Всеки втори търг у нас е нагласен

Преглед на печата на 20 август 2012 г.
20 авг 2012 07:07,
112
Всеки втори търг у нас е нагласен
Снимка: Reuters

"Всеки втори търг е нагласен", акцентира "Труд". Всеки втори опит на държавата и общините да изхарчат пари от ЕС или от бюджета се оказва с нарушения. Това сочат данните на Агенцията за държавна финансова инспекция за първите 6 месеца на годината. Една от причините е, че едва 6% от обществените поръчки се проверяват предварително.

"Лошото идва после за нас, защото финансовата инспекция открива недостатъци след изпълнението и трябва да връщаме пари на Брюксел", казват от Националното сдружение на общините.

"В момента по-голямата част от чиновниците, които обявяват и възлагат обществени поръчки, са некомпетентни, или пък имат някаква изгода. Дори и последните промени в закона не променят нещата. Особено в условията на криза ситуацията става по-лоша", отбелязва Йордан Кисьов, представител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

"Отваряме досиетата и на олимпийския комитет", казва в интервю за "Монитор" Евтим Костадинов, шеф на Комисията по досиетата. Той очаква в дневния ред на предстоящата сесия на Народното събрание да влязат и да бъдат гласувани на второ четене промените в частта за кредитните милионери.

"Това ще ни даде възможност не само да извършим, но и да огласим тази проверка, защото от това се вълнува обществото. Стана дума и за това парламентът да ни даде възможност и да огласим съпричастността на кредитните милионери към ДС, което в сега действащия закон не ни е позволено. Работим усилено по проверката на публични лица, участвали в изборите, и по лицата в образователната сфера. Сериозна проверка предстои на членовете на контролните и надзорните съвети на банките, на националните спортни организации, на олимпийския ни комитет, на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз, на БЧК", посочва Костадинов.

Над 6000 студенти са заминали да учат в Западна Европа за последната учебна година. Това отчетоха за "Монитор" от водеща посредническа фирма за образование в чужбина, позовавайки се на данни от официалните системи за прием на Англия, Дания, Швеция и др.

Бройката надвишава с около 1500 план-приема за първокурсници на Софийския университет, който тази година е 4524. Така на практика излиза,че изнасяме повече от един випуск студенти само в Западна Европа.

През последните години се увеличава броят на българските кандидат-студенти в чуждите университети с между 7% до 10%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
8
 
33
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тука има ли тикви цигулки?Поздрави на мама!
95
8
 
32
 
! Отговори
dan преди 11 години
А добър ден!!!
94
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЪПРОСЪТ Е НАКЪДЕ ОТ ТУК НАТАТЪК? КАКВО СЛЕДВА, КОГАТО НЯКОЙ Е ДОШЪЛ НА ВЛАСТ С ЛЪЖА И МАНИПУЛАЦИИ.
93
8
 
41
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Чак пък всеки втори.Глупости!!ВСЕКИ ТЪРГ Е НАГЛАСЕН!!
92
8
 
37
 
! Отговори
коко преди 11 години
ЕЕЕЕ открихте топлата вода . Ами това го знае всяко дете !
91
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще ставам член на герб..то ми писна да губя конкурси :)
90
9
 
43
 
! Отговори
wilhelm mohnke преди 11 години
Със създаването си ЗОП е измислен да лапат политици и други бандити. За малкото нормален бизнес има само дране и фалит!!!
89
8
 
42
 
! Отговори
Made in Bg преди 11 години
Аааааау Българско няма нагласени неща.На теория всички е ОКна практика трагедия.
88
8
 
43
 
! Отговори
....! преди 11 години
Не е всеки 2-ри ,а всеки----1-ви!САМО в Бг!
87
8
 
48
 
! Отговори
ХАХАХА преди 11 години
А другата половина - какво - печелят ги случайни хора ли? Смех!
86
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И търговете като изборите- нагласени. Къде са тези независими наблюдатели, къде са организациите за честни избори, които отдавна станаха чиновници? Хора, явно е дошло времето ние сами да си помогнем !
85
8
 
33
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
Ееее...ЕВАЛА! 50 ГОДИНИ ЧАКАМ НЯКОЙ ДА КАЖЕ, ЧЕ ТЪРГОВЕТЕ В ТОЯ СОЦ - БЪЛБОЧ СА НАГЛАСЕНИ!
84
8
 
37
 
! Отговори
с преди 11 години
мда, Сърбия е 7 млн., а и там има бая ***, въпреки че те с цената на загубата на Косово, успяха да се оттърват от бая ***. А Румъния е 22 млн., като и там 8-10% са ***.
83
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 67В грешка си нещо сърбия е 7 милиона
82
8
 
40
 
! Отговори
-- преди 11 години
Глупости... За всеки втори сте получили информация. Ненагласените търгове са такива, в които нещо не е било подготвено в срок и съвсем случайно предварително избраната фирма не взема търга. Разбирайте - 1 път на 15-20 случая.
81
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100% сте прави всеки 2!1- държавата към фирмата фантом е нагласен2- фирмата фантом към фирмата бачкатор (под изпълнител) не е нагласен ---------------------------Бюджета на София е като Брюксел ама София не е Брюксел ...
80
8
 
35
 
! Отговори
ЕДИН преди 11 години
До Открит процедур Е й кво от това,че го знаем?
79
9
 
44
 
! Отговори
От ББ до всички!!! преди 11 години
Нямя а говорити така,че ша взема а взема бухалката и и ви изпавя криите джанти.ХА ХА ХА не народ а ОВСИ,сте вие,ще ми са бъркате в бизнеса,а?
78
8
 
38
 
! Отговори
- преди 11 години
До Анонимен 59. Примера не е удачен какво значение има къде ти е асфалтовата база след като можеш да дадеш добра цена за изпълнението на проекта? Това са търгове нагласени само и само да може една единствена фирма да покрие условията. Ако си запознат мисля , че ще знаеш, че отделите, които подготвят поръчките на тези държ. предприятия са пълна скръб и поръчките се изготвят от фирмата, която трябва да спечели.
77
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А. Доган като каза самата истина, че покрай всяка партия в Бг има обръчи от фирма плюха срещу него защото истината понякога много боли.