Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл

Вече тече проверка кой е качил ромската стратегия на страницата
19 юли 2012 21:30,
317
Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл
Името на файла вече е променено, казаха от президентството. Снимка: Facebook

Скандал с името на файл, публикуван на сайта на президентството, плъзна из социалните мрежи.

Приетата през март Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) е била качена на официалната страница на държавния глава под името: "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла", обясниха от прессекретариата.

Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещават оттам.

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи", се казва в съобщението. 

Администрацията на президента поднася извинения за случилото се и поема ангажимент изключително стриктно да следи каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция.

Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход.

"Възприемаме това наименование като пренебрежение към тази част на българските граждани и израз на реалното отношение към интеграцията на ромите. За нас е недопустимо подобно отношение към български граждани и то не от кого да е, а от президентската институция, респективно президента, като обединител на нацията", посочват от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не закачайте електората на гейб. Дали документа ще се казва ***.pdf или нещо нещо друго не означава, че се визират ромите.
69
1
 
59
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
Аз гаф не виждам!В българския език не съм чувал да съществува думата "ром" (освен ако не говорим за питие...)!Така че гаф НЯМА!!!
68
20
 
32
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
KAM VSI4KI NEKADARNICI I BALKANSKI HITRECI . NIAMA *** ILI *** ILI INVANZENEN BE TAPUNGERI NEKADARNI NERAZBRAHTE LI . KAZVA SE ME SI NOM ROM NA ROMANES MAI4INIAT EZIK NA ROMEITE . HAIDE DASVIDANIE NA VAS RUSOFILITE.
67
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Първанов да се извини на природозащитниците :D
66
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социалистите усилено работят по въпроса за РОМАНИЗАЦИЯТА на България.
65
4
 
32
 
! Отговори
Cirilov преди 11 години
tziganin i *** sa sinonimni dumi v bg ezik...tziganin moje da e byal ili cheren/nezavisimo ot koya darjava e/, *** e cheren/nezavisimo ot koya darjava e/...tova sa normalni naritzatelni imena kato trakietz, frangadjia, mamaligar,yanki,shvabi, adzuri, shopi,makedontzi,vizantiitzi...v bg ezik...nyama nisto losho v tesi dumi.
64
0
 
37
 
! Отговори
Надежда преди 11 години
Ахахаха, '***. pdf'! Ахахаха!
63
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо тече проверка кой е качил това, туй не ми е ясно нали идва от президенството или пак търсят под вола теле някой да опере пешкира вместо призиденството.
62
0
 
63
 
! Отговори
mav преди 11 години
"***" не е обидна дума, а означаваше мъж или нещо такова, с индийски произход."***" също не е обидна дума, така се наричат по ЦЯЛ свят, и не знам защо тук иска някой да ни убеди че са роми.а самите италианци едва ли биха се съгласили че *** са "роми" - та в самата италия *** НЯМАТ право да гласуват. Защо там никой не реве за дискриминация и нарушени права ? а ?? А във франция как са ги гонили преди 200 г ?? в унгария - изтребвани ??
61
0
 
56
 
! Отговори
плакат преди 11 години
СТАНИШЕВ - ЗАКРИЛНИК НА ***!
60
0
 
63
 
! Отговори
Absolutism преди 11 години
е като им е много обидно, да напуснат страната! и без това явно са ни много обидени, че ги издържаме с данъците си, че им търпим кражбите, бесните кючеци и всичките им дивотии. Да вземат още малко да ни се разсърдят и да си заминат
59
0
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде стига!!!В цял сват са ***.И тук по между си се наричат ***, изведнъж станаха роми.Всички знаят, че са ***.А и те са си чисти ***, но се изучиха да се засягат на наименование. А, моето лично мнение е, че не са нито едно от изброените.Това са ***. Пълни диваци и аборигени.Държавата позволява тази долна *** да и се качва на главата.
58
2
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е-е-е най-сетне! Значи и в Президентството работят хора, които наричат нещата с истинските им имена (дори и само като име на PDF). Палци нагоре, ако искате да защитим човека. Как се казва този пич?
57
0
 
61
 
! Отговори
БСП мангалолюбци преди 11 години
"Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход."Ето кой значи се грижи така ревностно за електората си, ето кой защитава ***
56
3
 
37
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Ами Г-н Президент, нали си назначавате IT тата с високиизискваняи и критерии - с многото езици и висши образования... Ама се дънят кат напращели дини! А има хора практици дето и цифровите сигнатурина файл ша ви сменят за секунди! Продължавайте в тоя дух, назначавайте с глупавите си изксвания, а тези дето разбират нека се гърчат за 400 лева и ще цъфнете и завържете хептен!
55
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКАКВИ ИЗВИНЕНИЯ!ПРЕЗИДЕНТА НЕ Е СБЪРКАЛ НИЩО, НИТО Е ОБИДИЛ НЯКОГО.НЕ Е УПОТРЕБЕНА НЕПОЗНАТА ДУМА ЗА НАС - РОМ, ***, ***, ВСЕ ТАЯ.
54
1
 
60
 
! Отговори
гтнга преди 11 години
Вари го, печи го, *** си остава ***! А който се прави, че не го разбира, или много пари е гушнал, или е много ***!
53
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1989та бяха наричани *** и *** и не се обиждаха. Сега изведнъж се сетили че *** е обидно... Пусто д'ръво неокастрено *** ви племе мръсно.
52
0
 
47
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Тези от БСП пък какви са противни подмазвачи ..."от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход." *** червени
51
1
 
32
 
! Отговори
anomimen преди 11 години
E druga tema nyamali osven samo za romite da pisete e kato ima tolkova ergeni blgari kajete sami kade zaminava naciyata i po kolko deca ima edno semeistvo blgarsko tova pomislete mallko i iiiiiiiii