турция и Гърция си е по-на ниво. И по-евтино. Особено, ако се свържете с техен тур-оператор, че нашите са обирджии...
99
1
 
6
 
! Отговори
до 110 преди 11 години
"президента Плевенлиев има незаконен имот на черноморието" Глупости. Закона няма обратна сила и всичко построено остава. Забранява се само бъдещото строителство. За съжаление не е достатъчно драстичен този закон. Би трябвало да се иска и разрушаване на построеното върху пясък, независимо дали е на 10 или на 100 м от вълните. Както направиха в Испания. Иначе плажовете все повече ще се смаляват, както става на Зл. рибка, подпряна отзад от хотели върху пясъка.
98
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаха! Някой гербер ще строи хотел.
97
1
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Пак гласувайте за ГЕРБ. Гарантирано, каквото не е обрано ще бъде обрано. И след като изметоха хладилниците ви, сега ще пестите от ток, защото няма защо да ги включвате. Ще пестите и от почивка на море и планина, защото няма да ходите там. Ха ха ха ха . Гарантирано от ГЕРБ.
96
0
 
15
 
! Отговори
Народа преди 11 години
Еми стройте си по морето пък на изборите ще видим.
95
2
 
9
 
! Отговори
МУТРА преди 11 години
НЕМА ГЕРП МЕРБ РАЗБИИШЛИ , ТУКА КОМАНДВАМЕ НИЕ. ЧЕ СЕ СТРОИ НА МОРЕТО И ТОВАСИЕ. ДАДООМЕ ПАРИТЕ, ОНИ ГИ ЗЕА И СА ЧЕ СЛУШАТ
94
3
 
7
 
! Отговори
Христо преди 11 години
Защо си мислиш че само ГЕРБ ще подкрепят отпадането на забраната. Ще видиш как всички единомислено ще вдигнат ръчица...нали на всичи без значение от цвят и мирис спонсорите им имат "инвестиционни" интереси по крайбрежието...
93
0
 
12
 
! Отговори
не син преди 11 години
Не вярвам на журналята,но ако има истина в това тогава е време за истински протест и не само на еколози !
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО РАДО !!!
91
0
 
14
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
От 28 до 5-ти ей сега бях на Несебър.Хора няма къде да отидеш да събереш водорасли,всичко е оградено в новия град,във стария пък няма плаж за съжаление,но има паркинг за 582 коли на улица КРАЙБРЕЖНА,къщите НЕ СЕ ВИЖДАТ ОТ ЧАЙНИЦИ И ПОКРИВКИ.Ако щете вярвайте но музиката от слънчев бряг се чува цяла нощ в Несебър.
90
3
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Управихте Планините сега почвате морето --Ох ,,герб Герб -ВИЕ сте болест за България --махнете се по скоро от кормилото на властта преди да са ви изхвърлили от там ..с ритници-- направихте 45 км аутобан а откраднахте за 4500 км -- за 3 г в властта 45 км е Супер постижение -Браво на вас -а кога ще правите частен аутобан -за да си взимате парички само за вас от таксите--може би следващият мандат --НО ТАКЪВ НЯМА ДА ИМА !!!!!
89
1
 
17
 
! Отговори
до Радо преди 11 години
А кой ни доведе до просешка тояга, не са ли същите тези олигарси??? Трябва да ги обичаме и почитаме заради "почтенното" им минало и да се чувстваме ***? Не си познал! Българския народ няма вина за гадната ситуация в страната, нито за това, че ежедневно го обират и се подиграват с него, като го изкарват злобен, *** и мързелив, а продължават да крадат милиони от него ида му сидират кожата!
88
0
 
16
 
! Отговори
САМО В Бг преди 11 години
Нивото на професиализма в Бг ,...ПАДА ЖЕСТОКО ---ФАКТ!ФЪФ Бг ,НЯМА държавници ,има само ПРЕСТЪПНИЦИ,политици и *** с -----права !Всички останали имат само ---ЗАДЪЛЖЕНИЯ
87
1
 
14
 
! Отговори
само в Бг преди 11 години
Всичко по -----СТАРОМУ,....23г,......ОТНОВО ----НИ-ЩО!
86
1
 
21
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Бързат, защото ще си отидат, а трябва да ядат и след мандата, ***!!!!!!!!
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те помежду си не могат да се разберат тия бандити от ГЕРБ, ние чакаме държава да ръководят! Айде къш оттам, като не умеете да управлявате! Некадърни управници не могат да направят друго, освен некадърна държава.......
84
26
 
5
 
! Отговори
Радо преди 11 години
... беден човек - жив дявол ! Само злоба и простотия виждам в коментарите ви, а капка логични разсъждения няма ! Народната поговорка е точно на мястото си за вас, ще си скъсате *** от злоба и завист , вместо да направите нещо градивно и полезно ! Не са ви виновни "олигарсите" , а мизерния ви начин на живот пораждащ злоба и пак злоба ! А за въпросния начин не винете за пореден път държавата или другите, ами се погледнете в огледалото ....
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е толкова нагло ,че и платените от герб писачи не смеят да подкрепят вождовете си! Оставка и съд!
82
2
 
18
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 11 години
Тъй, тъй, давайте, днеска плажа утре морето ке застроите а после си направете и по един бетонен ковчег и айде и вас да ви нема. Аз веке ке ода на море в Гърция и Турция! Добре че Егейското крайбрежие не е останало българско че и то щеше да е в бетон!
81
0
 
10
 
! Отговори
До 87 преди 11 години
Те затова толкова бързат