400 000 младежи загиват при катастрофи годишно

У нас 120 млади хора са загубили живота си през 2011
Обновена: 25 юли 2012 19:18 | 25 юли 2012 19:18,
22
400 000 младежи загиват при катастрофи годишно
Стотици хиляди млади хора загиват на пътя. Снимка: архив Булфото

120 младежи са загинали, а други 1895 са били ранени след катастрофи през 2011 година, съобщиха от Министерство на здравеопазването по повод Европейския ден за пътна безопасност.

В световен мащаб пътно-транспортните произшествия са една от основните причини за високата смъртност сред младите хора на възраст от 10 до 24 г.

Всяка година в света около 400 000 млади хора загиват по пътищата. 6 000 млади хора губят живота си, а 60 000 получават сериозни наранявания всяка година при катастрофи по пътищата на страните от ЕС.

В развитите страни повечето загинали млади хора са нови водачи. В слабо или средно развитите страни повечето млади хора, които загиват или са тежко ранени в ПТП, са пешеходци, велосипедисти, мотоциклетисти или ползващи обществен транспорт.

Високата скорост е най-честото нарушение при младите водачи и е причина за една трета от всички ПТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Колко катастрофи стават , а младежите не си вземат урок ! Жалко е ! Никой от нищо не се плаши.То да беха само катастрофите , ми вижте какво става в дискотеките-побоища и наръгани хора ... Хораа как може от нищо да не се плашитее ?? Да нямате случайно 10 живота , няма майка пак да ви ражда ...
18
1
 
5
 
! Отговори
азз до 7 преди 11 години
не смятам че злобея!като има дупки,препятствия и тем подобни,КАТАШ(ШОФИРАШ) БАВНО,ВНИМАТЕЛНО!!Аз ли съм ти виновен че,ти знейки че, пътя е негоден,че навлизаш в фермерски район,се движиш с превишена скорост!?!?всичко е до семейното възпитание и уроците от живота!а,и от главня процесор!неможе само с помощния(гръбначния) да се мисли!затова,който оцелее,оцелее!да внимават другите участници в движението!
17
1
 
3
 
! Отговори
азз до ники преди 11 години
приятелю,някъде споменаха Дарвин!после,намесваки господ-събира си версиите...!ни в общество (стадо) ли живеем,или?АЗ! НЕ смятам че са необходими хора-млади или на средна възраст,който не ценят живота!!!държиш ли да ти се обяснявам,или се досещаш?:-)
16
1
 
4
 
! Отговори
astoni преди 11 години
В скапаната и болна държава младите българи са дяволи и нещастници. Нека им да загиват в автомобилни катастрофи. Долна дяволска ***!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гъзарията изисква жертви! на днешната младеж и липсва казармата, където се изграждаше характер и учеше младите на отговорност и колкото по - големи бяха изцепките, по - силен ставаше боеца! сега 22 годишните са с акъл на 15 годишни!
14
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Толкова много хора чакат за трансплантация на органи,а тия пишлемета така да се блъскат в дърветата и ТИР-овете,че карантията им и за чорба не става.
13
5
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Е малко крайно мислиш. Има млади хора с по 5000лв. заплати, които карат чисто нови автомобили! Говорим за качествени ИТ специалисти в чуждестранни фирми. Ако питаш мен, масово се трепят от селата, включително село Люлин с бракмите си- БМВ Е36, Голф 3 (4 е лукс вече) и прочее. Лично съм бил свидетел на много неприятна катастрофа с участието на горепосочен индивид. Та, масово разни 25-годишни ***, които не искат да учат, си купуват бракми, с които се трепят.
12
21
 
9
 
! Отговори
Радикал преди 11 години
Де да бяха всичките ГЕЙбери...За 2 години щяхме да се изчистим от тая чума....
11
1
 
30
 
! Отговори
Дарвин преди 11 години
Учените му викат: "Естествен подбор". Белята е , че лошия материал повлича със себе си и част от добрия , я познати и приятели в колата, я някой невинен на пътя ...
10
8
 
8
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Голяма работа. Загивали. Е и какво? да не е почнало да намалява населението на Земята? Май точно обратното, така че - още може.
9
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
vdignete 10 puti zastrahovkite za mladite 6ofiori ..i slojete kameri ,za da sledite za tova ! tolkova e lesno ! NO ,VIE PROSTO NE ISKATE !
8
1
 
16
 
! Отговори
romabene преди 11 години
Като са без шофьорски книжки,особено от селските райони,автомобила на татко е много привлекателен,след две ракии.Та дай да се изфукаме пред мацетата и до първото дърво!Пази Боже от такива човечета! Няма полза от такива човеци.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 3. Не съм съгласен с теб. На пътя се трепят и много невинни хора, заради други. Трепят се заради дупки, заради лоша видимост и т.н. Аз на няколко пъти съм щял да имам катастрофа заради каруца или трактор по пътя. Не може да бъдете такива злобари. Не забравяйте, че и вие сте карали лудо понякога.На първо място трябва да се оправят пътищата и хората да си карат спокойно. Това постоянно тропане по дупките също изнервя и напряга хората.
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
карането на фарове не спасява хора а бърка в джоба с 200лв за акумулатор.Ако тиквите ги е зор за народа трябва лишаване нищо друго
5
2
 
11
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Не е нормално някой да каже, че е "хубаво, че това са излишни елементи от живота"!!!Най-лошото на този свят е да си отиде млад човек, какъвто и ще да е той!да не дава господ...
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първите години на всеки шофьор са много опасни. Ако караш рисковано, но те бива в това ставаш добър шофьор и след около 100 000км почваш да караш нормално. Ако караш рисковано, но не те бива се трепеш. На мен съвета ми към младите е да покарат 2-3 години по-кротичко, да им се плъзне няколко пъти колата и тогава да се правят на състезатели. Рано или късно всеки кара рисково. Аз имам книжка от около 10год, доста пъти ми е настръхвал косъма но нямам нарушение дори. със златен талон съм :)
3
2
 
7
 
! Отговори
азз преди 11 години
лошото е че се намалява приръста на хора в бг!хубавото е че това се излишни елементи от живота на хората!лошото че след време,малцинството ще е шепа свестни българи,управлявани от циганотурски парламент!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато му липсват първите 7 години на човека, те липсват и на пътя.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом има кой да им купува коли,плаща книжките и другите изгъзици да се трепят.Млад човек с 1000 лева заплата който си плаща сметките и храната ще си купи кола когато стане на 35 или повече години.И то ако пести яко.Който иска да смята.А за тия "утрепаните" вместо да циврите идете при родителите им и им набиите 2-3 шамара.Щото "момичето на тати и момчето на мама" или обратното на по 18 години имат квото си поискат.Кола,бензин купон.Само трябва да се пребият в катастрофа.И го правят де.