Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха

"Нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте, защото ще ви хванем"
Обновена: 16 авг 2012 14:51 | 16 авг 2012 11:50,
331
Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха
Снимка: Булфото

"Знаеше се, че ще се работи с български кораб, но нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте от кораба, защото ще ви хванем", обяви във Варна премиерът Бойко Борисов по повод задържания кораб "Свети Николай", пътувал под български флаг с почти 3 тона кокаин.

По думите на премиера доста от моряците са от Варна, а сред задържаните има и такива от Добрич.

"Много е трудно правосъдието да отсъди кой е забъркан и кой не е. Най-малкото ще е дълъг процес, защото става въпрос за 3 тона. Това е огромно количество за цял свят", продължи премиерът.

Той съобщи още, че операцията по задържането на българския кораб е била съвместна между нашите и испанските власти. Тя е продължила няколко месеца.

"Може би другата седмица Цецо ще отиде до Испания да види какво е положението. Но така или иначе кокаинът е там. Знаеше се, че ще се работи с българския кораб, много неща се знаеха“, добави Борисов.

Корабът „Св. Николай", плаващ под български флаг, бе задържан на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. Арестувани са общо 31 души, като от тях 21 са български моряци.

Още по темата

Плавателният съд е собственост на фирма "Сийборн", която се занимава с морски превози, корабен мениджмънт и агентиране.

В офиса уточниха, че не са оторизирани да дават мнение, становище и изявление за медиите. Никой не потвърждава дали някой от семействата на задържаните българи вече са известени от испанската полиция за ареста.

Според полицията в Испания дрогата е натоварена в Южна Америка и е пътувала за Галисия, където са задържани четирима испанци, познати на полицията.

Те са отговаряли за получаването на кокаина и пренасянето му до Мадрид, където група колумбийци са го разпространявали в страната и Европа. Шестимата колумбийци, свързани с известния наркокартел на Хорхе Велес, са арестувани в столицата.

Българите отговаряли за транспортирането на дрогата. Кокаинът „с висока чистота” бил скрит в трюмовете на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
4
 
! Отговори
Copy преди 11 години
Националната лоботомия ни се размина, засега...
257
2
 
11
 
! Отговори
Мутра Премиер преди 11 години
На въпрос дали българските моряци имат съпричастност към престъплението премиерът каза, че е много трудно правосъдието да отсъжда кой е забъркан и кой не. Той добави, че най-малкото това ще е дълъг процес, защото откритият кокаин е близо 3 тона, което е огромно количество за цял свят.
256
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахихихихихихихи...да пуснев да хванат 3 тона за да работим необезпокоявано с 300 тона е пионерска работа... Лъжем първолачетата сея
255
1
 
0
 
! Отговори
осведомен преди 11 години
https://google.bg/search?sourceid=navclient&hl=bg&ie=UTF-8&rlz=1T4ADSA_bgBG401BG402&q=%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B8+%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F+%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8Ето я истината...
254
0
 
6
 
! Отговори
BRENDO преди 11 години
AZ GI ISPORTIH ZA KOKAINA.CHAK SEGA RAZBRAH KOLKO E LOSHO DA PRODAVSH NARKOTICI.ISKAM DA STANA NOV CHOVEK -DA RABOTIA V ZAVOD -ZA 500LEVA NA MESEC I t.n...
253
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Може би другата седмица Цецо ще отиде до Испания да види какво е положението." Ще се пукна от смях. Обръщение на министър - председател пред медии относно заповеди касаещи вицепремиер и министър на вътрешните работи. Ще се пукна от смях.
252
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е ядосан бат Бойко,,за какво толкова се ядосва ??да не би товара да е негов?
251
0
 
16
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
От репортажите се вижда, при яреста един от моряците носи гащеризон на фирма Navibulgar! Наистина интересно съвпадение, Navibulgar е приемник на бившето БМФ, доколкото се знае е собственост на братя Домусчийски и спонсор на футболен клуб "Лудогорец" Разград. Това ако се съди по дрехите на моряка! Но нека наистина да се обяви, кой е изтинският собственик на Кораба! БМФ принципно си ремонтира корабите във варненската фирма "Делфин 1" . Поразровете се в нета и ще се намерят много допирни точки!
250
3
 
16
 
! Отговори
1% преди 11 години
Пожертваха моряците ни да се направят на велики гъ*овете от ГЕРБ !!! Браво бе.... !!!
249
2
 
25
 
! Отговори
popo преди 11 години
Боки , млъкни и не давай мнение по всеки върпос, че вече си смешен
248
2
 
25
 
! Отговори
Кръстникът преди 11 години
Абе не знам кой е червен, кой препечен комунист, кой завижда на Бокича, ама да не излезе накрая, че хора от сегашната власт участват активно в играта с наркотиците!?!)) Тогава ко праим?
247
0
 
30
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Обявете кой е истинският собственик на кораба! Това "Плавателният съд е собственост на фирма "Сийборн", която се занимава с морски превози, корабен мениджмънт и агентиране. " е само за пред хората бушона за горене! Кажете къде е правен последният ремонт на кораба! Защото при такива ремонти се пригодяват коферданите, за поемане на такива товари ( Сух отсег, между хамбарите ) . Абе то ще се разбере, кой е нагазил лука, като се започне с трупове по улиците!
246
6
 
3
 
! Отговори
Не искам вила преди 11 години
Българина е беден и нещастен по тази причина е и толкова злобен и недоволен.Като всичко е толкова скъпо и не може и кисело мляко да си позволи от какво да е доволен?И комунистите вече не са доволни - не могат да крадат толкова много,доходите им намаляха и вече червените бабички навсякъде ръмжат против Бойко.Мен ако питате това вече не е държава а тоалента яма.Само *** остана в тази държава.То за без пари кой иска да работи.Бойко не иска да накара *** да работят и да плащат данъци.
245
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕРВЕНИ БЕТОННИ ГЛАВИ - ПРЕПЕЧЕНИ, ТА ЧАК ДРЪНКАТ! ОЩЕ БЪЛНУВАТ ЛОКУМИТЕ НА СВЕТЛИЯ КАМУНИЗААМ, А ТОЙ ЗАВАЛИЯТА Е ПОКОЙНИК ОТ НАД 22 ГОДИНИ, ЩОТО МУ ГО ОТПУКА РАЗЛАГАЩИЯ СИ ИМПЕРИАЛИЗЪМ И СЕ СПОМИНА ОТ ТЕХНОЛОГИЧНА И МОЗЪЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ. И ТИЯ ОЩЕ ЧАКАТ ОТ УМРЯЛ ПИСМО! САМО ЧАРВЕНИТЕ БЕТОННИ ГЛАВИ ГО МОГАТ. ДОБРЕ ГИ МАРАМУТКАТ ОТ БСП-ТО! БРАВО!
244
2
 
34
 
! Отговори
До 278 преди 11 години
Българския едър бизнес е все на хора от номенклатурата на червената партия и бивши офицери от Държавна сигурност така, че Василев продължавай да гласуваш за комунистите и после реви по форумите, ха, ха ха,!
243
1
 
3
 
! Отговори
До Наблюдател преди 11 години
Явно наблюдаваш себе си и правиш тези изводи. Наистина добре е човек да е самокритичен
242
29
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Какво ми прави впечатление... ако Бойко Борисов направи средната заплата 10000 лева и даде на всеки българин по една триетажна вила и Мазерати пак ще бъде упрекван и обвиняван за щяло и нещяло. Понякога хората мразят просто ей така, защото вечно някой им е виновен за нещо, защото са си такива бай дизайн. Като си аутсайдер никой, ама НИКОЙ не е в състояние да ти помогне. Даже и Господ.
241
3
 
11
 
! Отговори
До 236 преди 11 години
Ами министъра на външните работи Н. Младенов е с болен крак, след като се гмуркал през отпуската в морето и Борисов му пратил правителствения самолет да го прибере от там, че е много спешен случай!, та сега си почива и не може да отиде в Испания. То не, че ако отиди някой ще му обърне кой знае какво внимание, ама все пак!
240
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На гроба на столетницата не трябва да се поставя кръст, защото тия взривиха църквата "Св. София" - невероятно гнусно престъпление, непознато в другите християнски държави!
239
4
 
13
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
По наше време престъпнос нямаше - само един Жоро павето.Гледайте сега какво става!Само и ние малко крадяхме ама това не се брои.Гледайте сега не можеш да излезнеш спокойно на улицата ще те убият да 5 лв.