Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл

Вече тече проверка кой е качил ромската стратегия на страницата
19 юли 2012 21:30,
317
Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл
Името на файла вече е променено, казаха от президентството. Снимка: Facebook

Скандал с името на файл, публикуван на сайта на президентството, плъзна из социалните мрежи.

Приетата през март Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) е била качена на официалната страница на държавния глава под името: "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла", обясниха от прессекретариата.

Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещават оттам.

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи", се казва в съобщението. 

Администрацията на президента поднася извинения за случилото се и поема ангажимент изключително стриктно да следи каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция.

Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход.

"Възприемаме това наименование като пренебрежение към тази част на българските граждани и израз на реалното отношение към интеграцията на ромите. За нас е недопустимо подобно отношение към български граждани и то не от кого да е, а от президентската институция, респективно президента, като обединител на нацията", посочват от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
32
 
! Отговори
anomimen преди 11 години
E druga tema nyamali osven samo za romite da pisete e kato ima tolkova ergeni blgari kajete sami kade zaminava naciyata i po kolko deca ima edno semeistvo blgarsko tova pomislete mallko i iiiiiiiii
50
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бесипету пак се загрижи за електората си, втори път тази седмица. Много са им ценни... "гражданите за интегриране".
49
0
 
63
 
! Отговори
манго преди 11 години
При бай Тошо бях българин от малцинството.При демокрацията ме прекръстиха на ром.А аз винаги съм си бил ***.
48
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 3 милиарда за *** се харчат и 1 милиард за пазителите им МВР. Общественна тайна е за ***, ако стане гражданска война, ще бъдат мобилизирани от правителството против нас гржданите да сеят раздор и разруха. Това също е от плана за интеграция.
47
0
 
34
 
! Отговори
Parolev преди 11 години
sastoto znachenie ima dumata "balgari" v Italia... da se otkajem li ot imeto "balgari" ot bg narod, zaradi znachenieto,koeto italiantzite vlagat v dumata "balgari" ?!?!?!
46
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А *** на какъв език е?
45
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 години по 3 милиарда, колко пара са това?Да ви пикам на социалната държава с тоталитарен характер ...
44
1
 
50
 
! Отговори
щурмбанфюрер преди 11 години
Нещата,трябва да се назовават с истинските им имена!!!
43
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво са поправили Поредния ХИНТИЛИГЕНТ е написал на мястото на *** ,НОВА ДУМА В АНГЛИЙСКИЯ ROMS , Това как се превежда беееее как ви назначават там ,по липса на мозък ли ? Или всички си мислите ЕГН то за телефонен номер .
42
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е никакъв гаф. Написано си е точно. Само в текста вместо РОМИ е правилно да се пише на български ***.
41
0
 
38
 
! Отговори
явертъ преди 11 години
Ромите могат да ги интегрират само по един начин - като ги накарат да спазват законите. Но това ще стане трудно, при условие че българите също не ги спазват.
40
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България харчи годишно около 3 милиарда за интегриране на ***, е все още не съм виждал *** да стане човек!
39
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции,....vazmuteni reakcii ot kogo?
38
1
 
58
 
! Отговори
Щандартенфюрер преди 11 години
Няма роми.Има гнусни *** и ***.
37
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е от БСП как няма да ревнат като им обиждат електората с истинското им название. чудно защо другите партии не са се включили да искат извинение а само червените ревнали да спасяват честта им- Ние ви се кланяме и защитаваме- гласувайте за нас
36
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това не е случайна грешка , още повече че точно сега и точно с това заглавие излиза наяве 2012-2020 ,стратегията?
35
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да се опитват да ни налагат безсмислената дума "ром", тази част от населението, за обикновения човек ще си останат *** и ***.
34
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз немога разбера какви са тия БЪЛГАРИ който са се възмутили от истината, правилно си е бил надписан файла заглавието на съдържанието е било згрешено --- РОМ-а е алкохолен продукт.Най вероятно "ромите" работещи в администрацията на президентството и влизащи в тоя сайт са се възмутили защото един истински българин никога няма да се възмути от това.
33
1
 
54
 
! Отговори
веселяк преди 11 години
Браво на Президента! :))))))))))))
32
0
 
36
 
! Отговори
ined преди 11 години
до 27: Възможно е, в казармата имаш един *** който даже не можеше да каже *** и викаше че е *** и че в техния език нямали ц. Ама доколкото знам в България се говорят три доста различни *** диалекта и не знам за кой точно от тех ставаше въпрос.