Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе

Следователят Георги Илиев ревизира позицията си
Обновена: 13 авг 2012 14:51 | 13 авг 2012 09:49,
257
Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе
Снимка: МВР

След твърденията на разследването от вчера, че атентаторът, осъществил удара срещу израелските туристи в Бургас, е камикадзе, днес следователят по делото Георги Илиев отказа да потвърди еднозначно тази теза.

„Не съм казвал категорично, че лицето, което извърши атентата, е камикадзе,” отбеляза пред bTV Илиев.

По думите му вариантите остават два: или лицето е камикадзе, или има съучастници, които са помогнали за изпълнението на терористичния удар.

„Категорични доказателства, че това е лице, което се е лишило от живота си в този атентат, няма. Това е едно от лицата, извършило или участвало в извършването на този атентат,” отсече следователят.

„Точно каква е била целта на извършителя не бихме могли да кажем на този етап“, добави той.

Следовател Илиев потвърди, че до израелската страна е изпратено запитване за допълнителен разпит на някои от израелските граждани, свидетели и потърпевши от атаката на летище „Бургас".

Още по темата
„В нощта на атентата имаше хора, които не бяха в състояние да дават адекватни показания. Друга част от разпитаните бяха под стрес”, обясни Георги Илиев.

По думите му решението за допълнително допитване е взето след приключване на огледа.

Новите разпити трябва да потвърдят и дали е имало конфликт между някои от израелските туристи и атентатора непосредствено преди експлозията.

„Има такъв момент и може би това са от нещата, които подлежат на сериозно изследване. И докато не дойдат разпитите от Израел с превод, на този въпрос сега не бих могъл да отговоря“, обясни Илиев.

Вчера пред БНР следователят Георги Илиев заяви, че е доказано, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе.

"В случая е доказано, че става въпрос за камикадзе – човек, който е решил да се откаже от живота си, за да причини смърт на много хора на наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта", заяви следователят в неделя, като ден по-късно ревизира позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
7
 
2
 
! Отговори
за 168 преди 11 години
Е затова ги изгонихме червените от власт. Добре си ги описал.
147
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оффф, първо си мислех, че ни управляват напористи хора, после реших, че са алчни, след това се доказа, че некадърни и веднага след това излезе факта, че са и продажни, но такава тъпотия като случващото се от атентата насам просто... не знам вече какво да си мисля...
146
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и тука е като в приказката лъжливото овчарче
145
0
 
6
 
! Отговори
шмъркюл пуаро преди 11 години
бил е ***, които е намерил корозирал снаряд и е искал да си го занесе в къщи за да го разреже. искал да качи раницата в багажното на автобуса до Слънчев бряг, където айшето, зорко наблюдаваща просещите им чавета, щяла да си я прибере. обаче...
144
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво да се правите на интересни. Разследването не е приключило! Това са само предположения. А скапаните медии тьрсят само сензации за простия народ. Хем искат информация, която не е готова. Хем като получат информация е раздухват така сякаш е потвърдена.
143
0
 
15
 
! Отговори
за 163 преди 11 години
Едно време, когато разстреляха турските терористи работеха по-добре службите, наистина.
142
1
 
20
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
От цялата работа е абсолютно сигурно че, във българските служби всички са палячовци.
141
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка за неадекватното правителство на герб!
140
0
 
14
 
! Отговори
DI преди 11 години
Последно какъв е този : камикадзе,самурай,талибан или авджия .Няма да питам кой е - щото ЦЕЦО --- НЕ ЗНАЕ.
139
0
 
12
 
! Отговори
българка преди 11 години
Просто нямам думи...що за следовател е тоя Илиев?!!!Ужас!!!
138
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентатора не бил "камикадзе" а "самоубиец"!Бравооооо веднага следователят да получи награда ...уволнение!!!!!То бива -бива ама толкова глупави на толкова високи постове,никога не сме имали!!!!Как да тръгне държавата напред,когато се управлява от *** и ни влачат здраво към дъното!!!!!
137
0
 
10
 
! Отговори
Би-Би преди 11 години
Понеже нема как да кажар, че МОСАД е организирал всичко, сега 1-2 години ще се правят на луди, докато свички забравят че е имало изобщо атентат.некой разчиташе бързо да метне го^вното по Хизбула и Иран, всички да повярват и да почнат да плюят и ето ти повод за война!Обаче хората нещо започнаха да не вярват на бързи очевидни версии, особено след 11.11., та сега ще гледаме какво ново ще измислят, защото войната трябва да започва, времето лети и приятелят на наш Боцко - израелският му колега запо
136
18
 
0
 
! Отговори
ГЕРБер преди 11 години
Браву Цецоу! Мачкай кумунизите...
135
1
 
20
 
! Отговори
избирател преди 11 години
''Атентаторът от Бургас е камикадзе - доказано''''Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе''Дугарю следовател Илиев ..........някак несигурно ми се чини бъдещето ви.
134
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 11 години
Да ви кажа право, по-добре че се търси някакво камикадзе, отколкото ако САЩ и евреите да ни бяха обвинили директно нас.Тогава - *** та доказвай имаш ли сестра...
133
1
 
20
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
От цялата работа само едно вече е абсолютно сигурно - на Цецо МВР-то за нищо не става. Не, че и преди не беше сигурно, като Галевите му пратиха честитка от далечна екзотична дестинация, но сега вече е очевадно. Може и да е бил добър физкултурник, ама оттук нататък могат да го вземат само за клоун. Време е "Краля Слнце" да го смени с някой дето поне малко да разбира що е то МВР и за какво служи.
132
1
 
13
 
! Отговори
СТРАХ преди 11 години
Пробутат ли ни статийка за Багата,Камикадзета или Боевски....ясно има увеличение на горивата(от там на всичко) и се опитват да насочат на другаде вниманието на хората!!!!Което въобще не е трудно,българина стачкува само ако му спрат чалгата и му вземат ракията!!!!!
131
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо е ходел из летището с перука или и това е лъжа
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
става въпрос за камикадзе човек, който е решил да се откаже от живота си, за да причини смърт на много хора на наша територия, на чужди граждани е решил да причини смърттасамия мастер Йода разследва атентата,разреши ще случая той
129
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Които е против ГЕРБ да кара на фарове през деня.