Шефът на БДЖ е подал оставка

Йордан Недев се отказал от поста по лични причини
Обновена: 22 авг 2012 14:59 | 22 авг 2012 10:28, Миглена Иванова
130
Шефът на БДЖ е подал оставка
Йордан Недев. Снимка: Личен архив

Йордан Недев е подал оставка като изпълнителен директор на БДЖ. Това съобщи лично министърът на транспорта Ивайло Московски днес. Като мотив за оставката според Московски Недев е посочил лични причини.

За момента длъжността изпълнителен директор на холдинга ще бъде изпълнявана от финансовия директор Велик Занчев.

Йордан Недев стана изпълнителен директор на БДЖ преди малко повече от година – на 1 юли 2011 година. Той замени на поста Пенчо Попов, като според мотивите на транспортното министерство смяната трябваше да доведе до подобряване на качеството на обслужване на пътниците, постигане на по-високи икономически резултати и ускоряване на реформите в областта на железопътния транспорт.

Недев пое курс към освобождаване на железопътната компания от несвойствени дейности, каквито са почистването на вагоните, охраната на обектите и други странични активности. Важно направление в опитите за стабилизиране на железницата бе програмата за съкращение на разходите, заради която в края на миналата година имаше сериозни протести и стачки.

Сериозен проблем, с който Йордан Недев трябваше да се справи, бе спирането на държавната субсидия за железниците заради кредита от 150 млн. лв. към Световната банка.

До стопиране се стигна и при приватизацията на „Товарни превози“ заради липса на сериозен инвеститорски интерес.

В крайна сметка в началото на този месец стана ясно, че държавната субсидия за железниците няма да бъде спирана и ще бъде преведена. Транспортният министър Московски обаче обяви, че няма да има съкращения в персонала на БДЖ, както и няма да бъдат спирани влакове.

Това противоречи на намеренията на подалия оставка Недев, според когото трябваше да се направи анализ на рентабилността и да се прибегне до нови съкращения и закриване на неефективни линии.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: директороставкаБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
5
 
! Отговори
до: Купонджийка преди 11 години
Ти *** ***, много бързо забрави кИфтетата на вашите комсомолски събори или тези не дават кюфтета и затова ревеш?
93
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Корабът потъва и плъховете бягат!
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега какво ще работи този човек?
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mnogo para izkradoxa ot darjavnite jeleznici pod formata na dds i jeliazo vagoni i dr.prane na pari s milioni godishno i miliardi za desetiletia.
90
3
 
17
 
! Отговори
az преди 11 години
С такова малоумно правителство... днес се каже едно, утре друго... трудно може да се работи и човекът е взел правилното решение! Нищо "умният" български народ каза, че може и без железница. Африканските държави са доказали, че това е така и е време да се наредим сред тях!
89
2
 
9
 
! Отговори
БДЖ--ЗА СКРАП! преди 11 години
КОЙ ЩЕ КАЖЕ ПОСЛЕ ...ЧЕ КНСБ И "ПОДКРЕПА" , НЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА...ХА,ХА,ХААААААААА...*** УМИРАТ ОТ КЕФ----ЩЕ ИМА ЖЕЛЕЗО В ИЗОБИЛИЕ...!БДЖ--ТОВА Е КРЕМИКОВЦИ 2!!!!ХВАЛА НА ТАКИВА СИНДИКАТИ !!!!!!!!
88
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ, НЕЩАСТНИ ГЕРБЕРАСТИ, ЗА МОНИКА ЧЕ ВЗЕЛА ЕДНИ ПАРИ ОТ ХОХЕГЕР ОРЕВАХТЕ СВЕТА, СЕГА ЗА ВАШИТЕ ДВЕ ПИАРКИ, КОИТО СЕ НАГУШИХА С 100 ХЛ. ЗА НИЩО ОТ МИРО СВИНЯТА- МЪЛЧИТЕ КАТО ПАРТИЗАНИН НА РАЗПИТ
87
5
 
20
 
! Отговори
Купонджийка преди 11 години
Голям купон са заформили от ГЕРБ за софиянци на 31 август по случай откриването на 2 метродиаметър за София.Цели 60 000 лева за концерт са отпуснали на г-жа Фандъкова, те това само в древния Рим го е имало - като няма хляб дай му нан народа зрелища... но историята след тях ако си спомняте завършваха с пожари...Та така ще изгори и ГЕРБ - Бойко, заедно с Цецко апартаменчетата, стрина Цеца, дедо Аню, и всички комунисти с тяхДаже и от Европейския парламент са си поканили ВИП ГОСТИ ЗА КУПОНА.
86
1
 
0
 
! Отговори
дали ще преди 11 години
МАЙ СЕ ПРЕВЪРНА В ДАЛИ ГО ИМА ИЛИ НЯМА КОЙТО ХВЪРЛЯ ЗАРА ,ТАКА Е НАЛУЧКВАНЕ ,ДОКАТО СЕ НАГУШИ И ПОСЛЕ НЕ МУ Е ЕНЯ,НИКОЙ НЕ МИСЛИ ДА ДОВЕДЕ ДО КРАЙ БИТКАТА,А ДА СЕ НАГУШИ .
85
3
 
24
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
АБЕ, ЗАЩО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ БОРИСОВ НАЛИВА ПАРИ САМО В МЕТРОТО ЗАЩОТО Е В СОФИЯ, ВСИЧКО ЗА СОФИЯНЦИ, ДА ГЛАСУВАТ УТРЕ ПАК ЗА НЕГО, А ДА ОПРАВИ ЖЕЛЕЗНИЦАТА, ДА ИМА НОВИ ВАГОНИ, НОВИ ВЛАКОВЕ ЗАХОРАТА И УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО ПЪТУВАТ НЯМА - Е ДОКОГА? ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИ!!!!
84
6
 
26
 
! Отговори
Пилот преди 11 години
В ГЕРБ имало и хора с достоинство - да си подадат оставката за некадърност.То май цялото Правителство начело с Гъбарко е за оставка.Крайно време е да му се потърси сметка от народа...Чудя се на тези които все още слагат по някоя подкрепа за ГЕРБ, какво толкова виждат в тях. Много моля един ГЕРБаджия да го помести тяхното достоинство на форума.
83
4
 
20
 
! Отговори
котарак преди 11 години
по-акълестите мишки почнаха да напущат потъващия кораб.Наесен чакаме нови циркове с участие на Бащицата и вернитеМу congratulation-овчета
82
9
 
18
 
! Отговори
Кадровика преди 11 години
Започна се .Първите мишки бягат от герберския кораб.Знаят какво ще им се случи след 10 месеца.
81
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този е от "тежките артилерии" на Борисов.
80
7
 
24
 
! Отговори
ФАС преди 11 години
Не е ли време да се потърси отговорност от това некадърно ръководство?
79
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прос въпрос - как едни дрипльовци в началото на прехода станаха милионери - крупиета, честачки, миячки...? И сега тия аутсайдери от реалния живат и кукли на конци как дърпат нашите конци?
78
2
 
7
 
! Отговори
до 83 преди 11 години
и понеже подкрепата им се е изразила сега в прости и лумпенизирани хора техните пиар спецове ги карат да се държат лумпенизирано, да говорят глупости, че да се харесат на електората. Добре че обикновено не вършат глупостите които заявяват, все пак имат акъл хорицата. За първи път се гледа да се угоди най-напред на щенията на родния ***. На най-изпадналите слоеве, на деградиралите, злобните и аутсайдерите. Разбира се привидно.
77
2
 
12
 
! Отговори
до 83 преди 11 години
оптимистичното по света - чашата е наполовина пълна. У нас чашата е 1% пълна (зер 99% от концесионното злато отива за чужди данъкоплатци концесионери и оптимисти). Хили се оптимисте, грей в хиленето си. Ако може и въобще не се опитвай да мислиш не ти се отдава. Ще вземеш да си задаваш въпросите дали не си писал само простотии и глупости например.
76
4
 
13
 
! Отговори
до 83 преди 11 години
вземи си махни тая ухилена графичка че хич не им е до смях на хората. Трагично е. Или пък правиш привидна агитация за ГЕРБ като пишеш по тоя първобитен начин. Нима не ти е ясно че следващият шеф който и да е той ще продължи същата линия да изпълнява иначе няма и да го сложат. Много ми е жал за свестните хора в ГЕРБ, не им е никак лесно. Виж че подкрепата им остана само от лумпенизирани и неграмотни създания. Какво ти е оптимистичното. Че ти плащат ли и затова страдаш от творческа немощ?
75
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На един мой приятел шеф му препоръчаха един служител за работа при него - много бил работлив, принципен, добре се справял. Но идва една подлизурка при него и му казва ама как ще го вземеш тоя, та той само си бачка и не се съобразява с никой. Само ядове ще ни създава. И човекът мисли, мисли, и без това си има ядове и не го взе :-) а е свестен шеф но и той не иска проблеми с принципни служители. та така. Явно с подлизурки му е по-лесно.