Камикадзе взривил автобуса в Бургас

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем
Обновена: 19 юли 2012 08:45 | 19 юли 2012 08:40, Петя Славова
329
Камикадзе взривил автобуса в Бургас
Снимка: Булфото

Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му.

По първоначални данни атентаторът е мъж с дълга коса. Той е заснет от камерите на летището. В дрехите му са открити фалшиви документи за самоличност на жител от щата Мичиган.

Още по темата

Тялото на атентатора е най-обезобразеното от взрива. Пръстовите му отпечатъци не са в базата данни на ФБР. Няма го и в регистрите на нашата "Гранична полиция".

Снети са му пръстови отпечатъци, назначена е ДНК експертиза. От видеозапис се вижда, че атентаторът по нищо не се е отличавал от останалите туристи, бил е с къси панталони, раница на гърба.

Взривът е станал в багажното отделение на автобуса. Установява се неговата мощност.

Вчера около 17.30 часа на летището в Бургас се взриви автобус с израелски туристи.

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем, след като една от жените, откарана в критично състояние в болницата в морския град, е починала късно снощи.

32-ма са ранените, 28 са настанени в Бургаската болница.Трима от пострадалите, които са в тежко състояние, са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сред тях е и жена на 23 години с опасност за живота.

По-леко пострадалите ще бъдат превозени с израелски самолети.

По нареждане на премиера правителственият "Еърбъс" излита за Бургас. Той също ще осъществи полет до Израел, с който ще бъдат върнати около 70 израелски туристи, които са прекарали тази нощ на летище "Сарафово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
0
 
! Отговори
панчо преди 11 години
*** фанатици
207
0
 
8
 
! Отговори
истанбул преди 11 години
Жалко за невинните хора, нама значение от кой ргоизход са те. Тероризмът нама нация и вяра. Това е една игра ръководена от международни сенки. Преди да коментирате подобни случайа погледнете към ирак, там всеки ден загиват десетица невинни деца, жени мъже... И цял сват мълчи.Най страшният тероризъм го върши САЩ, под предлок че носи свобода и демокрация. Злобата наражда злоба. Дано този да е последен атентат. Пожарът в комшията и нас ни застрашава. Не ликувайте при подобни атентати в Турция
206
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За първи и последен път, България е новина #1 в света.Отново в главната роля е онова рядко ***,наричано още Цвинокио.СРАМ..СРАМ..СРАМ !!!
205
0
 
0
 
! Отговори
Spacer преди 11 години
Ти си рядко умен.
204
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pf :D da sloji bomba na sebe si i da se samozrivi che da ubie hora egati tapanara :D e to ne e e smeshno de .. dori e tyjno
203
1
 
4
 
! Отговори
semko преди 11 години
sedia i si misliakoe e po zle tova koeto se sluchi v burgas ili tva koeto tepurva shte se sluchva..niama nishto sluchaino...taka che tribva vschki vnimatelno da sledim na kade shte otide tazi istoriamnogo burzo zapochnaha da obvinivata hora i durjavi.... a nie mnogo bavno shte razberem kakvo nasitina stavai malko da si otvorim zadrsutenite s chalga i molove glavi i da proiavim nai nakraia niakakuv uset za sveta v koito jiveem
202
0
 
2
 
! Отговори
до 284 преди 11 години
и аз това се питах, прав си.
201
1
 
16
 
! Отговори
legaladvice преди 11 години
Не разбирам защо ако бомбата е избухнала от багажното, точно тялото на атентатора, който е бил в автобуса, е най-обезобразено ...
200
2
 
4
 
! Отговори
летищен бургазлия преди 11 години
Политиката на терор и репресия от страна на евреите води до подобни отговори. Това се очакваше отдавна, жалко че се случи точно тук. Но не е и невероятно предвид некадърниците които отговарят за сигурността. То да не е да назначиш 18-годишно момиче на скенера вътре в летището и айде готово...
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, мързелите от днес-а няма ли да пуснете снимките на предполагаемия атентатор бре, налъми прости. Другите сайтове от половин час са ги публикували.
198
7
 
7
 
! Отговори
до 17 годишната преди 11 години
Момиченце, колко страни от света си видяло? С колко различни националности си говорило, колко различни гледни точки си примислило преди да напишеш свещената глупост от коментара си?Мразят тези, които не познават!Иран не са водили война от 500 години - дали заслужават да ги "думнат"? Ами то и в България всяка 5-та жена е малтретирана психически, финансово или физически - нищо, че не носи чаршаф. Дали не заслужаваме да ни "думнат"?
197
4
 
6
 
! Отговори
дани преди 11 години
жалко за нас -сложихме на власт хора,които веднъж не се попитаха,,а ние къде сгрешихме?,,
196
0
 
3
 
! Отговори
mmm преди 11 години
Galya, какво общо имат ДАНС с хора, които току що са пристингнали в БГ, при това са били допуснати на борда на самолет на летището в ТЕЛ АВИВ, защо не попиташ къде са спали Мосад например, или какъво там е техния еквивалент на ДАНС- в тоя момент?
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До това води самоуспокоението щом има много дюнерджийници и сме защитени. Не сме ние цел на атаката, но също сме жертви. Има много въпроси, на които професионалното ръководство най-вече на ДАНС трябва да даде отговори. Политическите оценки на ББ и ЦЦ не интересуват никого
194
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Очевидно никой от ръководните органи си нямат въобще понятие що е тероризъм и как се бори. Цвъко само се дуе пред камерите и да заявява, че профилактира престъпниците- демек само като го видят на екрана и емигрират. Май само списъчен състав води. То не че неговия началник нещо разбира, ама не е и тяхна работа. Ако наистина знаеха нямаха да се събират заедно за пиар снимки. Коронния номер на чеченските терористи е да взривяват втора бомба, когато се съберат полицаи, пожарникари и медици
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 отиди в щатите да видиш кой ходи с чаршафи и кой не.пълно е с мюсулманизначи не казваш че иранците са виновни, но заслужават да ги думнат.Аз пък не казвам че си виновна, ама заслужаваш да ти загрее врата приятелят ти или мъжът ти.Така е по твоята логика!
192
4
 
13
 
! Отговори
до Едно момиче на 17 преди 11 години
"Що се отнася до вчерашният атентат не казвам, че иранците стоят зад него, но те си заслужават да ги......думнат." Ей заради такива разсъждения има атентати и войни.Някъде другаде едно момиче или момче на 17 мисли,че евреите "си заслужават да ги......думнат" и току виж взело експлозив и се взривило, убивайки невинни хора.
191
9
 
3
 
! Отговори
Шокирана преди 11 години
Поздравявам те, Момиче на 17! За разлика от повечето уж политически грамотни коментатори тук,ти съвсем ясно виждаш нещата! Никой не ни е виновен за съдбата-какъвто народът,такива и управниците му.Жалко за жертвите!Бог да ги прости!
190
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми така е като лобираме за американците ще си търпим последствията....
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
galya а къде бяха ЦРУ когато взривиха кулите близнаци в Манхатън?а те колко пари харчат и какви заплати вземат