Лихвите пак тръгнаха нагоре

Преглед на печата на 27 юли 2012 г.
Обновена: 27 юли 2012 07:18 | 27 юли 2012 07:06,
58
Лихвите пак тръгнаха нагоре
Снимка: Dnes.bg

Банките отново започнаха да вдигат лихвите - и по заеми, и по депозити, показват новите данни на БНБ. През юни са поскъпнали и потребителските кредити, и жилищните, макар че промените спрямо май не са драматични, пише в. "Сега". 

Растат и лихвите по финансирането за бизнеса. Забележимо понижение има само при най-едрите заеми за бизнеса, които обаче са малко на брой.

Покачването на лихвите идва изненадващо, тъй като прогнозите доскоро залагаха на обратната тенденция. След успешното пласиране на българските облигации на международните пазари министърът на финансите Симеон Дянков обяви, че скоро ще берем плодовете на успеха и лихвите у нас ще спаднат. БНБ също очакваше по-нататъшно поевтиняване на банковия ресурс.
 
Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отказа да спре уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Това става ясно от определението, качено на сайта на съда. Това означава, че всички нейни дела ще започнат отначало. Тодорова е една от най-натоварените съдии в Софийски градски съд (СГС), припомня "24 часа". 
 
ВСС дава Мирослава Тодорова на прокурор, пише още издаието.  След като беше уволнена като съдия от Софийски градски съд (СГС) заради нарушения в работата си, Мирослава Тодорова вероятно ще бъде дадена и на прокурор. Това стана ясно от вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет. В съвета постъпи писмо от председателя на СГС Владимира Янева, в което се посочват нови съществени нарушения в работата на съдийката. Членовете на ВСС Вельо Велев и Иван Колев заявиха, че Мирослава Тодорова трябва да бъде дадена на прокурор за престъпления срещу правосъдието във връзка с две дела, за които сега се научава, че е изтекла абсолютната давност.
 
Съветът реши, че ще изпрати на главния прокурор новополучените данни. Мирослава Тодорова вече бе давана на прокурор по преписката за второто ѝ дисциплинарно дело.
 
Парламентарните мерцедеси въртят километри на празен ход, показа проверка на "24 часа". Това се случва със санкцията на парламентарната администрация, която твърди, че въпреки безсмисления пробег така е по-евтино.
 
Масова практика е в петък следобед парламентарните шофьори да закарат депутатите до родните им градове и да се връщат вечерта в София, за да оставят колите в гаража. Във вторник отново пътуват на празен ход, за да ги вземат.
 
Натрупаните километри обаче се водят на името на депутата, който е ползвал колата. Така тези, които са в най-далечните избирателни райони, са рекордьори по километри. Сред топ 10 са и повечето шефове на парламентарни комисии, защото на тях им се полагат персонален шофьор и кола.
 
Разчетите показаха, че така е по-изгодно, каза за "24 часа" главният секретар на парламента Иван Славчов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКОТ НА ВСИЧКО И ДИМ ДА НИ НЕМА.ДА ОСТАНЕ САМО БОЙКО И ДА СИ ТЕГЛИ ЗАЕМИ ЗА КЪЩИ И ХОТЕЛИ
44
0
 
7
 
! Отговори
Няма държава преди 11 години
Докато държавата лиже *** на мазни банкери така ще е !
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
+ ток+ вода+ парно+ гориво+ хляба------------------------На това му се вика инфлация, бич за народа и обезценяване на паричките.
42
0
 
11
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Че те кога са падали лихвите ????По света бяха паднали в БГ не се усети много много, да вярно бяха свалили лихвите по депозитите, но по кредитите си дерат по същия начин като преди
41
2
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Евреите нямат нищо общо с нащите банки, нашите банки са муренско комунистически , също като министърпредседателя ни.
40
1
 
8
 
! Отговори
с. преди 11 години
Ми да тръгват!Я спирайте да плащате и да си гледат работата!Като нямат какво да ти вземат-лек ден!Нещастници!Най-ниската средна работна заплата в ЕС и най-високите лихви!Я у лево!
39
0
 
4
 
! Отговори
БАНКЕР преди 11 години
Защо има ---ТАРИКАТИ...?
38
1
 
2
 
! Отговори
? преди 11 години
нещо ми намирисва на арменско "остроглумие",а???
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
".....не може да земаш от БНБ пари на лихва на 0.3 %...". Ахахахахах кой заема пари от БНБ бе ***? Ти май не знаеш, че сме във Валутен Борд от 15 години и БНБ НЕ МОЖЕ ДА ФИНАНСИРА ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ!!!
36
0
 
25
 
! Отговори
do MEN преди 11 години
Българина,няма манталитет да протестира,той е свикнал да бъде мачкан! Испанците протестират,но там хората като видят несправедливост излизат на улицата всички заедно,а тук коментират по форумите и си го приемат..Направо ми идва да се гръмна вече..
35
1
 
11
 
! Отговори
men do 35 преди 11 години
БОТЪМЛАЙН: ПРАВ СИ. ЗА РАЗСТРЕЛ СА ВСИЧКИТЕ. къде са ни пушките и кога ще надигнем глава като другите народи.?!?
34
5
 
5
 
! Отговори
ss преди 11 години
кога ще фалират тия банки !!! не може да земаш от БНБ пари на лихва на 0.3 % а да ги даваш на народа на 18 % това не е нормално...и по време на криза в Румъния бяха на 3% за потребителски кредити и по ниски за ипотечни...ей за това всички мразят еврейте и тиквата защото е комбина с тях за лихвите....
33
0
 
6
 
! Отговори
men do 35 преди 11 години
теоретично тоталитаризма, фашизма и комунизма (както бе съграден в източна европа) са едно и също нещо с малки разлики в правото на собственост. това много добре се вижда в ЕС днес. пазарна икономика, капитализъм и т.н. с квоти, регулирани и манипулриани пазари и бейлаутове за банките с шефове бивши комунисти като барозу, пръмовица и ***. *** и той се пише десен. защитава олигарсите и банките. използва дрогата и контрабандата за да спонсорира партижката си и да купува избори и т.н.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами нормално е.Не може да вземаш кредит при 1.50$ за евро, а да връщаш 1.22$ за него.Даже прекалено малки са лихвите и би трябвало да са над 10% по ипотеките, а не 7-8%.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фашистко?!?!? Че те са "цоциалисти-***" бе. Всъщност прав си, че между соцкомунета и фашисти, няма особена разлика, едните са националсоциалисти, а другите интернационалисти. Все за разстрел.
30
1
 
10
 
! Отговори
Банкеръ преди 11 години
Народа сам взима кредити, следователно условията, които определяме го устройват.
29
0
 
7
 
! Отговори
! преди 11 години
не се набутвайте да трампите спокойствието и живота си за тухли,цимент,пластмаса ,коли и мода...........пазарната икономика е икономиката на дявола,който е представен от банките...
28
0
 
12
 
! Отговори
! преди 11 години
не слушайте сладки приказки,не гледайте реклами,дори да ви трябват, не вземайте пари от банките,историята винаги е една и съща:омайване,подмамване,услужване и жестоко прецакване.те са на върха на пирамидата,където са най-големите мошеници.живейте скромно,защото живота е само 70-80 год.горе се ходи с празни ръце.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
if you won't let us dream we won't let you sleepако не ни оставяте да мечатем, ние няма да ви оставим да спите ;)
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people. Народа не трябва да се страхува от правителството. Правителството трябва да се страхува от народа.