Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе

Следователят Георги Илиев ревизира позицията си
Обновена: 13 авг 2012 14:51 | 13 авг 2012 09:49,
257
Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе
Снимка: МВР

След твърденията на разследването от вчера, че атентаторът, осъществил удара срещу израелските туристи в Бургас, е камикадзе, днес следователят по делото Георги Илиев отказа да потвърди еднозначно тази теза.

„Не съм казвал категорично, че лицето, което извърши атентата, е камикадзе,” отбеляза пред bTV Илиев.

По думите му вариантите остават два: или лицето е камикадзе, или има съучастници, които са помогнали за изпълнението на терористичния удар.

„Категорични доказателства, че това е лице, което се е лишило от живота си в този атентат, няма. Това е едно от лицата, извършило или участвало в извършването на този атентат,” отсече следователят.

„Точно каква е била целта на извършителя не бихме могли да кажем на този етап“, добави той.

Следовател Илиев потвърди, че до израелската страна е изпратено запитване за допълнителен разпит на някои от израелските граждани, свидетели и потърпевши от атаката на летище „Бургас".

Още по темата
„В нощта на атентата имаше хора, които не бяха в състояние да дават адекватни показания. Друга част от разпитаните бяха под стрес”, обясни Георги Илиев.

По думите му решението за допълнително допитване е взето след приключване на огледа.

Новите разпити трябва да потвърдят и дали е имало конфликт между някои от израелските туристи и атентатора непосредствено преди експлозията.

„Има такъв момент и може би това са от нещата, които подлежат на сериозно изследване. И докато не дойдат разпитите от Израел с превод, на този въпрос сега не бих могъл да отговоря“, обясни Илиев.

Вчера пред БНР следователят Георги Илиев заяви, че е доказано, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе.

"В случая е доказано, че става въпрос за камикадзе – човек, който е решил да се откаже от живота си, за да причини смърт на много хора на наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта", заяви следователят в неделя, като ден по-късно ревизира позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
две мнения по въпроса няма
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вервайте им
166
0
 
18
 
! Отговори
хм.. преди 11 години
Камикадзе е, после - не е сигурно; намерената глава е на атентатора, но патоанатомите се съмняват, че е негова; атентаторът е знаел, че носи взрив, но може и да не е знаел; може да се е взривил сам, но може и да са го направили дистанционно...?!Това контролирана дезинформация ли е или си е чиста некадърност на наш`то МВР?
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо е бил с перука
164
0
 
11
 
! Отговори
50 cent преди 11 години
''От глупав по-глупав'' хахаха, напълно пасва. Няма по прости от куките :))) Фактът че излиза един въшлъо и казва че айкюто му е незнам си колко говори сам по себе си. Прости тюфлеци с шкембета само се чудят октъде да си нахранят бедната душица с 20 лв. и се мисли че ударил лотарията. Жалка *** *** в унифроми. А ние очакваме да разкрият случая в Бургас. Израелския им колега преди две седмици им каза че това не е камикадзе!
163
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щом има информация че е видян и след атентата за какво говорим
162
0
 
9
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Тоя продава варена царевица на автогарата, един еврей не му платил, и той самоотвержено взривил баката с кочани. Да поемат по тази следа тия алкохолици.
161
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе Днес бг какво ми дреме на мен дали е камикадзе или не стига сте занимавали бедния и ограбен българин от 22 годишното криминално управление и мизерното управление на Герб пишете как да се оправим че умирамеееееее!!!!
160
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
радвайте се, щом още не са сменили снимката да ни показват истинското камикадзе е добре
159
0
 
8
 
! Отговори
w преди 11 години
Целта на "лицето-камикадзе" е била да отклони медийното внимание от негативния доклад на ЕК и искането за оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов, както и вотът на недоверие. Върху това трябва да се съсредоточат следователите! Да обяснят кой и защо направи атентата в този подходящ за правителството на ГЕРБ момент.
158
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За следователят по делото Георги Илиев, това разследване е нормално да продължи поне 20 години.За некадърниците, трябва срок - до като се пенсионират.Цял свят ни се подиграва, че разследването е до кривата круша, въпреки фукнявенето на Цецо.
157
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
такъв фоторобот са му направили че и терористичните групи не могат да си познаят човекаЕ, как да поепат отговорност
156
1
 
5
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
то ,дали е атентат,това или е гръмнал резервоара на автобуса:))))))))),а че не е камикадзе е ясно за всеки по грамотно мислещ ,още от първите 3 секунди след взрива.Какво камикадзе на място до което всеки има достъп :)))))))))
155
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аленият мак увехна ще го хвърлим на ***.
154
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следователят явно е прочел вчерашните коментари за неговото твърдение че атентаторът от Бургас е 100% камикадзе, та днес версията наопаки:)))) сам си прави заключения и сам ги оборва - велик следовател от Велика България:))))
153
0
 
4
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕЕ СТИГА БЕ преди 11 години
Поне няколко дена да беше почакал с тая глупост !!! ЦИРК , а циркаджиите са само клоуни !!!
152
0
 
8
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Службите в България са КУХИ като ЦВЕТАНОВ и ББ,в държавата ни няма СИГУРНОСТ това е ФАКТ !!!!!!!
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
такъв фоторобот са му направили че и майка му и баща му немогат да го познаят-никой ли пък не го потърси
150
0
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
"От глупав по-глупав" - това заглавие от познатия ни от екраните филм е достойно определение на управляващата в момента клика!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
коментарите са напълно излишни